بهبود ویژگیهای صوتی چوب سرو سیمین (Cupressus arizonica) با حذف مواد استخراجی
سهیلا زمانی نسب 1 , امیر لشگری 2 , مهران روح نیا 3 , احمد جهان لتیباری 4 , آژنگ دینی 5
1 - دانشجوی دکترای تخصصی، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.
2 - گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران.
3 - استاد، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.
4 - استاد، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.
5 - دانشیار، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.
کلید واژه: سرو سیمین, صوت, ارتعاش, تیمار, کارایی تبدیل آکوستیک,
چکیده مقاله :
در این تحقیق به بررسی اثر آبشویی و اتانول-استن شویی و همچنین پیش تیمار تخمیر با مخمر نان در گونهی سرو سیمین (Cupressus arizonica) پرداخته شده است. آزمونهها تحت شرایط پیش تیمار با مخمر نان و بدون پیش تیمار، مورد آبشویی و حذف مواد استخراجی در حلال آلی قرار گرفتند و توسط آزمون ارتعاش اجباری در تیر دو سر آزاد مورد آزمون دینامیکی قرار گرفتند. هردو شیوهی آبشویی و حذف واد استخراجی توسط حلال آلی کاهش معنیدار دانسیته و میرایی ارتعاش را در پی داشت در حالیکه مقادیر کارایی تبدیل آکوستیک به از خود افزایش نشان داد. میزان بهبود ویژگیهای آکوستیکی در اثر اتانول-استن شویی بیش از ابشویی بود. پیش تیمار تخمیر سبب افزایش روند تغییرات در هر دو شیوهی آبشویی و اتانول-استن شویی گردید. مدولالاستیسیته دینامیک تحت آبشویی، و اتانول استن-شویی و پیش تیمار تخمیر تغییر معنیداری از خود نشان نداد. به طور کل آزمونههای اتانول-استن شویی شده تحت پیش تیمار تخمیر بالاترین شاخصههای صوتی را از خود به جای گذاشتند.
In this research, the effect of soaking process and ethanol-acetone washing as well as fermentation pre-treatment by bread yeast in Cypress (Cupressus arizonica) has been investigated. The samples were subjected to pre-treatment with bread yeast and without pre-treatment, washing with pure water and removal of extractives in organic solvent and subjected to dynamic test by forced vibration test in free-free beam. Both methods of soaking process and ethanol-acetone washing resulted in a significant decrease in density and vibration damping, while the values of acoustic conversion efficiency showed an increase. The amount of improvement of acoustic properties due to ethanol-acetone washing was more than water washing. Fermentation pretreatment increased the changes in both water washing and ethanol-acetone washing methods. The dynamic modulus of elasticity did not show any significant change water washing, ethanol-acetone washing and fermentation pretreatment. In general, the ethanol-acetone washed samples under fermentation pretreatment left the highest acoustic indices.