تاثیر گلوتن ذرت و گندم بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی
الموضوعات : دانش و پژوهش علوم دامیعلی ساکی 1 , ابوالفضل زارعی 2 , نیما ایلا 3
1 - گروه علوم دامی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرج،ایران.
2 - گروه علوم دامی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرج،ایران.
3 - گروه علوم دامی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرج،ایران
الکلمات المفتاحية: جوجه گوشتی, صفات لاشه, صفات عملکردی, گلوتن گندم, گلوتن ذرت,
ملخص المقالة :
این تحقیق به منظور بررسی تاثیر گلوتن ذرت و گندم به صورت جداگانه و توام بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی صورت گرفت. آزمایش با استفاده از 400 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار در 5 تکرار 20 قطعه ای بصورت مخلوط از هر دو جنس در یک دوره 42 روزه انجام شد. تیمارها شامل:1- شاهد، 2- گلوتن ذرت (5 %)، 3- گلوتن گندم (4 %)، 4- مخلوط گلوتن ذرت (5/2 %) + گلوتن گندم (2 %) بودند. صفات مورد بررسی شامل: خوراک مصرفی، افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی و شاخص تولید بودند. همچنین در پایان دوره از هر واحد آزمایشی یک قطعه جوجه ، کشتار و صفات مربوط به لاشه در آن اندازه گیری شدند. نتایج حاصل از آزمون مقایسه دانکن نشان داد که تیمار گلوتن گندم بصورت معنی داری عملکرد بهتری از لحاظ خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی و شاخص تولید نسبت به تیمارهای دیگر داشت. ولی در مورد صفت افزایش وزن اختلاف معنی داری بین تیمارهای آزمایشی وجود نداشت. همچنین تیمار گلوتن گندم دارای صفات لاشه بهتری از نظر درصدهای لاشه، سینه، ران، و اجزای دستگاه گوارش نسبت به سایر تیمارها بود.
_||_