ویژگی های فنوتیپی جدایه های مولد بیماری پژمردگی باکتریایی سیب زمینی در استان های فارس و همدان
محورهای موضوعی : بوم شناسی گیاهان زراعیجواد رزمی 1 , نادر حسن‏ زاده 2 , ابوالقاسم قاسمی 3 , اصغر حیدری 4
1 - دانشجوی دکتری گروه بیماریشناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی تهران واحد علوم و تحقیقات
2 - عضو هیأت علمی گروه بیماریشناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی تهران، واحد علوم و تحقیقات
3 - عضو هیأت علمی بخش تحقیقات بیماریهای گیاهی، مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، تهران
4 - عضو هیأت علمی بخش تحقیقات بیماریهای گیاهی، مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، تهران
کلید واژه: فارس, جدایه, پژمردگی باکتریایی, همدان, سیب زمینی,
چکیده مقاله :
در این تحقیق به منظور بررسی ویژگی های فنوتیپی جدایه های مولد بیماری پژمردگی باکتریایی، مزارع سیب زمینی استان های فارس و همدان مورد بازدید قرار گرفت و گیاهان دارای علایم پژمردگی جمع آوری و به آزمایشگاه انتقال داده شدند. خالص سازی باکتری با تهیه سوسپانسیون عصاره غده های آلوده و کشت روی محیط کشت TTC انجام پذیرفت. نتایج آزمون های مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی، تغذیه ای و بیوشیمیایی حکایت از وجود باکتری Ralstonia solanacearum به عنوان عامل جداسازی شده بود. جدایه ها بر اساس روش طبقه بندی هیوارد و بادن هاگن در بیوار 2 و نژاد 3 قرار گرفتند. همگی جدایه ها 24 تا 48 ساعت بعد از تلقیح باعث ایجاد واکنش فوق حساسیت در برگ های توتون شدند. در آزمون اثبات بیماری زایی، جدایه ها توانستند بر روی گیاهچه های گوجه فرنگی و سیب زمینی تلقیح شده با سوسپانسیون باکتری علایم پژمردگی را نمایان سازند. تمامی جدایه های مورد مطالعه از قندهای لاکتوز، مالتوز و سلوبیوز استفاده کرده ولی قادر به مصرف مانیتول، سوربیتول و دولسیتول نبودند. استفاده از گلوکز، سوکروز و ترهالوز برای جدایه ها مثبت و در مورد رامنوز، رافینوز، آرابینوز، فوکوز و تارتارات منفی بود. در میان نمک اسیدهای آلی هم چون مالونات، گلوکانات و سدیم سیترات، تنها مورد اخیر توسط جدایه ها مصرف گردید. تولید گاز H2S از سیستئین، آزمون های اوره آز، اکسیداز و کاتالاز برای جدایه ها مثبت بود، در حالی که جدایه ها به آزمون های تولید ایندول، متیل رد، آرژنین دی هیدرولیز، هیدرولیز ژلاتین و نشاسته پاسخ منفی دادند. در آنالیز نقوش الکتروفورتیکی پروتئین های محلول سلولی، تفاوت چندانی بین جدایه های داخلی کشور با یکدیگر و نیز با جدایه های استاندارد CIP10 از پرو و ACH0158 از استرالیا مشاهده نگردید و تنها نقوش الکتروفورتیکی جدایه RsR79 تفاوت اندکی با سایر جدایه های مورد ارزیابی نشان داد.
In order to study of Phenotypic characteristics of potato bacterial wilt isolates,several potato fields were surveyed for potato wilt plants in Fars and Hamadan provinces of Iran during 2000-2002. The infected samples to potato wilt were collected and screened for bacterial infection under laboratory condition. Isolation and purification of suspected bacterial samples were done on TTC (2,3,5-triphenyl tetrazolium chloride) culture medium.Characteristics of bacterial isolates were determined on the basis of colony morphology, biochemical differentiations, pathogenicity and antibiotic sensitivity tests as well as whole cell protein analysis. In this study, a typical HR symptom was observed in infiltrated tobacco leaves after 24-48 hours. All isolates were assigned in race 3 biovar 2, based on the pathogenicity tests on tomato and potato seedlings and utilization of defined carbohydrates by isolates. Utilization of glucose, sucrose and trehalose were positive for all isolates, whereas it was negative for ramnose, raffinose, arabinose, fucose and tartrate. H2S production from cysteine, urease, oxidase, catalase and utilizing of sodium citrate were positive, while indole, methyl red, arginine dihydrolyase, gelatin and starch hydrolysis and utilizing of malonate and gluconate were negative. In bacterial cell membrane protein analysis using SDS-PAGE method, no significant differences were observed in electrophoretic patterns of local and standard strains (ACH 0158 from Australia and CIP 10 from Peru) andonly strain RsR79 was a little different from others.
_||_