• Home
  • زهرا صدیقی

    List of Articles زهرا صدیقی


  • Article

    1 - مطالعه اثر رنگدانه جدا شده از باکتری سراشیا Serratia marcescens بر کیفیت و عمر ماندگاری ماهی کپور (Cyprinus carpio) در شرایط یخچال
    Journal of Innovation in Food Science and Technology , Issue 4 , Year , Autumn 1400
    پرودی‌جیوسین رنگدانه قرمز استخراج شده از باکترى Serratia marcescens است که دارای اثر ضدمیکروبی و ضد اکسیدانی می‌باشد. در این پژوهش اثر رنگدانه پرودی‌جیوسین در غلظت‌های 5/1و 2% بر کیفیت و ماندگاری فیله ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) طی دوره نگهداری 18 روز در دمای 4 د More
    پرودی‌جیوسین رنگدانه قرمز استخراج شده از باکترى Serratia marcescens است که دارای اثر ضدمیکروبی و ضد اکسیدانی می‌باشد. در این پژوهش اثر رنگدانه پرودی‌جیوسین در غلظت‌های 5/1و 2% بر کیفیت و ماندگاری فیله ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) طی دوره نگهداری 18 روز در دمای 4 درجه سانتی‌گراد مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای مورد مطالعه در روزهای صفر، 3، 6، 9، 12، 15 و 18 مورد ارزیابی میکروبی (شمارش‌کلی باکتری، شمارش باکتری‌های ‌سرمادوست و باکتری ‌اسید لاکتیک) و شیمیایی (پراکسید، مقادیر تیوباربیوتیک اسید، اسید چرب آزاد، وpH) قرار گرفتند. نتایج نشان داد غلظت 2% پرودی‌جیوسین توانست اکسیداسیون لیپیدی را از طریق کاهش مقادیر پراکسید، تیوباربیوتیک اسید و اسیدچرب آزاد به تاخیر اندازد. تیمارحاوی پرودی‌جیوسین با غلظت 2% کمترین مقادیر pH، باکتری اسید لاکتیک، مقادیر کلی باکتری و مقادیر باکتری ها سرمادوست را نشان داد و تا روز هجدهم نگهداری از مقادیر قابل قبول شاخص میکروبی برخوردار بود. با توجه به نتایج رنگدانه پرودی‌جیوسین با غلظت 2% می‌تواند به عنوان یک ترکیب ضد اکسیدانی و ضدمیکروب طبیعی در فرآورده گوشتی استفاده گردد. Manuscript profile