• Home
  • سید محمد مظلومی

    List of Articles سید محمد مظلومی


  • Article

    1 - تعیین میزان دریافت رژیمی فلزات سنگین جیوه و آرسنیک به روش Total Diet Study در جمعیت بزرگسالان شهر شیراز
    Food Hygiene , Issue 4 , Year , Winter 2022
    امروزه مسئله آلودگی مواد غذایی به آلاینده‌های شیمیایی، از مهمترین مسائل بهداشتی است که سبب نگرانی جوامع مختلف گردیده است. آرسنیک و جیوه از مهمترین فلزات سنگین هستند که سبب عوارض مختلفی در انسان می‌شوند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان دریافت رژیمی فلزات سنگین جیوه و آرسن More
    امروزه مسئله آلودگی مواد غذایی به آلاینده‌های شیمیایی، از مهمترین مسائل بهداشتی است که سبب نگرانی جوامع مختلف گردیده است. آرسنیک و جیوه از مهمترین فلزات سنگین هستند که سبب عوارض مختلفی در انسان می‌شوند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان دریافت رژیمی فلزات سنگین جیوه و آرسنیک به روش Total Diet Study در جمعیت بزرگسالان شهر شیراز انجام گرفت. بدین منظور 580 ماده غذایی تهیه و پس از آماده‌سازی در 129 نمونه غذایی طبقه‌بندی شد. سپس آماده‌سازی و هضم اسیدی نمونه‌ها انجام گرفت و در نهایت میزان جیوه و آرسنیک مواد غذایی با اسپکترومتری نشری پلاسمای جفت شده القایی اندازه‌گیری شد و میزان دریافت رژیمی آرسنیک و جیوه بر اساس میزان مصرف هر یک از مواد غذایی محاسبه گردید. نتایج نشان داد ماهی بالاترین غلظت آرسنیک و اسنک بالاترین غلظت جیوه را داشتند. اما با بررسی میزان مصرف هر ماده غذایی مشخص گردید بالاترین سهم در دریافت آرسنیک مربوط به آب آشامیدنی و میوه و در خصوص جیوه مربوط به گروه سبزیجات خام و لبنیات بود. با این وجود میانگین دریافت روزانه جیوه و آرسنیک در رژیم غذایی مردم شیراز به‌ترتیب برابر 65/8-2/0 میکروگرم در روز و 81/8-5/6 میکروگرم در روز به‌دست آمد که این دریافت رژیمی کمتر از مقدار دریافت قابل تحمل هفتگی (PTWI) استاندارد است. بر اساس نتایج این مطالعه، دریافت رژیمی جیوه و آرسنیک تهدیدی برای سلامتی افراد بزرگسال شهر شیراز محسوب نمیشود. Manuscript profile