• Home
  • رقیه حسینی

    List of Articles رقیه حسینی


  • Article

    1 - اثر شش هفته تمرین هوازی و عصاره دارچین بر بیان ژن لپتین در بافت کبد موش های نر تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب
    Journal of Animal Biology , Issue 2 , Year , Autumn 2022
    دو عامل سطح لپتین سرم به واسطه تاثیر بر اشتها و توانایی کاهش انرژی دریافتی و میزان فعالیت بدنی به واسطه توانایی افزایش انرژی مصرفی، نقش بسیار مهم و تعیین کننده‌ای در کنترل وزن و توده چربی بدن دارند. مصرف برخی ترکیبات گیاهی ضد چاقی نظیر دارچین نیز می تواند در کاهش توده چ More
    دو عامل سطح لپتین سرم به واسطه تاثیر بر اشتها و توانایی کاهش انرژی دریافتی و میزان فعالیت بدنی به واسطه توانایی افزایش انرژی مصرفی، نقش بسیار مهم و تعیین کننده‌ای در کنترل وزن و توده چربی بدن دارند. مصرف برخی ترکیبات گیاهی ضد چاقی نظیر دارچین نیز می تواند در کاهش توده چربی بدن و کنترل چاقی موثر و مفید باشد. پژوهش تجریی حاضر با هدف تعیین اثرات اجرای شش هفته تمرین هوازی (پنج روز در هفته)، مصرف عصاره دارچین (200 میلی گرم به ازای هر گیلوگرم از وزن بدن) و غذای پرچرب (150 میلی لیتر امولسیون غذای پرچرب مازاد بر رژیم غذایی روزانه) بر بیان ژن لپتین در بافت کبد موش های نر تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب در قالب یک طرح پژوهشی چند گروهی با گروه کنترل انجام شد. برای بررسی میزان بیان ژن یا mRNA پروتئین‌های مورد نظر از روش Real Time-PCR استفاده شد. اثرات رژیم غذایی پرچرب, ترکیب رژیم غذایی پرچرب و تمرین هوازی، ترکیب رژیم غذایی پرچرب و دارچین و ترکیب رژیم غذایی پرچرب و تمرین هوازی و دارچین بر متغیر لپتین در بافت کبد چشمگیر و معنی دار بود, به طوری که مصرف غذای پرچرب باعث تغییرات نامطلوب بیان ژن شده ولی اجرای شش هفته تمرین و مصرف عصاره دارچین باعث تعدیل اثرات نامطلوب رژیم غذایی پرچرب شده و تغییرات مطلوبی را در بیان ژن و وزن بدن و وزن بافت کبد ایجاد کرده اند. به علاوه ترکیب اجرای شش هفته تمرین و عصاره دارچین به مراتب اثرات مطلوب تری را در تعدیل اثرات نامطلوب رژیم غذایی بر بیان این ژن داشته است. بنابراین توصیه می شود که همراه با اجرای تمرینات ورزشی هوازی از عصاره دارچین نیز استفاده شود. Manuscript profile