مروری بر تولید روغن تک سلولی از ضایعات مواد غذایی
محورهای موضوعی : مجله فرآوری و ایمنی مواد غذایی
1 - دانشجوی دکتری تخصصی، گروه علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
2 - استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
کلید واژه: بیودیزل, میکروارگانیسم ها, روغن تک سلولی, بقایای کشاورزی,
چکیده مقاله :
روغن تک سلولی SCOیک منبع جایگزین مناسب برای روغن ها است، زیرا می توان از آن به عنوان مواد اولیه در تولید سوخت زیستی و همچنین به عنوان گزینه مناسب در تولید اسیدهای چرب ضروری مناسب برای تغذیه انسان و یا به عنوان مکمل در خوراک دام استفاده نمود. با این حال قابلیت استفاده از SCO به دلیل قیمت بالای مواد اولیه مورد استفاده در آن محدود است. فرآیند تخمیر با استفاده از پسماندهای کشاورزی و صنعتی ارزان قیمت می تواند این مشکل را برطرف کند که برای تولید SCO قابل اجرا هستند. استفاده از این محصولات جانبی به عنوان منبع اصلی کربن در تخمیر نه تنها به طور قابل توجهی هزینه های کلی تولید SCO را کاهش می دهد، بلکه باعث می شود تصفیه جریان های زباله تولید شده، در نتیجه اثرات منفی بر محیط زیست کاهش یابد. از آنجا که محصولات جانبی زیست تخریب پذیر مختلف کشاورزی و صنعتی را می توان در تخمیرهای میکروبی استفاده کرد. هدف این بررسی طبقه بندی و مقایسه بقایای کشاورزی قابل استفاده بر اساس در دسترس بودن آنها است. روغن های تک سلولی لیپیدهایی هستند که از باکتری ها، قارچ ها، مخمرها، جلبک های متقاطع میکروسکوپی و پروتیست ها. این لیپیدها بسته به ترکیب اسیدهای چرب خود کاربردهای متفاوتی دارند. SCOها با محتوای اسیدهای چرب اشباع بالا برای تولید بیودیزل مناسب هستند، در حالی که SCOهای غنی از اسیدهای چرب اشباع نشده برای تغذیه انسان و حیوان مناسب هستند.
SCO single cell oil is a suitable alternative source for oils, because it can be used as a raw material in the production of biofuels and also as a suitable option in the production of essential fatty acids suitable for human nutrition or as a supplement in animal feed. . However, the usability of SCO is limited due to the high price of the raw materials used in it. The fermentation process using inexpensive agricultural and industrial wastes can solve this problem, which are applicable for the production of SCO. The use of these by-products as the main source of carbon in fermentation not only significantly reduces the overall costs of SCO production, but also causes the treatment of produced waste streams, thus reducing the negative effects on the environment. . Because various agricultural and industrial biodegradable by-products can be used in microbial fermentations. The purpose of this review is to classify and compare usable agricultural residues based on their availability. Single-cell oils are lipids from bacteria, fungi, yeasts, microscopic cruciferous algae, and protists. These lipids have different uses depending on their fatty acid composition. SCOs with high saturated fatty acid content are suitable for biodiesel production, while SCOs rich in unsaturated fatty acids are suitable for human and animal nutrition.
_||_