فهرست مقالات فرزاد فیاض


  • مقاله

    1 - بررسی تاثیر اندازه بذر بر صفات رویشی، زراعی و میزان پروتئین دانه ارقام مختلف نخود
    پژوهش های علوم کشاورزی پایدار , شماره 7 , سال 2 , پاییز 1401
    به منظور بررسی اثر اندازه بذر بر صفات رویشی، زراعی و میزان پروتئین دانه ارقام نخود، آزمایشی در سال 1396 در روستای باغ‌چله از توابع شهرستان دیواندره به صورت طرح کرت‌های خرد شده در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار به اجرا درآمد. در این آزمایش فاکتور اصلی اندازه بذر ( چکیده کامل
    به منظور بررسی اثر اندازه بذر بر صفات رویشی، زراعی و میزان پروتئین دانه ارقام نخود، آزمایشی در سال 1396 در روستای باغ‌چله از توابع شهرستان دیواندره به صورت طرح کرت‌های خرد شده در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار به اجرا درآمد. در این آزمایش فاکتور اصلی اندازه بذر (ریز، متوسط و درشت) و فاکتور فرعی ارقام نخود: پیروز، کاکا، هاشم، آزاد، آرمان، بیونیج و ILC482 در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که صفات تعداد روز تا ظهور گیاهچه، روز تا گلدهی، تعداد دانه در غلاف، تعداد دانه در بوته، وزن 100 دانه، عملکرد دانه و درصد پروتئین دانه تحت تاثیر اندازه بذر مصرفی اختلاف معنی‌داری نشان دادند. به طوری که با افزایش اندازه بذر، مقادیر صفات فوق افزایش یافتند. عملکرد دانه در بذور درشت در مقایسه با بذور متوسط و ریز به ترتیب: 7/74 و 11/99 درصد افزایش نشان دادند. همچنین در این آزمایش کلیه صفات مورد بررسی تحت تاثیر ارقام اختلاف معنی‌داری در سطح 1 درصد نشان دادند. به طوری که از نظر صفات تعداد روز تا ظهور گیاهچه، تعداد دانه در غلاف، تعداد دانه در بوته، وزن 100 دانه و عملکرد دانه، رقم بیونیج و از نظر تعداد روز تا گلدهی، روز تا رسیدن و درصد پروتئین، رقم هاشم برتر بود. نتایج اثر متقابل نیز نشان داد که وزن 100 دانه تحت تاثیر اثر متقابل اندازه بذر در رقم اختلاف معنی‌داری در سطح 1 درصد نشان داد و حداکثر مقدار وزن دانه در بذر درشت و رقم بیونیج حاصل گردید. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - تاثیر آللوپاتی ژنوتیپ‌های گلرنگ بر ویژگی های جوانه‌زنی و رشد گیاهچه چند گونه علف‌هرز
    تحقیقات بذر , شماره 2 , سال 12 , تابستان 1401
    به منظور بررسی تاثیر آللوپاتی ژنوتیپ‌های گلرنگ بر روی خصوصیات جوانه‌زنی و رشد گیاهچه چند علف‌هرز متفاوت آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه‌ی بلوک‌های کامل تصادفی در ٣ تکرار در سال ١٣96 در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد واحد سنندج اجرا گردید. عامل چکیده کامل
    به منظور بررسی تاثیر آللوپاتی ژنوتیپ‌های گلرنگ بر روی خصوصیات جوانه‌زنی و رشد گیاهچه چند علف‌هرز متفاوت آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه‌ی بلوک‌های کامل تصادفی در ٣ تکرار در سال ١٣96 در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد واحد سنندج اجرا گردید. عامل اول شامل سه ژنوتیپ گلرنگ (وحشی، سینا و محلی کردستان)، عامل دوم عصاره ریشه گلرنگ در چهار غلظت شامل (0: آب مقطر- شاهد، 50،25، و100درصد) و عامل سوم شامل چهار نوع علف هرز (خلر، ارزن، شبدر برسیم، چچم) در نظر گرفته شد. صفات مورد بررسی در این آزمایش شامل: سرعت جوانه‌زنی، طول ریشه‌‌‌‌چه، طول ساقه‌چه، وزن تر ریشه‌چه، وزن تر ساقه‌چه و بنیه بذر بودند. نتایج نشان داد که صفات مورد بررسی به جزء طول ریشه‌چه و بنیه بذر تحت تاثیر ژنوتیپ اختلاف معنی‌داری نشان دادند. همچنین همه صفات مورد بررسی به جزء طول ریشه‌چه تحت تاثیر غلظت عصاره ریشه و علف هرز معنی‌دار گردیدند. اثرات متقابل نیز در خصوص عمده صفات مورد بررسی معنی‌دار گردیدند. در این آزمایش ژنوتیپ سینا از نظر تاثیر بر کاهش سرعت جوانه‌زنی و رشد گیاهچه برتر بود و با افزایش غلظت عصاره ریشه گلرنگ 100-0 درصد، کاهش سرعت جوانه‌زنی و رشد گیاهچه مشهود بود. همچنین علف هرز شبدر برسیم و خلر به ترتیب به عنوان حساس‌ترین و مقاوم‌ترین گیاهان به اثر آللوپاتی گلرنگ شناسایی شدند. پرونده مقاله

  • مقاله

    3 - تاثیر آللوپاتی ژنوتیپ‌های گلرنگ بر ویژگی های جوانه‌زنی و رشد گیاهچه چند گونه علف‌هرز
    تحقیقات بذر , شماره 2 , سال 12 , تابستان 1401
    به منظور بررسی تاثیر آللوپاتی ژنوتیپ‌های گلرنگ بر روی خصوصیات جوانه‌زنی و رشد گیاهچه چند علف‌هرز متفاوت آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه‌ی بلوک‌های کامل تصادفی در ٣ تکرار در سال ١٣96 در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد واحد سنندج اجرا گردید. عامل چکیده کامل
    به منظور بررسی تاثیر آللوپاتی ژنوتیپ‌های گلرنگ بر روی خصوصیات جوانه‌زنی و رشد گیاهچه چند علف‌هرز متفاوت آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه‌ی بلوک‌های کامل تصادفی در ٣ تکرار در سال ١٣96 در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد واحد سنندج اجرا گردید. عامل اول شامل سه ژنوتیپ گلرنگ (وحشی، سینا و محلی کردستان)، عامل دوم عصاره ریشه گلرنگ در چهار غلظت شامل (0: آب مقطر- شاهد، 50،25، و100درصد) و عامل سوم شامل چهار نوع علف هرز (خلر، ارزن، شبدر برسیم، چچم) در نظر گرفته شد. صفات مورد بررسی در این آزمایش شامل: سرعت جوانه‌زنی، طول ریشه‌‌‌‌چه، طول ساقه‌چه، وزن تر ریشه‌چه، وزن تر ساقه‌چه و بنیه بذر بودند. نتایج نشان داد که صفات مورد بررسی به جزء طول ریشه‌چه و بنیه بذر تحت تاثیر ژنوتیپ اختلاف معنی‌داری نشان دادند. همچنین همه صفات مورد بررسی به جزء طول ریشه‌چه تحت تاثیر غلظت عصاره ریشه و علف هرز معنی‌دار گردیدند. اثرات متقابل نیز در خصوص عمده صفات مورد بررسی معنی‌دار گردیدند. در این آزمایش ژنوتیپ سینا از نظر تاثیر بر کاهش سرعت جوانه‌زنی و رشد گیاهچه برتر بود و با افزایش غلظت عصاره ریشه گلرنگ 100-0 درصد، کاهش سرعت جوانه‌زنی و رشد گیاهچه مشهود بود. همچنین علف هرز شبدر برسیم و خلر به ترتیب به عنوان حساس‌ترین و مقاوم‌ترین گیاهان به اثر آللوپاتی گلرنگ شناسایی شدند. پرونده مقاله