• Home
  • Seyyed Rasoul Sahhafi

    List of Articles Seyyed Rasoul Sahhafi


  • Article

    1 - ارزیابی شاخص ‏های مقاومت به خشکی و استفاده از روش بای‏ پلات در اکوتیپ‏ های گاودانه
    Journal of Plant Ecophysiology , Issue 5 , Year , Autumn 2020
    به منظور ارزیابی قابلیت استفاده از شاخص های مقاومت به خشکی در اکوتیپ های گاودانه، دو آزمایش جداگانه (محیط بدون تنش و تنش) در شرایط مزرعه در دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان در سال زراعی 97-1396 در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. شاخص های مختلف مقاومت به More
    به منظور ارزیابی قابلیت استفاده از شاخص های مقاومت به خشکی در اکوتیپ های گاودانه، دو آزمایش جداگانه (محیط بدون تنش و تنش) در شرایط مزرعه در دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان در سال زراعی 97-1396 در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. شاخص های مختلف مقاومت به خشکی شامل شاخص حساسیت به تنش (SSI)، تحمل به خشکی (TOL)، بهره وری متوسط (MP)، میانگین بهره وری هندسی (GMP)، میانگین هارمونیک (HM) و تحمل به تنش (STI) بر اساس عملکرد دانه اکوتیپ ها در محیط بدون تنش و تنش محاسبه شدند. تجزیه واریانس نشان داد اختلاف معنی داری (01/0>p) بین اکوتیپ ها از نظر عملکرد دانه در شرایط بدون تنش و تنش خشکی و شاخص های مورد بررسی وجود داشت. همچنین نتایج نشان داد که در محیط تنش خشکی شاخص های MP، GMP، HM و STI بدلیل دارا بودن همبستگی مثبت و معنی دار (01/0>p) با عملکرد (بدون تنش و تنش) به عنوان مناسب ترین شاخص ها در جهت شناسایی اکوتیپ های گاودانه با عملکرد بالا و متحمل به تنش خشکی تعیین شدند. بر اساس مقادیر این شاخص ها و همچنین کاربرد نمودار پراکنش سه بعدی و نمودار چند متغیره بای پلات اکوتیپ های بایقوت و سقزچی متحمل ترین اکوتیپ های گاودانه در محیط تنش خشکی در شرایط آب و هوایی رفسنجان شناخته شدند. Manuscript profile

  • Article

    2 - Evaluation of the Tolerance of Four Pistachio Rootstocks to Salinity Stress Based on Morphological, Physiological and Biochemical Parameters
    Journal of Nuts , Issue 2 , Year , Spring 2022
    In order to evaluation of the tolerance of four pistachio rootstocks to salinity stress an experiment was performed as factorial in framework completely randomized design with four replications. Factors included rootstocks (‘Badami-e- Riz-e-Zarand’, ‘G More
    In order to evaluation of the tolerance of four pistachio rootstocks to salinity stress an experiment was performed as factorial in framework completely randomized design with four replications. Factors included rootstocks (‘Badami-e- Riz-e-Zarand’, ‘Ghazvini’, ‘Akbari’ and UCB-1) in four levels and salinity (0, 75 and 150 mM) in three levels. Results showed that rootstocks had different responses to salinity. The highest specific leaf weight and chlorophyll fluorescence parameter (Fv/Fm) were observed in ‘Badami-e- Riz-e-Zarand’ and ‘Ghazvini’ rootstocks. Also, potassium and calcium concentration of shoot in ‘Badami-e- Riz-e-Zarand’, ‘Ghazvini’ and, ‘Akbari’ rootstocks were higher compared to UCB-1. The UCB-1 rootstock had higher leaf area, relative water content (RWC) and chlorophyll-a content than the other rootstocks. The results of cluster analysis showed that salinity changed the position of the ‘Akbari’ and UCB-1 rootstocks in cluster whereas the position of ‘Badami-e- Riz-e-Zarand’ and ‘Ghazvini’ rootstocks unchanged in cluster. Manuscript profile