• Home
  • علیرضا قدردان مشهدی

    List of Articles علیرضا قدردان مشهدی


  • Article

    1 - تعیین مقادیر بتاکاروتن و ویتامین Aسرم و کبد گوسفندان کشتارشده در کشتارگاه اهواز در فصول مختلف سال
    Veterinary Clinical Pathology The Quarterly Scientific Journal , Issue 4 , Year , Winter 2016
    به دلیل نقش ویژه ویتامین A در بافت ها و اعضاء مختلف بدن، در شرایط کمبود آن نشانه های بالینی متنوعی مشاهده می گردد. به علاوه، در مواردی که کمبود مرزی این ویتامین بدون حضور نشانه های بالینی مشهود مطرح است‎ ، کاهش بهره وری همچون ناباروری پدید می آید. در مطالعه حاضر تغی More
    به دلیل نقش ویژه ویتامین A در بافت ها و اعضاء مختلف بدن، در شرایط کمبود آن نشانه های بالینی متنوعی مشاهده می گردد. به علاوه، در مواردی که کمبود مرزی این ویتامین بدون حضور نشانه های بالینی مشهود مطرح است‎ ، کاهش بهره وری همچون ناباروری پدید می آید. در مطالعه حاضر تغییرات فصلی بتاکاروتن و ویتامین A سرم و کبد گوسفندان کشتارشده در کشتارگاه اهواز مورد بررسی قرار گرفته است . در فاصله آبان ماه سال 1392 لغایت تیر ماه سال 1393 در مجموع 360 رأس گوسفند نمونه گیری شدند. برای اندازه گیری فاکتورهای فوق از روش اسپکتروفتومتری استفاده گردید. نتایج با استفاده از آزمون تی (t-test) مورد تحلیل آماری قرار گرفت. میانگین و خطای استاندارد غلظت بتاکاروتن و ویتامین A سرم و کبد به ترتیب 5/1±9/209 و 9/0±98 میکروگرم در دسی لیتر و 4/0±8/19 و 8/0±3/32 میکروگرم در گرم تعیین گردید. اگرچه غلظت مواد اندازه گیری شده در بین دو گروه سنی مختلف (گوسفندانی که فقط دندان شیری داشتند و گوسفندان دارای حداقل یک عدد دندان بالغ) اختلاف آماری معنی دار نداشت، اما میزان سرمی و کبدی ویتامین A در بین دو جنس واجد تفاوت آماری معنی داری بود (05/0p<)، به نحوی که مقدار سرمی ویتامین A در جنس نر بیشتر از ماده و مقدار کبدی آن در جنس ماده بیشتر از گوسفندان نر تعیین گردید. همچنین غلظت ویتامین A سرم در بین دو فصل اختلاف آماری معنی داری را نشان داد (05/0p<). در فصل گرم مقدار این فاکتور بیشتر از فصل معتدل بود. Manuscript profile

  • Article

    2 - تغییرات فصلی ویتامین A سرم در اسب ‌های عرب خوزستان
    Veterinary Clinical Pathology The Quarterly Scientific Journal , Issue 2 , Year , Autumn 2013
    ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی است. به دلیل نقش ویژه این ویتامین در بافت‌ها و اعضا مختلف، در شرایط کمبود آن نشانه‌های متنوعی در دام مشاهده می‌گردد. به علاوه در بعضی از مواقع کمبود مرزی وجود داشته، نشانه‌ بالینی مشهود نبوده اما کارآیی دام (همچون وضعیت باروری) دچار نق More
    ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی است. به دلیل نقش ویژه این ویتامین در بافت‌ها و اعضا مختلف، در شرایط کمبود آن نشانه‌های متنوعی در دام مشاهده می‌گردد. به علاوه در بعضی از مواقع کمبود مرزی وجود داشته، نشانه‌ بالینی مشهود نبوده اما کارآیی دام (همچون وضعیت باروری) دچار نقص می‌گردد. در مطالعه حاضر تغییرات فصلی ویتامین A سرم 22 رأس اسب نژاد عرب در اهواز مورد بررسی قرار گرفته است. جهت اندازه‌گیری ویتامین A سرم از یک روش ساده و ارزان (اسپکتروفتومتری) استفاده گردید. نتایج با استفاده از آزمون آماری ‌آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج این بررسی نشان داد که میانگین و اشتباه استاندارد میزان ویتامین A سرم (21/1±37/20 میکروگرم در دسی‌لیتر) در محدوده طبیعی می‌باشد. مقادیر ویتامین A در فصول مختلف و در دو جنس نیز طبیعی بود. مقدار ویتامین A در فصل بهار به طور معنی دار از سایر فصول بیشتر بود. Manuscript profile