معرفی مخلوطی بهینه از عصارههای مرزنجوش، فوفل و دارفلفل با بالاترین میزان فعالیت علیه بیان ژن انتروتوکسین های A و B استافیلوکوکوس اورئوس
محورهای موضوعی : بیماری های ناشی از غذاسیدجواد ندافی 1 , علی محمدی ثانی 2 , اسماعیل عطای صالحی 3 , رضا کاراژیان 4
1 - 1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، قوچان، ایران
2 - گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، قوچان، ایران
3 - گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، قوچان، ایران
4 - پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی مشهد، مشهد، ایران
کلید واژه: Real-time PCR, ضدباکتریایی, عصارههای طبیعی, آنتیانتروتوکسینزایی,
چکیده مقاله :
با آگاهی یافتن مردم در رابطه با اهمیت عصارههای طبیعی با ویژگیهای ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی، امروزه صنعت غذا به دنبال استفاده از این ترکیبات به جای نگهدارندههای سنتزی هستند. تا به امروز پژوهشی جهت یافتن یک مخلوط بهینهای از عصارههای مرزنجوش، دارفلفل و فوفل علیه بیان ژن انتروتوکسینهایA و B S. aureus انجام نشده است، لذا در این پژوهش به دنبال یافتن مخلوطی از این عصارهها با بیشترین فعالیت آنتیانتروتوکسینزایی به کمک Real-time PCR و روش آماری مخلوط میباشیم. در صورت موفقیت، این عصارهها را به عنوان یک عامل آنتاگونیست در برابر رشد باکتریهای بیماریزا و بیان ژن انتروتوکسین S.aureus معرفی نماییم. در مرحله اول فعالیت ضد میکروبی سه عصاره مرزنجوش، دارفلفل و فوفل مورد بررسی قرار گرفت که در این میان عصاره مرزنجوش بیشترین فعالیت ضدمیکروبی را نشان داد. از سوی دیگر در میان باکتریهای مورد آزمون باکتریهای گرم مثبت حساسیت بیشتری نسبت باکتریهای گرم منفی داشتند. عصارههای مورد آزمون اثر سینرژیستی بر یکدیگر علیه بیان ژن انتروتوکسینهایA و B S. aureus داشتند. مخلوطی از عصارهها شامل 47 درصد عصاره مرزنجوش، 27 درصد عصاره دارفلفل و 26 درصد عصاره فوفل بیشترین فعالیت علیه بیان ژن انتروتوکسینها را نشان داد.
With the growing awareness of the importance of natural extracts with antimicrobial and antioxidant properties, today the food industry is looking for the use these compounds instead of synthetic preservatives. To date, no research has been done to find an optimal mixture of Origanum majorana, Long pepper, and Areca extracts against the gene expression of A and B enterotoxins of S. aureus. Therefore, in this study, we are seeking to provide a mixture of these extracts with the highest anti-enterotoxigenic activity using real-time PCR and mixture statistical methods. If successful, we introduce these extracts as an antagonist against the growth of pathogenic bacteria and the gene expression of enterotoxin of S. aureus. In the first stage, the antimicrobial activity of Origanum majorana, Long pepper, and Areca extracts was studied, which Origanum majorana had the highest antimicrobial activity among them. On the other hand, among the tested bacteria, gram-positive bacteria were more sensitive than gram-negative bacteria. The tested extracts had a synergistic effect on each other against the gene expression of A and B enterotoxins of S. aureus. The mixture of extracts including 47% Origanum majorana extract, 27% Long pepper extract, and 26% Areca extract showed the highest activity against the gene expression.
_||_