• Home
  • شیوا دلیری

    List of Articles شیوا دلیری


  • Article

    1 - بررسی امکان تولید آبمیوه پروبیوتیک بر پایه مخلوط آلبالو، کرنبری و سیب با استفاده از لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس کازئی
    Journal of Food Technology and Nutrition , Issue 67 , Year , Summer 2020
    مقدمه: پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که با استقرار در محیط روده، مانع از فعالیت میکروارگانیسمهای غیر مفید و پاتوژنمی شوند. در بین غذاهای مناسب برای افزودن پروبیوتیکها تقاضا برای فرآورده های پروبیوتیک غیرلبنی افزایش یافته است که محصولاتآبمیوه پروبیوتیک در سال More
    مقدمه: پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که با استقرار در محیط روده، مانع از فعالیت میکروارگانیسمهای غیر مفید و پاتوژنمی شوند. در بین غذاهای مناسب برای افزودن پروبیوتیکها تقاضا برای فرآورده های پروبیوتیک غیرلبنی افزایش یافته است که محصولاتآبمیوه پروبیوتیک در سالهای اخیر بیشتر مورد مطالعه قرار گرفته است.مواد و روشها: در تحقیق حاضر از لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و کازئی )سطوح 0 ، 35 ، 50 ، 65 % ، 100 ( با تراکم 710 در آبمیوه تهیه شدهاز مخلوط آلبالو، کرنبری و سیب استفاده گردید. نمونه شاهد )فاقد باکتری( نیز تولید شد. خواص میکروبی، فیریکوشیمیایی و حسی نمونههاطی 28 روز نگهداری مورد بررسی قرار گرفت .یافتهها: تعداد باکتری پروبیوتیک در آبمیوه مذکور با گذشت زمان افزایش یافت. خواص فیزیکوشیمیایی نظیر بریکس، قند، اسیدیته، کدورت،رنگ و pH تغییرات معنیداری داشت. بریکس، قند و pH کاهش و اسیدیته و کدورت آبمیوه افزایش یافت. همچنین مشخص گردید کهافزودن باکتری تا حدودی باعث تضعیف ویژگیهای حسی )ارگانولپتیکی( شده است .نتیجهگیری: در میان نمونهها، نمونه حاوی % 100 باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به عنوان بهترین تیمار از نظر زنده مانی باکتری واز نظر ویژگیهای حسی بعد از نمونه شاهد، نمونه حاوی % 35 اسیدوفیلوس و % 65 کازئی به عنوان نمونه برتر معرفی شد. Manuscript profile