اثر مکمل پروتئین آب پنیر (whey )و تمرینات قدرتی بر لیپیدهای سرم زنان دارای اضافه وزن
محورهای موضوعی : فعالیت بدنی و تندرستیمهناز نوروزی 1 , ناصر بهپور 2 , مهران قهرمانی 3
1 - دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.
2 - دانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
3 - استادیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.
کلید واژه:
چکیده مقاله :
چکیدههدف: هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر هشت هفته تمرین مقاومتی و مکمل پروتئین آب پنیر بر نیمرخ لیپید سرم زنان اضافه وزن بود. روش بررسی: روش تحقیق از نوع نیمه تجربی بود. 18 زن دارای اضافه وزن با دامنه سنی 20 تا 35 سال و شاخص توده بدن بیشتر از 25 به صورت داوطلبانه انتخاب و به طور تصادفی به دوگروه تجربی(8 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. هر دو گروه به مدت هشت هفته به تمرینات مقاومتی بر مبنای اصل اضافه بار پرداختند. در این مدت گروه تجربی روزانه 2/1 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن خود مکمل آب پنیر وگروه کنترل هم به همان میزان مالتودکسترین مصرف کردند. قبل و بعد از دورة هشت هفته تمرین خونگیری شد. داده ها با استفاده از آزمون کولموگراف – اسمیرنوف، / t مستقل و t همبسته در سطح 5/0α <، تحلیل شد. یافته ها: یافته ها نشان داد که تمرین مقاومتی و مکمل آب پنیر تاثیر معناداری بر LDL‐C دارد ، اما تری گلیسیرید، کلسترول تام، HDL‐C سرم تاثیر معناداری ندارد. نتایج بدست آمده از T همبسته بین پیش آزمون و پس آزمون در گروه تجربی تنها در کلسترول خون، لیپوپروتئین کم چگالی معنادار بود و در دیگر شاخصها تفاوت معناداری وجود نداشت. نتیجه گیری: مکمل آب پنیر و تمرینات قدرتی باعث بهبود در ترکیب بدن و پروفایل چربی میشود ولی نیاز به زمان بیشتری (بیشتر از 12 هفته) برای تغییرات معنادار وجود دارد.
AbstractAim: The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of resistance training and whey protein supplementation on female serum hyperlipidemia. Methods: The research method was semi-experimental. 18 overweight women aged 20 to 35 years and a body mass index of more than 25 were randomly selected and randomly divided into two experimental (8) and control (10) groups. Both groups practiced resistance training for eight weeks based on the principle of overload. During this time, the experimental group consumed 1.2 mg for per kilogram of body weight whey protein supplementation, per day, and the control group consumed the same amount of maltodextrin. Blood samples were taken before and after the period of eight weeks. Data were analyzed using an Kolmogram-Smirnov test, independent and dependent t test at a level α<0.5. Results: The results showed that resistance training and whey protein supplementation had a significant effect on LDL ‐ C, but trigliceride, total cholesterol, HDL ‐ C serum did not have a significant effect. The results obtained from the dependent t between pre-test and post-test in the experimental group were significant only in blood cholesterol and low-density lipoprotein, and there was no significant difference in other indicators. Conclusion: Whey supplementation and strength training improve body composition and fat profile, but more time (more than 12 weeks) is needed for significant changes.
_||_