• Home
  • علی شکوهی راد

    List of Articles علی شکوهی راد


  • Article

    1 - تهیه نانوسلولز اصلاح شده با 5-Br-PADAP جهت پیش تغلیظ و اندازه گیری مقادیر ناچیز یون های کبالت در نمونه آب های طبیعی
    Journal of Environmental Science and Technology , Issue 7 , Year , Autumn 2021
    زمینه و هدف: جداسازی و اندازه گیری مقادیر ناچیز یون های کبالت در نمونه های حقیقی به جهت سمیت آن، برای انسان اهمیت زیادی دارد که در تحقیق حاضر از نانو سلولز اصلاح شده به عنوان جاذب استفاده شده است. نانو سلولز به روش هیدرولیز اسیدی سنتز و با 2- ( 5- برمو -2- پیریدیل آزو ) More
    زمینه و هدف: جداسازی و اندازه گیری مقادیر ناچیز یون های کبالت در نمونه های حقیقی به جهت سمیت آن، برای انسان اهمیت زیادی دارد که در تحقیق حاضر از نانو سلولز اصلاح شده به عنوان جاذب استفاده شده است. نانو سلولز به روش هیدرولیز اسیدی سنتز و با 2- ( 5- برمو -2- پیریدیل آزو ) 5- ( دی اتیل آمینو ) فنل) Br-PADAP 5-) اصلاح شد. به کمک میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) اندازه نانو فیبرهای سلولزی تعیین شد. بعد از اصلاح نانو جاذب با PADAP 5-Br-، از نانوکامپوزیت اصلاح شده آنالیز وزن سنجی حرارتی (TGA) صورت گرفت و همچنین برای تعیین مقدار سطح قبل و بعد از اصلاح جاذب از تکنیک BET استفاده شد. در کار حاضر هدف اصلاح سطح نانو سلولز با لیگاند 5-Br-PADAP جهت استفاده از آنها برای استخراج و پیش تغلیظ مقادیر ناچیز یون های کبالت قبل از اندازه گیری آن توسط طیف سنجی جذب اتمی شعله ای در نمونه های حقیقی می باشد.روش بررسی: حجم معینی از یون کبالت را داخل لوله آزمایش حاوی نانو جاذب اصلاح شده ریخته و به آن محلول بافر با 9pH= اضافه کرده و به مدت 15 دقیقه درون شیکر و سپس سانتریفیوژ قرار داده و در مرحله بعد محلول رویی را دور ریخته و 1 میلی لیتر HCl جهت بازیابی یون کبالت افزوده و 10دقیقه داخل شیکر و سپس سانتریفیوژ قرار داده و جذب محلول رویی توسط دستگاه جذب اتمی شعله ای خوانده شد.نتایج به دست آمده نشان می دهد که نانو سلولز اصلاح شده، برای اندازه گیری یون کبالت در غلظت های پایین بسیار حساس و گزینش پذیر عمل می کند و تحت تاثیر پارامتر های مختلفی مانند pH، مقدارجاذب، زمان استخراج و نوع حلال شوینده قرار می گیرد.یافته ها: منحنی کالیبراسیون در گستره 500-10 نانو گرم بر میلی لیتر خطی بود و حد تشخیص روش 3/4 نانوگرم بر میلی لیتر و انحراف استاندارد نسبی (RSD) روش 8/1 % به دست آمد. همچنین دارای فاکتور پیش تغلیظ و غنی سازی بالا می باشد.بحث ونتیجه گیری: روش پیشنهادی جهت اندازه گیری مقادیر ناچیز یون های کبالت با روش افزایش استاندارد در نمونه آب های طبیعی نظیر آب دریا، رودخانه، آب چاه ، آبندان و آب شهری توسط دستگاه طیف سنجی جذب اتمی با نتایج رضایت بخش مورد استفاده قرار گرفت. Manuscript profile

  • Article

    2 - غنی سازی ویتامین D2 در قارچ خوراکی دکمه‌ای آگاریکوس بایسپورس با استفاده از پرتو ماورا بنفش پالسی UV-B
    Journal of Innovation in Food Science and Technology , Issue 4 , Year , Autumn 1398
    کمبود ویتامین D2 در رژیم‌های غذایی امروزه تبدیل به مشکل تغذیه‌ای مهمی شده است. هدف از این تحقیق، تعیین عوامل مؤثر در افزایش ویتامین D2 در قارچ‌های خوراکی تازه با استفاده پرتو ماورا بنفش پالسی می-باشد. اثر دزهای پرتودهی، فاصله از لامپ، وزن بسته‌ها و شکل قارچ (برش خورده و More
    کمبود ویتامین D2 در رژیم‌های غذایی امروزه تبدیل به مشکل تغذیه‌ای مهمی شده است. هدف از این تحقیق، تعیین عوامل مؤثر در افزایش ویتامین D2 در قارچ‌های خوراکی تازه با استفاده پرتو ماورا بنفش پالسی می-باشد. اثر دزهای پرتودهی، فاصله از لامپ، وزن بسته‌ها و شکل قارچ (برش خورده و کامل) بر فرایند غنی-سازی بررسی شد. اثر پرتودهی بر مدت زمان نگهداری و کیفیت قارچ‌ها نیز تعیین شد. قارچ خوراکی دکمه-ای سفید آگاریکوس بایسپورس بصورت برش خورده و کامل به مدت 1 ثانیه با پرتو ماورا بنفش پالسی تیمار شد که در نهایت افزایش ویتامن D2 در قارچ‌های برش خورده نسبت به قارچ‌های کامل تایید شد. پرتودهی 100 گرم قارچ خوراکی در مدت زمان 1 ثانیه (3 پالس) مقدار ویتامین D2 را تا 100 درصد نیاز روزانه یک فرد بالغ افزایش داد. با افزایش مدت زمان پرتودهی از 1 به 4 ثانیه ویتامین D2 بطور چشمگیری افزایش یافت (1940 درصد) ولی تأثیر خاصی بر مدت زمان نگهداری و کیفیت قارچ‌ها نداشت. با افزایش وزن بسته‌ها از 100 به 200 گرم در حدود ٤٠% کاهش در مقدار ویتامین D2 مشاهده شد. پس از 3 روز نگهداری در انبار سرد در دمای 4 درجه سانتی‌گراد، کاهش ویتامین D2 از 831 به 632 درصد در 100 گرم قارچ، در قارچ‌هایی که به مدت 1 ثانیه تحت تیمار بودند ثبت شد. افت کیفیت در این تیمارها اندک بوده ولی پس از گذشت 8 روز، افت کیفیت قابل توجه بود. استفاده از پرتو ماورا بنفش برای قارچ‌های تازه، موجب افزایش مقدار ویتامین D2 گردید. Manuscript profile