حشرات خوراکی، چالشها و فرصتها
محورهای موضوعی : آفات گیاهییحیی استادی 1 , غلامرضا یاوری 2 , محسن شوکت فدایی 3 , مجید احمدیان 4 , سهراب ایمانی 5
1 - گروه تخصصی اقتصاد کشاورزی، دانشگاه پیام نور، ،تهران، ایران
2 - گروه تخصصی اقتصاد کشاورزی، دانشگاه پیام نور، ،تهران، ایران
3 - گروه تخصصی اقتصاد کشاورزی، دانشگاه پیام نور، ،تهران، ایران
4 - دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، تهران، ایران
5 - گروه تخصصی حشرهشناسی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه ازاد اسلامی تهران، تهران، ایران
کلید واژه: حشرات خوراکی, غذای انسان, غذای دام و طیور, چالشها و فرصتهای غذایی,
چکیده مقاله :
از چالش های عمده کنـونی این است که چگـونـه می توان جمعیت جهـان که در سال 2050 به 9 میلیارد نفر می رسد را از خطر گرسنگی نجات داد؟ همگام با محدودیت منابع، قیمت مواد غذایی و پروتئینی نیز افزایش یافته و باعث می گردد که روزانه عده زیادی از افراد در سراسر جهان به زیر خط فقر بروند. حال این سوال مطرح می گردد که برای رفع معضل گرسنگی جمعیت کره زمین چه منابع دیگری وجود دارد؟ در اینجا استفاده از پتانسیل حشرات به عنوان غذا و خوراک برای انسان، دام و طیور می تواند راه حل مناسبی برای حل بحران جهانی غذا و ناجی گرسنگی باشد. تحقیق حاضر مروری کوتاه بر تاریخچه حشره خواری در ایران و جهان، ارزش غذایی حشرات برای انسان، دام و طیور، پراکندگی حشرات خوراکی در سطح جهان، معرفی برخی از گونه های مهم حشرات خوراکی و همچنین چالش ها و فرصت های در پیش رو و مزایا و معایب استفاده از حشرات به عنوان غذا دارد.
The current major challenge is how to make the world’s population in year 2050 reaches 9 billion saved from hunger? Along with recourse can strain’s. The price of food and protein has also increased and it causes a large number of people every day in the world to fall below the poverty line. Now this question arises to over count the problem of hunger of the earth’s population what the other sources are? Here the use of insect potential as a food and feed for humans and livestock and poultry can be a good solution for solving the global feed crisis and starvation. This research is a brief review of the history of edible insects in Iran and the world, nutritional value of insects, humans of food insects in worldwide and introducing some important species of insects and also challenges and opportunities ahead, and benefits and disadvantages of using insects as food.
_||_