بررسی اثر لاکتو فرین و لاکتو پر اکسیداز شیر شتر بر روی باکتری استافیلو کوکوس اورئوس
محورهای موضوعی : میکروبیولوژی
سعید زیبائی
1
(بخش تحقیق و توسعه.موسسه تحقیقات واکسن وسرم سازی رازی شعبه شمال شرق)
مرجان شاملو
2
(دانش آموخته فوق لیسانس، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان)
علی محمدی ثانی
3
(دانشیار صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان)
کلید واژه: شیر شتر, لاکتو فرین, استافیلو کوکوس اورئوس, خاصیت ضد باکتریایی, لاکتو پر اکسیداز,
چکیده مقاله :
مطالعه با هدف بررسی اثر ضد باکتریایی ترکیبی وبه تنهایی لاکتوفرین وسیستم لاکتو پراکسیداز استخرج شده از شیر شتر بر روی استافیلوکوکوس اورئوس انجام شد.خالص سازی لاکتوفرین و لاکتوپراکسیداز با استفاده از سانتریفوژ و استخراج آنزیمها با روش کروماتوگرافی تعویض یونی با سفادکس CMC-50انجام گرفت .آنزیم ها با روش SDS.PAGE شناسائی ودر حضورمحلول فسفات سدیم دیالیز( تغلیظ)گردید که با اسپکتوفتومتردرطول موج 600 نانومتر عدد 23/714میکروگرم برای لاکتوفرین وعدد 4/774 برای لاکتو پر اکسیداز اندازه گرفته شد .جهت تعیین خاصیت ضد باکتریایی این دو آنزیم ترکیبی وجداگانه با سه رقت وهر رقت سه تکرارهمراه با یک کنترل مثبت ومنفی استفاده گردید.استافیلو کوکوس اورئوس بر روی محیط MHBبرده و 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتی گرادگرمخانه گذاری شد.جهت بررسی از سه رقت 100 و 200و 300میلی گرم بر میلی لیتر آنزیم لاکتوفرین و 01/0 و02/0 و04/0 میلی گرم بر میلی لیتر آنزیم لاکتو پراکسیداز به همراه 03/0 تیوسیانات و و 1مول پراکسید هیدروژن به همراه 6-10 باکتری کشت داده در زمانهای مختلف با اسپکتوفتومتر سنجیده شد . لاکتو فرین در غلظت 100 و200 میلیگرم بر میلی لیترسبب رشدبهتر باکتری ودرغلظت 300 میلی گرم بر میلی لیتر در ساعت 6 پس از شروع کشت 37% کاهش رشد نسبت به کنترل مثبت داشته است،لاکتو پراکسیداز در هر سه غلظت جلوی رشد را گرفته واثر غلظت 02/0 و04/0 اثر مشابه ای داشته است .در کشت ترکیبی آنزیم ها در هر سه غلظت بطور کامل رشد باکتری را جلوگیری کرده ولاکتوفرین اثر لاکتوپراکسیداز را افزایش داده است. می توان نتیجه گرفت که این دو پروتئین اثرهم افزایی برای مقابله با باکتری از خود نشان داده اند.