• Home
  • سعید یوسفی نژاد

    List of Articles سعید یوسفی نژاد


  • Article

    1 - ارتباط کمی ساختار-فعالیت بر روی یک سری از مشتقات ایمیدازو [1 و 2-a ] پیریدین کربوکسامید به عنوان عوامل ضد سل
    Chemical Research and Nanomaterials , Issue 2 , Year , Summer 2022
    مقاومت بیماری سل به دارو همچنان یکی از مهمترین چالش های پیش رو در درمان این بیماری عفونی است و بنابراین کشف و توسعه داروهای جدید موثر ضد سل همواره مورد توجه محققان است. در این مطالعه، تحلیل ارتباط کمی ساختار-فعالیت (QSAR) بر روی یک سری از مشتقات ایمیدازول[1 و2- a] پیرید More
    مقاومت بیماری سل به دارو همچنان یکی از مهمترین چالش های پیش رو در درمان این بیماری عفونی است و بنابراین کشف و توسعه داروهای جدید موثر ضد سل همواره مورد توجه محققان است. در این مطالعه، تحلیل ارتباط کمی ساختار-فعالیت (QSAR) بر روی یک سری از مشتقات ایمیدازول[1 و2- a] پیریدین کربوکسامید به عنوان عوامل ضد سل اعمال شد. فعالیت بیولوژیکی 18 ترکیب با روش های رگرسیون خطی چندگانه و شبکه عصبی مصنوعی برآورد شد. چهار توصیف کننده مولکولی (nCl، MATS8m، BELe4 وGATS8e) با استفاده از رگرسیون خطی چندگانه گام به گام انتخاب شدند. بهترین نتایج شبکه عصبی مصنوعی با الگوی 5-5-1 آموزش داده شده با الگوریتم پس انتشار رو به جلو به دست آمد. یک مجموعه آزمون حاوی 5 ترکیب برای ارزیابی توانایی پیش‌بینی مدل استفاده شد. نتایج نشان داد که رویکرد شبکه عصبی مصنوعی در مقایسه با رگرسیون خطی چندگانه قدرت پیش بینی بهتری را ارائه می دهد. بر اساس نتایج این مطالعه، الکترونگاتیوی، جرم اتمی و هندسه مولکولی عوامل مهم کنترل کننده فعالیت ضد سل هستند. Manuscript profile

  • Article

    2 - تعیین میزان دریافت رژیمی فلزات سنگین جیوه و آرسنیک به روش Total Diet Study در جمعیت بزرگسالان شهر شیراز
    Food Hygiene , Issue 4 , Year , Winter 2022
    امروزه مسئله آلودگی مواد غذایی به آلاینده‌های شیمیایی، از مهمترین مسائل بهداشتی است که سبب نگرانی جوامع مختلف گردیده است. آرسنیک و جیوه از مهمترین فلزات سنگین هستند که سبب عوارض مختلفی در انسان می‌شوند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان دریافت رژیمی فلزات سنگین جیوه و آرسن More
    امروزه مسئله آلودگی مواد غذایی به آلاینده‌های شیمیایی، از مهمترین مسائل بهداشتی است که سبب نگرانی جوامع مختلف گردیده است. آرسنیک و جیوه از مهمترین فلزات سنگین هستند که سبب عوارض مختلفی در انسان می‌شوند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان دریافت رژیمی فلزات سنگین جیوه و آرسنیک به روش Total Diet Study در جمعیت بزرگسالان شهر شیراز انجام گرفت. بدین منظور 580 ماده غذایی تهیه و پس از آماده‌سازی در 129 نمونه غذایی طبقه‌بندی شد. سپس آماده‌سازی و هضم اسیدی نمونه‌ها انجام گرفت و در نهایت میزان جیوه و آرسنیک مواد غذایی با اسپکترومتری نشری پلاسمای جفت شده القایی اندازه‌گیری شد و میزان دریافت رژیمی آرسنیک و جیوه بر اساس میزان مصرف هر یک از مواد غذایی محاسبه گردید. نتایج نشان داد ماهی بالاترین غلظت آرسنیک و اسنک بالاترین غلظت جیوه را داشتند. اما با بررسی میزان مصرف هر ماده غذایی مشخص گردید بالاترین سهم در دریافت آرسنیک مربوط به آب آشامیدنی و میوه و در خصوص جیوه مربوط به گروه سبزیجات خام و لبنیات بود. با این وجود میانگین دریافت روزانه جیوه و آرسنیک در رژیم غذایی مردم شیراز به‌ترتیب برابر 65/8-2/0 میکروگرم در روز و 81/8-5/6 میکروگرم در روز به‌دست آمد که این دریافت رژیمی کمتر از مقدار دریافت قابل تحمل هفتگی (PTWI) استاندارد است. بر اساس نتایج این مطالعه، دریافت رژیمی جیوه و آرسنیک تهدیدی برای سلامتی افراد بزرگسال شهر شیراز محسوب نمیشود. Manuscript profile