فهرست مقالات مریم هلالی


  • مقاله

    1 - اثر حفاظتی عصاره هیدرو الکلی اسفناج بر آزمون های عملکردی و تغییرات بافتی کبد در موش های صحرایی نر بالغ تحت تیمار با فلوکستین
    مجله پلاسما و نشانگرهای زیستی , شماره 4 , سال 11 , پاییز 1397
    زمینه و هدف:فلوکستین یک مهارکننده انتخابیبازجذب سرتونین(SSRI)است که به عنوان اولین خط دارویی برای درمان افسردگی و بسیاری از ناهنجاری‌های عصبی-روانی دیگر استفاده می‌شود. این دارو باعث اختلال در میزان آنزیم های کبد شده و هم چنین باعث آسیب بافتی می گردد. دراین مطالعه، اثر چکیده کامل
    زمینه و هدف:فلوکستین یک مهارکننده انتخابیبازجذب سرتونین(SSRI)است که به عنوان اولین خط دارویی برای درمان افسردگی و بسیاری از ناهنجاری‌های عصبی-روانی دیگر استفاده می‌شود. این دارو باعث اختلال در میزان آنزیم های کبد شده و هم چنین باعث آسیب بافتی می گردد. دراین مطالعه، اثر حفاظتی عصاره آبی- الکلی اسفناج بر تغییرات تست های عملکرد و بافت شناسی کبد به دنبال مصرف فلوکستین در موش صحرایی نر بالغ مورد بررسی قرار گرفت. روش کار:در این مطالعه تجربی، 50 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار به 5 گروه 10 تایی به صورت زیر تقسیم شدند: گروه کنترل بدون هیچ تیمار دارویی، گروه شاهد مثبت تیمار شده با mg/kg bw 120فلوکستین، گروه شاهد منفی تیمار شده با mg/kg200 عصاره آبی- الکلی اسفناج و گروه تجربی1 و گروه تجربی 2 که به ترتیبmg/kg100 و mg/kg 200 عصاره آبی- الکلی اسفناج و سپس mg/kg bw 120فلوکستین را به مدت 21 روز دریافت کردند. در پایان دوره آزمایش، از نمونه های خونی آماده شده برای اندازه گیری غلظت سرمی آنزیم های ALT، AST، ALP، GGT و هم چنین توتال بیلی روبین، آلبومین و پروتئین تام استفاده شد. در پایان دوره آزمایش در قسمت شکمی حیوان، کبد را به طور کامل جدا کرده، پس از توزین کبد، آن ها را درون ظرف درب دار حاوی فرمالین10% قرار داده تا زمانی که نمونه ها تثبیت و آماده مقطع گیری شوند. یافته ها: در مقایسه با گروه های کنترل و شاهد منفی، گروه دریافت کننده فلوکستین به تنهایی باعث افزایش در غلظت سرمی ALT، AST، ALP، GGT، توتال بیلی روبین و کاهش غلظت سرمی آلبومین و پروتئین تام شد. مصرف عصاره اسفناج به تنهایی تغییر قابل ملاحظه ای بر غلظت سرمی ALT،AST، ALP، GGT ،توتال بیلی روبین، آلبومین و پروتئین تام در مقایسه با گروه کنترل نداشت در حالی که گروه های دریافت کننده عصاره، مسمومیت کبدی ناشی از فلوکستین را کاهش داد. در مقایسه با گروه های کنترل و شاهد منفی، گروه دریافت کننده فلوکستین به تنهایی باعث آسیب سلولی در بافت کبد شد. مصرف عصاره اسفناج به تنهایی تغییر قابل ملاحظه ای بر روی بافت کبد در مقایسه با گروه کنترل نداشت در حالی که گروه های دریافت کننده عصاره، مسمومیت کبدی ناشی از فلوکستین را کاهش داد. نتیجه گیری: نتایج نشان داد عصاره اسفناج اثر حفاظتی در برابر عوارض جانبی فلوکستین بر روی کبد دارد و باعث بهبود عملکرد کبد و رفع آسیب های بافتی کبد می شود. پرونده مقاله