• Home
  • زهره مشاک

    List of Articles زهره مشاک


  • Article

    1 - مطالعه توان رشد و سم زایی کلستریدیم بوتولینم «A تیپ » متأثر از تغییرات PH نمک، حرارت و زمان نگهداری در محیط مدل B.H.I
    Journal of Comparative Pathobiology , Issue 1 , Year , Spring 1384
    در این مطالعه ، توان رشد و سم زایی کلستریدیم بوتولینم تیپ A با تداخل اثر متقابل عوامل درون ا ثر و برون اثر، به صورت طرح فاکتوریل، متأثر از مقادیر مختلف PH نمک، حرارت و زمان نگهداری مورد بررسی قرار گرفته است و نتایج حاصله در قالب طرح کاملاً تصادفی و تست ANOVA و تجزیة وار More
    در این مطالعه ، توان رشد و سم زایی کلستریدیم بوتولینم تیپ A با تداخل اثر متقابل عوامل درون ا ثر و برون اثر، به صورت طرح فاکتوریل، متأثر از مقادیر مختلف PH نمک، حرارت و زمان نگهداری مورد بررسی قرار گرفته است و نتایج حاصله در قالب طرح کاملاً تصادفی و تست ANOVA و تجزیة واریانسِ صفت زمان کدرشدن (Time to ) turbidity و صفت زمان سم زایی (Time to toxicity ) در برنامة کامپیوتری SAS ارائه گردیده است . این مطالعه در طی سه مرحله : اسپورزایی؛ تداخل اثر متقابل عوامل چندفاکتوری ؛ و سپس تعیین وجود سم در موش؛ صورت پذیرفت. در مرحلة اول پس از سه بار کشت و پاساژ متوالی باکتری کلستریدیم بوتولینم تیپ A تهیه شده از دانشگاه دیویس کالیفرنیا و انتقال آن به محیط کشت جامد Egg Yolk و(Agar(EYA و (Brain Heart Infusion Agar (BHI به صورت کشت پر و سطحی در شرایط بی هوازی و گرم خانه گذاری در 35 Cاسپورزایی از روز چهارم شروع شده و بامشاهدات روزانه ویدیو میکروسکوپی از طریق تهیه لام مرطوب و گسترش رنگ آمیزیاسپور با مالاشیت گرین تا روز پانزدهم یعنی تا زمانی که حداکثر اسپورزایی (بیش از 90%در یک شان میکروسکوپی ) حاصل گشت ادامه داشت .سپس اسپورها تحت شرایط آسپتیک و طی 5 بار رقیق سازی با ژل فسفات بافر و سانتریفوژ یخچال دار 10000-5000 دور در 4C ط ی 15 دقیقه شستشو داده شدند . و در خاتمه شمارش اسپور در یک میلی لیتر از سوسپانسیون حاصل شد .در مرحلة دوم مدت زمان جهت رشد و مشاهدة کدورت با میزان تلقیح 104*4 اسپور در هر میلی لیتر از محیط آبگوشت BHI در داخل لولة آزمایش به ترتیب با دو میزان (5/5 و 6/5 ) PH سه غلظت نمک ( 0/5 3 6 )درصد و سه میزان حرارت ( 15 و 25 و 35 ) درجه سانتیگراد در طی 32 روز (روزهای 2 و 4 و 8 و 16 و 32 ) مورد مطالعه قرار گرفت و نمونه های کدر در روزهای مزبور از گرمخانه خارج گردیدند و با استفاده از تهیه گسترش رنگ آمیزی و همچنین کشت خطی از لوله های کدر به پلیتهای EYA رشد باکتری تأئید شد .در مرحلة سوم به روش زیست سنجی و بر طبق دستورالعمل USDA آزمایشات تعیین سم نمونه ها ی کدر در موش انجام شد . نتایج نشانگر وجود اختلاف معنی دار در بین مقادیر متفاوت حرارت، نمک و PH در طی زمانهای کدورت بود (P<0.001) کاربرد متقابل غلظت نمک 0/6 5/5 =PH و حرارت 15C 15 در طی 32 روز نگهداری با تلقیح 104*4 باکتری کلستریدیم بوتولینم تیپ A در جلوگیری از رشد و سم زایی آن تأثیر قطعی د اشت. کاربرد نمک 3 درصد در مقایسه با 0/5 درصد و همچنین حرارت 25C در مقایسه با 35C اثر بازدارندگیبیشتری در جلوگیری از رشد و سم زایی با کتری مزبور در 6/5=PHو در طی 32 روز نگهداری د اشت و بالاخره یک اثر جایگزینی بین حرارت و نمک مشاهده شد به طوریکه کاربرد حرارت 25C و نمک 0/5 درصد اثر مشابهی در بازدارندگی از رشد و سم زایی باکتری کلستریدیم بوتولینم تیپ A در مقایسه با حرارت 35C و نمک 3 درصد بود Manuscript profile

  • Article

    2 - تهیه نوشابة پروبیوتیکی بر پایة آب پنیر با استفاده از استارتر لاکتوباسیلوس کازئی (GG) و استرپتوکوکوس ترموفیلوس
    Journal of Comparative Pathobiology , Issue 2 , Year , Summer 2011
    غنی‌سازی پروبیوتیکی متد مناسبی جهت تولید محصولات مفید به منظور پیشگیری و درمان بیماری‌های مختلف، سرطان‌ها و ازدیاد کلسترول خون و... می‌باشد. در این مطالعه از آب پنیر به عنوان نوشابه به علت خواص مفید تغذیه‌ای آن، جهت پروبیوتیکه شدن استفاده شد. باکتری‌های مورد استفاده از More
    غنی‌سازی پروبیوتیکی متد مناسبی جهت تولید محصولات مفید به منظور پیشگیری و درمان بیماری‌های مختلف، سرطان‌ها و ازدیاد کلسترول خون و... می‌باشد. در این مطالعه از آب پنیر به عنوان نوشابه به علت خواص مفید تغذیه‌ای آن، جهت پروبیوتیکه شدن استفاده شد. باکتری‌های مورد استفاده از آزمایشگاه کنترل دارو و غذای دانشکده داروسازی به نام‌های لاکتوباسیلوس کازئی (PTCC 1177) و استرپتوکوکوس ترموفیلوس (PTCC 7788) تهیه شدند. مراحل کار ابتدا شامل دستیابی به تعداد تلقیح اولیه cfu/ml 108 از هر یک از دو باکتری فوق با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتری جذب نوری با طول موج nm600 (52/1: OD) و سپس تلقیح نهایی cfu/ml 102 از هر یک از دو باکتری فـوق به محیط آب ‌پنیر استریل تهیه شده از پودر آب پنیر می‌باشد. جهـت تعییـن کینتیـک رشـد ایـن دو بـاکتـری در محیط آب‌پنیر از سه شرایط دمـایی oC (4، 25، 37) در طی 32 ساعت با فواصل زمانی دو ساعته و شمارش کلنی پس از تهیه رقت‌های متوالی ده برابر و انجام کشت مخلوط در دو محیطMRS Agar و SCD Agar استفاده شد. نتایج حاصله حاکی از آن است که کینتیک رشد دو باکتری به کار برده شده در طی 32 ساعت مشابه هم بوده و اختلاف آماری معنی‌داری بین تعداد باکتری‌ها فقط در ساعات 0 و 12 و 18 وجود دارد و بعد از 18 ساعت تعداد باکتری‌ها به میزان cfu/ml 108 ثابت مانده است. در مرحله بعد آزمایش پایداری فراورده‌ پروبیوتیکه آب پنیر بررسی شد. در مورد پایداری محصـول پـروبیوتیکه نیـز میانگیـن تعداد دو نوع باکتری در سه دمای مختلف oC (4، 25، 37) در طی 14 روز نگهداری بین cfu/ml 108- 107 و تغییرات pH نیز به ترتیب (8/5، 4/4، 8/4) حاصل گردید که اختلاف آماری معنی‌دار نبود. ارزیابی ارگانولپتیکی نوشابة مزبور نیز نشانگر قوام و طعم بهتر نمونه‌های آب پنیر پروبیوتیکه با کاربرد هر دو باکتری به نسبت 1:1 در کلیة دماها در طول 14 روز در مقایسه با گروه کنترل می‌باشد، لذا نوشابة پروبیوتیکة آب پنیر جهت تولید صنعتی و عرضه به جامعه مناسب می‌باشد. و ن�����CП� قبل از شروع برنامه جهت تعیین دام‌های سیکلیک برای ورود به برنامه، نمونه سوم 24 ساعت بعد از تزریق پروستاگلندین برنامه همزمانی (جهت ارزیابی غلظت استرادیول در زمان پرواستروس) و نمونه چهارم 21 روز بعد از تلقیح دام‌ها جهت ارزیابی غلظت پروژسترون از دام‌ها اخذ شد. تشخیص آبستنی به کمک دستگاه سونوگرافی 30 روز بعد از تلقیح انجام گرفت. میانگین تولید شیر و امتیاز وضعیت بدنی در فاصله یک هفته از زمان تلقیح در بین گروه‌های درمانی مشابه بود. غلظت استرادیول سرم اخذ شده در زمان پرواستروس نیز در بین گروه‌های درمانی مشابه بود. با وجود اینکه درصد آبستنی در گروه Presynch-Heatsynch نسبت به سایر گروه‌ها بالاتر بود (53% در مقابل 43% در گروه‌های presynch-ovsynch و G6G-heatsynch و 39% در گروه presynch-ovsynch ) اما این اختلاف معنی دار نبود. همبستگی مثبت معنی داری بین غلظت استرادیول در زمان پرواستروس و درصد آبستنی در کل گروه‌های درمانی مشاهده شد (با ضریب همبستگی 267/0)، که این همبستگی در گروه G6G-Ovsynch نمایانتر بود (با ضریب 343/0). این مطالعه نشان داد که غلظت استرادیول در زمان پیش تخمگ گذاری به صورت معنی داری با درصد آبستنی رابطه مثبت دارد. Manuscript profile