• Home
  • Menu
  • Authors Guide
  • Published Issues

    OpenAccess
  • Authors Guide

    راهنمای نگارش و تنظیم مقاله (جدید)

    قابل توجه نویسندگان گرامی

    از این پس دریافت مقاله و پیگیری های بعدی آن تنها از طریق پایگاه اینترنتی مجله به آدرس http://www.jmw.jia.ac.ir امکان­پذیر می­ باشد. بدیهی است مقالاتی که از طریق پست الکترونیک ارسال می گردند مورد بررسی قرار نخواهند گرفت. برای ثبت نام و ارسال مقاله در پایگاه فصلنامه دنیای میکروب ها لطفاً مراحل زیر را اجرا فرمائید:

    1- ابتدا به پایگاه اینترنتی مجله به آدرس http://www.jmw.jia.ac.ir وارد شوید.

    2- بر روی گزینه "ورود به سامانه" کلیک کنید. سپس بر روی کلمه "ثبت ­نام" کلیک کرده تا صفحه ثبت­ نام ظاهر گردد.

    3- پس از تکمیل فرم ثبت­ نام، بر روی گزینه‌ "ذخیره" در پایین صفحه کلیک نمایید. سامانه به صورت اتوماتیک، تأییدیه‌ نام کاربری و کلمه عبور را به پست الکترونیکی شما ارسال خواهد نمود. پس از آن شما می‌توانید از کلیه خدمات online فصلنامه جهت ارسال مقاله و پیگیری آن ­استفاده نمایید. بدیهی است تمامی فرآیندهای انجام شده بر روی مقاله شامل: بررسی اولیه توسط سردبیر، ارسال مقاله به داور، دریافت نتایج داوری، ارسال به ویراستار و ارسال برای چاپ در صفحه شخصی نویسنده و بخش مربوط به آن مقاله قابل مشاهده می باشد.

    * توجه: در صورت فراموش کردن کلمه عبور خود، از گزینه "رمز عبور خود را فراموش کرده ام" استفاده کرده و از ثبت نام مجدد خودداری نمایید.

    ** تذکر: ثبت نام بایستی حتماً با ایمیل نویسنده مسئول انجام شود. زیرا تمامی مکاتبات از طریق پایگاه اینترنتی مجله با ایمیل نویسنده مسئول انجام می گیرد.

    *** یادآوری: قابل ذکر است که داوران از این اسم شناسه و کلمه عبور هم برای انجام داوری و هم برای ارسال مقالات خود می­ توانند استفاده نمایند.

    ================================================================

    علاقمندان می‌توانند مقالات خود را به زبان های فارسی یا انگلیسی با رعایت کامل اصول و موارد زیر به فصلنامه ارسال نمایند تا پس از بررسی، در صورت ‌تأیید در نوبت چاپ قرار گیرد. بدیهی است عدم رعایت اصول ذکر شده موجب عدم پذیرش یا تأخیر در مراحل بررسی علمی، چاپ و انتشار مقالات دریافتی خواهد گردید.

    الف) نوع مقاله:

    مقالات در 4 قالب زیر در فصلنامه به چاپ می رسند:

    1- مقالات تحقیقی (Original Article) که حاصل یافته‌های تحقیقی نویسنده یا نویسندگان می باشد و باید شامل بخش‌های زیر باشد: عنوان مقاله (فارسی و انگلیسی)، چکیده مقاله (فارسی و انگلیسی) (هر یک شامل بخش های: سابقه و هدف، مواد و روش‌ها، یافته‌ها، نتیجه‌گیری و کلمات کلیدی)، متن اصلی (شامل بخش های: مقدمه، مواد و روش ها، یافته‌ها، بحث، نتیجه گیری، تشکر و قدردانی و منابع).

    2- مقالات مروری (Review Article) که شامل بررسی کلی یک موضوع جدید علمی است. نویسنده این مقالات، باید ضمن دارا بودن تجربه علمی کافی، در زمینه مورد بحث صاحب‌نظر نیز باشد.

    3- مقالات مورد نگاری (Case Report)که باید حداکثر دارای 1500 کلمه و شامل قسمت ‌های عنوان، چکیده، گزارش مورد، بحث و منابع باشد.

    4- نامه به سردبیر (Letter to the Editor) که باید شامل موضوعات نقدی بر مقالات قبلی، نقد یا مرور کتاب‌ها، تحلیل یک موضوع مرتبط با رشته میکروب‌شناسی، شرح و بسط یک ایده و یا باز نمودن یک موضوع پیچیده باشد. این نوع مقالات دارای حداکثر 1500 کلمه و فاقد ساختاربندی می باشند. با این وجود داشتن خلاصه انگلیسی ضروری است.

    ب) اصول کلی:

    1- روش نگارش مقالات در این نشریه بر مبنای اصول نگارش مقالات زیست پزشکی که بر اساس مصوبه کمیته بین المللی سردبیران مجلات علوم پزشکی در ونکور، می‌باشد.

    2- در نگارش مقالات نوشته شده به زبان فارسی بایستی با رعایت آیین نگارشی از واژگان فارسی به‌جای لغات بیگانه استفاده گردد. در صورتی که واژه جایگزین فارسی مصطلح نیست بایستی از آوانویسی استفاده کرد و اصل واژه در داخل پرانتز () نوشته شود.

    3- در زمان ارسال مقاله نویسنده مسئول بایستی تأیید کتبی نماید که مقاله قبلاً در یکی از نشریات کشور به چاپ نرسیده و یا هم زمان برای مجلات دیگری ارسال نشده است.

    4- فصلنامه در رد یا قبول و اصلاح مقالات آزاد است و در صورت لزوم، نظرات اصلاحی خود را به اطلاع نویسنده یا نویسندگان می‌رساند. همچنین مقالات ارسالی نیز مسترد نخواهند گردید.

    5-  کلیه مقالات پس از دریافت، اعلام وصول گردیده و جهت ارزیابی برای داوران مجله ارسال خواهد شد. پس از اتخاذ رأی داوران و تأیید هیئت تحریریه، مقاله در نوبت چاپ قرار گرفته و به اطلاع نویسنده محترم خواهد رسید.

    6- مسئولیت مطالب، نظرات و عقاید مندرج در مقالات به عهده نویسنده مقاله می‌باشد و حقوق معنوی مقالات برای نویسندگان محفوظ است.

    =======================================================================

    ج- در تهیه، تنظیم و ارسال مقالات رعایت موارد زیر الزامی است:

    *** توجه مهم: تمامی مقالات باید با نرم افزار Microsoft Word، در ابعاد کاغذ A4، قلم B Lotus با انداره 12 برای کلمات فارسی، Times New Roman با اندازه 10 برای کلمات انگلیسی و فاصله میان خطوط 1 تایپ گردد. مقاله به صورت تک ستونی تنظیم و دارای حاشیه 2.5 سانتی متری در تمامی طرفین صفحه باشد. برای عنوان مقاله از قلم B Lotus ضخیم با اندازه 12 و برای مشخصات نویسنده یا نویسندگان از فونت 11 ضخیم استفاده شود. همچنین تمامی صفحات مقاله باید دارای شماره صفحه در پایین و وسط صفحه باشند.

     تمامی مقالات باید به صورت دو فایل جداگانه ارسال گردند:

    1- فایل اول: باید با عنوان Cover Letter ذخیره و در سیستم ارسال مقاله به عنوان "مشخصات نویسندگان" ارسال گردد. این فایل باید به ترتیب شامل موارد زیر باشد:

    * صفحه اول (فارسی):

    - عنوان مقاله: مختصر و مفید و در برگیرنده محتوای تحقیق باشد. از به کار بردن کلمات اختصاری و یا انگلیسی در عنوان مقاله خودداری گردد. حتی الامکان از معادل های فارسی روش های مولکولی استفاده گردد. مثلاً به جای ذکر روش PCR از معادل فارسی آن یعنی واکنش زنجیره ای پلیمراز استفاده شود.

    - نام و نام خانوادگی نویسندگان: اسامی نویسندگان باید به ترتیب نوشته شود. قابل ذکر است که مجله پس از پذیرش نهایی مقاله از انجام هرگونه تغییر در ترتیب نویسندگان معذور می باشد.

    - آدرس نویسندگان: رتبه علمی نویسندگان در ابتدا و سپس آدرس آکادمیک آنها ذکر گردد. برای مثال: دانشیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم، دانشکده علوم پایه، گروه میکروبیولوژی.

    - آدرس نویسنده مسئول: باید شامل آدرس پستی، شماره تلفن و پست الکترونیک نویسنده مسئول باشد. مسوولیت حقوقی عدم درج نام و نام خانوادگی سایر محققان در مقالات بر عهده نویسنده مسؤول می باشد.

    - عنوان کوتاه شده مقاله

    - تعهدنامه: همچنین در این صفحه ذکر گردد که "مقاله قبلاً در یکی از نشریات کشور به چاپ نرسیده و یا هم زمان برای مجلات دیگر ارسال نشده است". همچنین فرم تعهدنامه نویسندگان را از اینجا دریافت و پس تکمیل وامضا توسط نویسندگان برای مجله ارسال گردد.

     

    * صفحه دوم (انگلیسی):

    - تمامی موارد ذکر شده در صفحه اول  باید به صورت انگلیسی با عنوان (Title، Author’s names، Addresses، Corresponding Author، Running title) در صفحه دوم نیز نوشته شوند.

    2- فایل دوم: باید با عنوان Manuscript ذخیره و در سیستم ارسال مقاله به عنوان "فایل اصلی مقاله" ارسال گردد. قابل ذکر است که این قسمت باید فاقد اسامی نویسندگان باشد. این فایل باید به ترتیب شامل موارد زیر باشد:

    - عنوان مقاله: مجدداً به صورت فارسی و انگلیسی نوشته شود.

    - چکیده:

    I. چکیده مقالات تحقیقی، باید حاوی حداکثر 250 کلمه و به صورت ساختار یافته شامل 4 بخش: سابقه و هدف (Background & Objectives)، مواد و روش ها (Materials & Methods)، نتایج (Results) و نتیجه‌گیری (Conclusion) باشند. چکیده باید به هر دو زبان فارسی و انگلیسی نوشته شود و از لحاظ مفهوم معادل یکدیگر باشند. بنابراین چکیده انگلیسی باید توسط فردی مسلط بر زبان انگلیسی نگاشته شود. 3 تا 6 واژه کلیدی (Key Word) نیز مطابق اصول MeSH (http://www.nim.nih.gov/mesh/MBrowser.html) در پایان ذکر گردد (فارسی و انگلیسی).

    II. چکیده مقاله مروری باید کمتر از 250 کلمه و شامل هدف از مرور مقالات، منابع تحقیق، روش‌های انتخابی برای مطالعه شامل تعداد مطالعات انجام شده و معیارهای انتخاب، جمع‌بندی اطلاعات و نتایج، نتیجه‌گیری اولیه و کاربردهای بالینی مطالب و استفاده از 3 تا 6 واژه کلیدی مطابق اصول MeSH باشد.

    III. چکیده مقاله گزارش موردی باید کمتر از 125 کلمه و شامل دلایل انتخاب موضوع و هدف، خلاصه‌ای از یافته‌های بالینی، ناهنجاری آزمایشگاهی مهم، روش درمان، نتیجه درمان و نتیجه‌گیری (خلاصه‌ای از یافته‌ها و کشفیات اصلی و علل منحصر به فرد بودن مورد) باشد. همچنین از 3 تا 6 واژه کلیدی مطابق اصول MeSH نیزاستفاده گردد.

    - مقدمه: بیان هدف تحقیق و دلیل منطقـی انجـام پـژوهش و نگارش مقاله را تشریح نموده، سوال مطرح شده و یا فـرضیه را به تفصیل توصیف می‌نماید. این قسمت نباید حاوی یافته‌ها و نتیجه پژوهش باشد. حجـم مقـدمه در مقایسه با بحـث باید محـدودتر بـوده به طوری که حداکثر در یک صفحه A4 ارائه گـردد.

    - مواد و روش ها: نوع مطالعه، چگونگی انتخاب نمونه‌ها و کنترل آن‌ها، سن، جنس و سایر خصوصیات، روش‌کار، مواد و ابزارهای آزمایشگاهی مورد استفاده، ذکر شود. روش‌های جدید معرفی شده برای اولین بار، به صورت کامل شرح داده شود، اما روش‌های استاندارد معرفی شده در مقالات قبلی فقط ذکر گردد. در صورت استفاده از یک دارو، نام ژنریک، دوز و راه تجویز و درمورد بیماران، جنس و میانگین سنی (±انحراف معیار) معرفی شود. در پژوهش هایی که نیازمند آزمون های آماری هستند، ذکر نام نرم افزارهای مورد استفاده، آزمون های آماری و سطوح معنی داری در آزمون ها در انتهای این قسمت الزامی است. در آزمون‌های انجام شده بر روی انسان و حیوانات، کسب موافقت از کمیته اخلاقی دانشگاه یا مراکز تحقیقاتی ضروری است.

    * نکته: مراحل به کار رفته در مواد و روش کار باید با حروف الفبا از یکدیگر متمایز گردند. همچنین اسامی شرکت های تولید کننده هر یک از مواد مصرفی در قسمت روش کار باید در پرانتز و جلوی نام محصول مورد نظر نوشته شود.

    - یافته ها: یافته‌های تحقیق باید به صورت متن، جدول، نمودار یا تصاویر به ترتیب ارایه شده در متن باشد. جداول و نمودارها باید به زبان فارسی باشند و در محل مناسب در متن آورده شوند (نه در انتهای مقاله).

    در تنظیم جداول، منحنی‎ها، اشکال و تصاویر، رعایت نکات زیر الزامی است :

    الف­- اطلاعات جداول نباید به­ صورت­ منحنی و یا به ­شکل دیگر در مقاله ­تکرار شوند. شماره و عنوان در بالای ­جدول ذکر گردد.

    ب- هر ستون جدول باید دارای عنوان و واحد مربوط به خود باشد، چنانچه تمام ارقام جدول دارای واحد یکسان باشند، می‎توان واحد را در عنوان جدول ذکر نمود.

    ج- توضیحات اضافی عنوان و متن جدول، به­صورت زیرنویس ارائه گردد. نتایج بررسی‎های آماری، باید به یکی از روش­های علمی در جدول منعکس شود.

    د-  شکل‎های هر مقاله شامل منحنی،‌ نمودار، عکس و نقشه بوده و همه به طور یکسان به عنوان شکل شماره‎گذاری می‎شوند. شکل‎ها باید بصورت رنگی یا سیاه و سفید و با کیفیت مناسب و مطلوب تهیه شده و شماره و عنوان آنها در پایین بیاید. عکس‎ها باید واضح، مطالب آنها خوانا و دارای مقیاس باشند. ذکر مأخذ عکس­ها یا شکل‎هایی که از منابع­ دیگر اقتباس­ شده‎اند الزامی است.

    ه- هر یک از موارد عکس­، جدول و نمودار باید به صورت جداگانه و به ترتیب ورود به متن شماره گذاری شوند. همچنین اندازه جداول و نمودارها از10 x 15  سانتی‌متر بزرگتر نباشد.

    - بحث: یافته‌های جدید و مهم با یافته‌های موجود در منابع مقایسه و دلایل قبول و رد آن‌ها مورد بحث قرار گیرد. راه‌کارهای و فرضیه‌های جدید پیشنهاد گردد و نتایج جدید با نتایج پیش‌بینی شده مقایسه شود.

    - نتیجه گیری: باید شامل نتیجه‌گیری نهایی نویسندگان از نتایج حاصل از این پژوهش و درصورت لزوم پیشنهادات باشد.

    ** نکته: تمامی اسامی جنس و گونه میکروارگانیسم های مورد استفاده در مقاله باید به صورت مورب (ایتالیک) نوشته شوند.

    - تشکر و قدردانی: از کلیه افراد یا سازمان‌هایی که در تدوین مقاله و گردآوری مطالب همکاری نموده‌اند در این قسمت تشکر به عمل آید.

    - منابع: بایستی به ترتیب به کار رفته در متن شماره گذاری گردند. تمامی منابع فارسی باید به زبان انگلیسی برگردانده شده و در انتهای این نوع منابع عبارت [In Persian] درون کروشه ذکر گردد. همچنین اسامی تمامی نویسندگان باید نوشته شود. ذکر دوره و شماره مجلات الزامی است. نحوه نگارش انواع منابع مطابق با قوانین ونکور به شرح زیر می باشد:

    الف) مقاله: نام خانوادگی و حرف اول نام نویسنده یا نویسندگان. عنوان مقاله. عنوان اختصاری مجله. سال انتشار; دوره انتشار(شماره انتشار): شماره صفحات.

    Fretz R, Hermann L, Christen A, Svoboda P, Dubuis O, Viollier EH, Tanner M, Baumgartner A. Frequency of norovirus in stool samples from patients with gastrointestinal symptoms in Switzerland. Eur J Clin Microbiol Infect Dis. 2005; 24(3): 214-216.

    ب) کتاب: نام خانوادگی و حرف اول نام نویسنده یا نویسندگان. عنوان کتاب. شماره چاپ. محل یا شهر انتشار. نام ناشر; سال.

    Kunst AE, Mackenbach JP. Measuring socioeconomic inequalities in health. 3nd ed. Copenhagen. WHO Regional Office for Europe; 1995.

    ج) فصلی از یک کتاب: نام خانوادگی و حرف اول نام نویسنده یا نویسندگان فصل. عنوان فصل. In : نام نویسنده یا نویسندگان اصلی کتاب. عنوان کتاب. شماره چاپ. محل یا شهر انتشار. نام ناشر; سال: شماره صفحات.

    Philips SJ, Whisnant JP. Hypertension and stroke. In: Large JH, Brenner BM, editors. Hypertension: Pathophysiology, diagnosis, and management. 2nd ed. New York. Raven Press; 1995: 465-478.

    د) همایش: نام خانوادگی و حرف اول نام نویسنده یا نویسندگان. سال انتشار. عنوان مقاله. نام همایش. تاریخ و محل برگزاری. شماره صفحه یا صفحات.

    Najafi A, Kargar M, Zandi K. 2012. Epidemiology and burden of rotavirus gastroenteritis in Iran. Proceeding of the 10th International Rotavirus Symposium. 19-21 Sep, Bangkok, Thailand. 44.

    ه) منابع الکترونیکی: نام خانوادگی و حرف اول نام نویسنده یا نویسندگان. عنوان. Available at: آدرس اینترنتی (سال و تاریخ انتشار).

    Walters S, Suhrcke M. Socioeconomic inequalities in health and health care access in central and eastern Europe and the CIS: a review of the recent literature. Available at: http://www.euro.who.int/Document/SED/Socioecon_ineq.pdf#search=%22socioeconomic%20inequalities%20in%health%22 (Accessed October 10, 2006).

    و) پایان نامه: نام خانوادگی و حرف اول نام نویسنده. سال ارائه. عنوان پایان نامه. مدرک تحصیلی (که پایان نامه برای اخذ آن نوشته شده است). نام دانشکده و دانشگاه. 

    Richmond Julia. 2005. Customer expectations in the world of electronic banking: a case study of the Bank of Britain. Ph. D. Anglia Ruskin University.

     

    * نکته: نام اختصاری مجلات را می توانید مطابق با لیست JCR مجلات موجود در سایت SID و یا لیست مجلات موجود در Medline تنظیم نمائید.

    =========================================================================

     

    در صورت وجود هرگونه پرسش می توانید با آدرس" استان فارس، جهرم، میدان شهید چمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، دفتر مجله دنیای میکروب ها. تلفن: 54372022-071  فاکس: 54372010-071 و یا پست الکترونیکی: jmw.iran@jia.ac.ir  و jmw.iran@gmail.com  تماس حاصل نمائید.

    آدرس پایگاه اینترنتی: http://www.jmw.jia.ac.ir