اثر کیتوزان و سالیسیلیک اسید به همراه عصاره پنیرک و آلوئهورا بر شاخصهای کیفی و کمی نارنگی اُنشو
محورهای موضوعی : افزایش عملکردامیر مختارپور بزمین آبادی 1 , عبدالرسول ذاکرین 2 , بهنام بهروزنام 3 , عبدالحسین ابوطالبی جهرمی 4 , سیدعبدالحسین محمدی جهرمی 5
1 - دانشجوی دکتری علوم باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران
2 - استادیار گروه علوم باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران
3 - استادیار، گروه علوم باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران.
4 - دانشیار گروه علوم باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران
5 - دانشیار گروه علوم باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران
کلید واژه: زیست تخریب پذیر, ظرفیت آنتیاکسیدانی, پس از برداشت, نارنگی, مرکبات,
چکیده مقاله :
آزمایشی با هدف بررسی اثر تیمارهای کیتوزان، اسید سالیسیلیک، ژل آلوئهورا و موسیلاژ پنیرک بر فاکتورهای کیفی نارنگی انشو و تعیین بهترین غلظت آنها، به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل کیتوزان (0/5، 1 و 1/5 درصد)، اسید سالیسیلیک (1، 1/5 و 2 میلیمولار)، ژل آلوئهورا (15، 30 و 45 درصد) و موسیلاژ پنیرک (15، 30 و 45 درصد) به صورت غوطهوری و سپس نگهداری به مدت 45 روز (دوره انبارمانی با 4 سطح 0، 15، 30 و 45 روز) در انبار بودند. pH آب میوه، اسید قابل تیتراسیون، کاهش وزن میوه، محتوای اسید آسکوربیک و ظرفیت آنتیاکسیدانی از شاخصهای مورد اندازهگیری بودند. با توجه به نتایج موثرترین تیمار در حفظ صفات فوق تیمار اسید سالیسیلیک با غلظت 2 میلی مولار بوده است.
To investigate the effect of chitosan, salicylic acid, aloe vera gel and mallow extract treatments on the qualitative factors of mandarin and to determine their best concentration, a factorial experiment was conducted in a completely randomized design at the Islamic Azad University, Science and Research Branch. Experimental treatments included chitosan (0.5, 1 and 1.5%), salicylic acid (1, 1.5 and 2 mM), aloe vera gel (15, 30 and 45%) and mallow extract (15, 30 and 45%) ) were immersed and then stored for 45 days (storage period with 4 levels 0, 15, 30 and 45 days). Fruits juice pH, titratable acid, total soluble solids, fruit weight loss, carotenoids and ascorbic acid content and antioxidant capacity were measured. The results showed that during storage, the pH, total soluble solids, weight loss and carotenoids content increased and the amount of titratable acid, ascorbic acid and antioxidant capacity decreased. The most effective treatment in maintaining pH, titratable acid, soluble solids, carotenoid content, ascorbic acid and antioxidant capacity was salicylic acid 2mM, which is recommended for use after harvesting.
_||_