بررسی فراوانی سروتیپهای اشریشیا کولای در پنیرهای محلی تولیدی در روستاهای شهرستان مراغه
محورهای موضوعی :
علوم و صنایع غذایی
سامان مهدوی
1
1 - استادیار گروه میکروبیولوژی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران.
تاریخ دریافت : 1393/01/28
تاریخ پذیرش : 1393/12/17
تاریخ انتشار : 1393/09/01
کلید واژه:
مراغه,
اشریشیا کولای,
پنیر محلی,
چکیده مقاله :
کلیفرمها و اشریشیا کولای شاخصهای مهم میکروبی در برآورد کیفیت مواد غذایی هستند. حضور آنها در مواد غذایی بهعنوان شاخص آلودگی مدفوعی در نظر گرفته میشود. ایکولای جزو مهمترین باکتریهای بیماریزای انسان معرفی شده است که از طریق مواد غذایی با منشاء دامی به انسان منتقل میشود. این مطالعه بر روی 100 نمونه پنیر محلی تولیدی در روستاهای شهرستان مراغه به منظور مطالعه فراوانی گروههای سرمی ایکولای صورت گرفت. نمونهها با روشهای استاندارد میکروبیولوژیکی آنالیز گردید و سپس آزمایشات بیوشیمیایی تأییدی بر روی آنها انجام گرفت. در نهایت از روش آگلوتیناسیون مستقیم جهت تشخیص سروتیپ O جدایهها استفاده شد.از 100 نمونه پنیر هیچ موردی از ایکولای O157مشاهده نشد، اما سایر سروتیپهای ایکولای شامل 32 سروتیپ non-O157 جداسازی شد. در بین سروتیپهای جدا شده انواع بیماریزای رودهای، توکسینزای رودهای و خونریزیدهنده رودهای مشاهده گردید.
چکیده انگلیسی:
Coliforms and Escherichia coli are major microbial indicators in the accessing the quality of foodstuffs. The presence of these bacteria in foods is considered as an indication of fecal contamination. E. coli O157:H7 is the most pathogenic strain that is transmitted to human through animal-foods. This study was performed on 100 traditional cheese samples manufactured in Maragheh rural to determine the seroprevalence of E. coli. The samples were analyzed with standard microbiological methods followed by biochemical confirmatory tests. Afterwards, the isolates were assayed for the detection of O-serotypes using direct agglutination method. Among the 100 cheese samples, E. coli O157serotypewas not detected in any sample. However, other E. coli serotypes including 32 isolates of non-O157 serotypes were detected. Among the isolates, enteropathogenic, enterotoxigenic and enterohaemorhhagic serogruops was also detected.
منابع و مأخذ:
· بنیادیان، مجتبی؛ مشتاقی، حمدالله؛ شمس اسفندآبادی، ناصر؛ زهرایی صالحی، تقی و فردیپور، آزاده (1386). مطالعه میزان آلودگی شیرهای خام استان چهارمحال و بختیاری به باکتری اشریشیا کلی O157:H7. مجله دامپزشکی ایران، سال سوم، شماره 2، صفحات: 11-5.
· رضویلر، ودود (1382). میکروبهای بیماریزا در مواد غذایی و اپیدمیولوژی مسمومیتهای غذایی. چاپ دوم، انتشارات دانشگاه تهران، صفحات: 90-84.
· محمدی ثانی، علی (1388). بررسی آلودگیهای پنیرهای موجود در سطح توزیع شهرستان مشهد و قوچان به پاتوژنهای لیستریا منوسیتوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی. علوم غذایی و تغذیه. سال ششم، شماره 4، صفحات: 59-53.
Aslani, M. and Bouzari, S. (2003). An epidemiological study on verotoxin–producing Escherichia coli (VTEC) infection among population of northern region of Iran (Mazandaran and Golestan Provinces). European Journal of Epidemiology, 18:345- 349.
Hitchins, A.D., Feng, P., Watkins, W.D., Rippey, S.R. and Chandler, L.A. (1998). Escherichia coli and the Coliform Bacteria, In: Jackson, G.J., Merker, R.I., Bandler, R. (Eds.), Bacteriological Analytical Manual, 8th ed. FDA publication, USA, pp. 68–104.
Caro, I. and Garcia-Armesto, M.R. (2007). Occurrence of Shiga toxin-producing Escherichia coli in a Spanish raw ewe's milk cheese. International Journal of Food Microbiology, 116: 410–413.
Coia, J.E., Johnston, Y., Steers, N.J. and Hanson, M.F. (2001). A survey of the prevalence of Escherichia coli O157 in raw meats, raw cow’s milk and raw-milk cheeses in south-east Scotland. International Journal of Food Microbiology, 66: 63–69.
Gillespie, I.A. and Obrien, S.J. (2005). Food borne general outbreaks of shigatoxin-producing E.coli O157 in England and Wales. Epidemiology Infection, 133(5): 803–808.
Jayavao, B.M. and Henning, D.R. (2001). Prevalence of foodborne pathogens in bulk tank milk. Journal of Dairy Science, 84 (10): 2157–62.
Mansuri Najand, L. and Ghanbarpour, R. (2006). A study on enteropathogenic Escherichia coli isolated from domestic Iranian soft cheese. Veterinarski Arhiv, 76 (6): 531–536.
McClure, P. (2000). The impact of E. coli O157 on the food industry. World Journal of Microbiology and Biotechnology, 16: 749–755.
Nataro, J.P. and Kaper, J.B. (1998). Diarrheagenic Escherichia coli. Clinical Microbiology Reviews, 11(1): 142–201.
Oksuz, O., Arici, M., Kurultay, S. and Gumus, T. (2004). Incidence of Escherichia coli O157 in raw milk and white pickled cheese manufactured from raw milk in Turkey. Food Control, 15: 453–456.
Shidfar, R. F., Amery, A., Sadeghifar, A. and Jalilian, N. (2004). A survey on aflatoxin M1 and bacterial contamination on domestic Iranian cheese in Ilam from 2002 to 2004. National Congress on Food Hygiene and Safety. 21–23 Dec, Yazd, Iran.
Tekinsen, K. and Ozdemir, Z. (2005). Prevalence of food borne pathogens in Turkish Van Otlu (Herb) cheese. Food Control, 17: 707–711.