اثر مکمل پروتئین آب پنیر (whey )و تمرینات قدرتی بر لیپیدهای سرم زنان دارای اضافه وزن
الموضوعات :مهناز نوروزی 1 , ناصر بهپور 2 , مهران قهرمانی 3
1 - دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.
2 - دانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
3 - استادیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.
الکلمات المفتاحية:
ملخص المقالة :
چکیدههدف: هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر هشت هفته تمرین مقاومتی و مکمل پروتئین آب پنیر بر نیمرخ لیپید سرم زنان اضافه وزن بود. روش بررسی: روش تحقیق از نوع نیمه تجربی بود. 18 زن دارای اضافه وزن با دامنه سنی 20 تا 35 سال و شاخص توده بدن بیشتر از 25 به صورت داوطلبانه انتخاب و به طور تصادفی به دوگروه تجربی(8 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. هر دو گروه به مدت هشت هفته به تمرینات مقاومتی بر مبنای اصل اضافه بار پرداختند. در این مدت گروه تجربی روزانه 2/1 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن خود مکمل آب پنیر وگروه کنترل هم به همان میزان مالتودکسترین مصرف کردند. قبل و بعد از دورة هشت هفته تمرین خونگیری شد. داده ها با استفاده از آزمون کولموگراف – اسمیرنوف، / t مستقل و t همبسته در سطح 5/0α <، تحلیل شد. یافته ها: یافته ها نشان داد که تمرین مقاومتی و مکمل آب پنیر تاثیر معناداری بر LDL‐C دارد ، اما تری گلیسیرید، کلسترول تام، HDL‐C سرم تاثیر معناداری ندارد. نتایج بدست آمده از T همبسته بین پیش آزمون و پس آزمون در گروه تجربی تنها در کلسترول خون، لیپوپروتئین کم چگالی معنادار بود و در دیگر شاخصها تفاوت معناداری وجود نداشت. نتیجه گیری: مکمل آب پنیر و تمرینات قدرتی باعث بهبود در ترکیب بدن و پروفایل چربی میشود ولی نیاز به زمان بیشتری (بیشتر از 12 هفته) برای تغییرات معنادار وجود دارد.
_||_