اثر گرادیان ولتاژ بر هدایت الکتریکی رب گوجه فرنگی تحت گرمایش اهمیک
محورهای موضوعی : مجله فرآوری و ایمنی مواد غذایی
1 - استادیار گروه مکانیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک، ورامین، ایران
کلید واژه: هدایت الکتریکی, رب گوجه فرنگی, گرادیان ولتاژ, گرمایش اهمی,
چکیده مقاله :
گرمایش اهمی روشی نوین در فرآوری محصولات کشاورزی می باشد که با عبور جریان متناوب از میان ماده غذایی تولید گرما در داخل محصول نموده و باعث گرم شدن آن می شود. هدایت الکتریکی محصول غذایی یکی از عوامل تاثیر گذار در راندمان این سیستم می باشد. در این مقاله به بررسی اثر گرادیان ولتاژ بر هدایت الکتریکی رب گوجه فرنگی در فرآوری به روش گرمایش اهمیک پرداخته می شود. به این منظور چهار گرادیان ولتاژ 5، 7، 9 و V/cm11 در نظر گرفته شد. الکترود به کار رفته در این تحقیق از نوع استیل زنگ نزن و غلظت نمک طعام 2% وزنی می باشد. نتایج نشان داد اثر گرادیان ولتاژ بر شیب هدایت الکتریکی در سطح احتمال 1% معنی دار می باشد و با افزایش دما و گذشت زمان هدایت الکتریکی افزایش می یابد هرچند با افزایش گرادیان ولتاژ هدایت الکتریکی کاهش یافت.
Ohmic heating is a new method in the processing of agricultural products, which produces heat inside the product by passing an alternating current through the food and causes it to heat up. The electrical conductivity of the food product is one of the influencing factors in the efficiency of this system. In this article, the effect of voltage gradient on the electrical conductivity of tomato paste in processing by ohmic heating method is investigated. For this purpose, four voltage gradients of 5, 7, 9 and V/cm11 were considered. The electrode used in this research is stainless steel and the concentration of sodium salt is 2% by weight. The results showed that the effect of voltage gradient on the slope of electrical conductivity is significant at the 1% probability level and the electrical conductivity increases with the increase of temperature and the passage of time, although the electrical conductivity decreased with the increase of the voltage gradient.
_||_