اثر سیاست تعرفه ای بر قیمت داخلی گوشت مرغ و گوساله در ایران
محورهای موضوعی : فصلنامه علمی -پژوهشی تحقیقات اقتصاد کشاورزیلیلا یزدان شناس 1 , زوار پرمه 2 , زهرا آقاجانی 3
1 - پژوهشگر و عضو هیئت علمی موسسه ی مطالعات و پژوهش های بازرگانی
2 - پژوهشگر و عضو هیئت علمی موسسه ی مطالعات و پژوهش های بازرگانی
3 - پژوهشگر و عضو هیئت علمی موسسه ی مطالعات و پژوهش های بازرگانی
کلید واژه: پانل دیتا, گوشت مرغ, تعرفه, گوشت گوساله, مدل انتقال,
چکیده مقاله :
در این مقاله نقش افزایش نرخ تعرفه ی گوشت مرغ و گوساله بر قیمت داخلی آن ها مورد بررسی قرار گرفته است. در این راستا از مدل انتقال و در قالب پانل دیتا، برای گوشت گوساله دوره ی زمانی 87-1369 و برای گوشت مرغ دوره ی زمانی 85-1371 در نظر گرفته شده است. نتایج نشان میدهد که با افزایش نرخ تعرفه ی گوشت مرغ و گوساله از 4 به 90 درصد، قیمت مصرفکننده ی این کالاها به ترتیب 39/11 و 37/27 درصد افزایش می یابد.
The present paper investigates the link between tariff rates and consumer prices for poultry and veal using pass-through panel data model. For that purpose we use consumer price, world price, and domestic producer price tariff trade costs data for 12 provinces of 15 data points 1371-85 for poultry and for 10 provinces of 19 data points 1369-87 for veal. The pass-through panel data model estimation results show that increasing the poultry tariff rate from 4% to 90%, consumption price of this product with increase 11.39% and with increasing the beef tariff rate from 4% to 90%, consumption price of this product with increase 27.37%.