تاثیر گلوتن ذرت و گندم بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی
محورهای موضوعی : دانش و پژوهش علوم دامیعلی ساکی 1 , ابوالفضل زارعی 2 , نیما ایلا 3
1 - گروه علوم دامی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرج،ایران.
2 - گروه علوم دامی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرج،ایران.
3 - گروه علوم دامی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرج،ایران
کلید واژه: جوجه گوشتی, صفات لاشه, صفات عملکردی, گلوتن گندم, گلوتن ذرت,
چکیده مقاله :
این تحقیق به منظور بررسی تاثیر گلوتن ذرت و گندم به صورت جداگانه و توام بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی صورت گرفت. آزمایش با استفاده از 400 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار در 5 تکرار 20 قطعه ای بصورت مخلوط از هر دو جنس در یک دوره 42 روزه انجام شد. تیمارها شامل:1- شاهد، 2- گلوتن ذرت (5 %)، 3- گلوتن گندم (4 %)، 4- مخلوط گلوتن ذرت (5/2 %) + گلوتن گندم (2 %) بودند. صفات مورد بررسی شامل: خوراک مصرفی، افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی و شاخص تولید بودند. همچنین در پایان دوره از هر واحد آزمایشی یک قطعه جوجه ، کشتار و صفات مربوط به لاشه در آن اندازه گیری شدند. نتایج حاصل از آزمون مقایسه دانکن نشان داد که تیمار گلوتن گندم بصورت معنی داری عملکرد بهتری از لحاظ خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی و شاخص تولید نسبت به تیمارهای دیگر داشت. ولی در مورد صفت افزایش وزن اختلاف معنی داری بین تیمارهای آزمایشی وجود نداشت. همچنین تیمار گلوتن گندم دارای صفات لاشه بهتری از نظر درصدهای لاشه، سینه، ران، و اجزای دستگاه گوارش نسبت به سایر تیمارها بود.
This study was performed to evaluate of effect corn and wheat gluten individually and combination on performance and carcass traits broiler chickens. The experiment was performed using 400 broilers Ross 308 with the same initial weight in a completely randomized design with 4 treatments and 5 replications of 20 pieces for mixed sex and in a period of 42 days. The treatments included: 1- Control. 2- Corn gluten (5 %). 3- wheat gluten (4 %). 4- Mixed corn gluten (2/5 %) + wheat gluten (2 %).The measured experimental characteristics were; feed intake, weight gain, feed conversion and production index. At the end of experimental period one bird was selected randomly from each replicate and slaughtered and carcass characteristics were measured. Results from compare means by duncan test showed that wheat gluten treatment significantly better performance in terms of feed intake, feed conversion ratio and production index is compared to other treatments. But in the case of weight gain, there is no significant difference between treatments. Wheat gluten treatment had a better carcass characteristics in terms of percentages of carcass, breast, thighs, wings and parts of the digestive system is compare to other treatments.
_||_