حشرات خوراکی، چالشها و فرصتها
الموضوعات :یحیی استادی 1 , غلامرضا یاوری 2 , محسن شوکت فدایی 3 , مجید احمدیان 4 , سهراب ایمانی 5
1 - گروه تخصصی اقتصاد کشاورزی، دانشگاه پیام نور، ،تهران، ایران
2 - گروه تخصصی اقتصاد کشاورزی، دانشگاه پیام نور، ،تهران، ایران
3 - گروه تخصصی اقتصاد کشاورزی، دانشگاه پیام نور، ،تهران، ایران
4 - دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، تهران، ایران
5 - گروه تخصصی حشرهشناسی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه ازاد اسلامی تهران، تهران، ایران
الکلمات المفتاحية: حشرات خوراکی, غذای انسان, غذای دام و طیور, چالشها و فرصتهای غذایی,
ملخص المقالة :
از چالش های عمده کنـونی این است که چگـونـه می توان جمعیت جهـان که در سال 2050 به 9 میلیارد نفر می رسد را از خطر گرسنگی نجات داد؟ همگام با محدودیت منابع، قیمت مواد غذایی و پروتئینی نیز افزایش یافته و باعث می گردد که روزانه عده زیادی از افراد در سراسر جهان به زیر خط فقر بروند. حال این سوال مطرح می گردد که برای رفع معضل گرسنگی جمعیت کره زمین چه منابع دیگری وجود دارد؟ در اینجا استفاده از پتانسیل حشرات به عنوان غذا و خوراک برای انسان، دام و طیور می تواند راه حل مناسبی برای حل بحران جهانی غذا و ناجی گرسنگی باشد. تحقیق حاضر مروری کوتاه بر تاریخچه حشره خواری در ایران و جهان، ارزش غذایی حشرات برای انسان، دام و طیور، پراکندگی حشرات خوراکی در سطح جهان، معرفی برخی از گونه های مهم حشرات خوراکی و همچنین چالش ها و فرصت های در پیش رو و مزایا و معایب استفاده از حشرات به عنوان غذا دارد.
_||_