• Home
  • Monir Ranjbar

    List of Articles Monir Ranjbar


  • Article

    1 - مقایسه ترکیبات زیست فعال چای سیاه، سبز و سفید ایرانی
    Journal of Innovation in Food Science and Technology , Issue 4 , Year , Autumn 1401
    چای به فرمهای تخمیری (چای سیاه)، غیرتخمیری(چای سبز) و چای سفید (جوانه و دو برگ بالایی بوته) مصرف می شود. چای شامل ترکیباتی مانند پلی‌فنلها، پروتئینها، آمینو اسیدها، اسیدهای آلی است. در این پژوهش تفاوت موجود در ترکیبات چای سیاه، سبز و سفید بررسی شد. به این منظور میزان فن More
    چای به فرمهای تخمیری (چای سیاه)، غیرتخمیری(چای سبز) و چای سفید (جوانه و دو برگ بالایی بوته) مصرف می شود. چای شامل ترکیباتی مانند پلی‌فنلها، پروتئینها، آمینو اسیدها، اسیدهای آلی است. در این پژوهش تفاوت موجود در ترکیبات چای سیاه، سبز و سفید بررسی شد. به این منظور میزان فنل کل، فلاونوئید، فلاونول، تانن، کاتچین، اپی گالوکاتچین گالات، کافئین، تئافلاوین، تئاروبیجین، تئابروونین، ویتامین C، ویتامین E همچنین درصد مهار رایکالهای آزاد و IC50 اندازه گیری شد. چای سفید و سبز نسبت به چای سیاه میزان فنل کل و تانن بیشتری داشت. میزان فلاونوئید و فلاونول (۴/۳۸ و ۳۵/۲۹ میلی گرم بر گرم)، کاتچین و اپی گالوکاتچین (۸۱/۹۶ و ۴۱/۶۵ میلی گرم بر گرم) در چای سفید نسبت به دو نوع چای دیگر بیشتر بود. چای سیاه با ۲۵/۵ میلی‌گرم بر گرم نسبت دو نوع چای دیگر کافئین بالاتری داشت. تئا فلاوین، تئاروبیجین و تئا بروونین فقط در چای سیاه یافت شدند که نشان دهنده تغییر در ترکیبات فنلی در اثر تخمیر چای است. چای سبز دارای کمترین میزان (۱۳/۳۹ میکروگرم بر گرم) ویتامین C و بیشترین مقدار (۳۳/۱۸ میکروگرم بر گرم) ویتامین E بود. چای سفید و سبز توانستند به ترتیب ۳۶/۸۹ درصد و ۵۶/۸۷ درصد رادیکالهای آزاد را مهار کنند. میزان ترکیبات فعال زیستی موجود در سه نوع چای متفاوت بوده و با مراحل فرآوری آن ارتباط داشت. با این حال هر سه فرم چای دارای ترکیباتی هستند که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی می‌باشند Manuscript profile

  • Article

    2 - بر همکنش سرب و پوترسین بر بعضی شاخص های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاهچه شاهی (Lepidium sativum)
    Journal of Plant Ecophysiology , Issue 5 , Year , Summer 2019
    در پژوهش حاضر اثرات سرب و پوترسین بر گیاه Lepidium sativum مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کاملا تصادفی در چهار تکرار انجام شد. دانه رستهای گیاه تحت تیمار های نیترات سرب0، 125، 250 ، 500و1000 میکرومولار ، سرب و پوترسین 1 میلی مولار قرار گ More
    در پژوهش حاضر اثرات سرب و پوترسین بر گیاه Lepidium sativum مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کاملا تصادفی در چهار تکرار انجام شد. دانه رستهای گیاه تحت تیمار های نیترات سرب0، 125، 250 ، 500و1000 میکرومولار ، سرب و پوترسین 1 میلی مولار قرار گرفتند. وزن تر گیاهان نسبت به تیمار سرب هم غلظت افزایش یافته و در غلظت 500 میکرومولار به gr 10رسید.. وزن خشک گیاهان تفاوت معنی دار با شاهد نداشت.. تیمار سرب افزایش فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز(053/0 میکرومول بر دقیقه بر گرم وزن تر) آنزیم کاتالاز (8/0 میکرومول بر دقیقه بر گرم وزن تر)را باعث شد. استفاده از پوترسین همراه سرب سبب افزایش فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز(99/0 میکرومول بر دقیقه بر گرم وزن تر گیاه در غلظت 125 میکرومولار سرب همراه پوترسین)نسبت به سرب هم غلظت شد. به جز در غلظت 250 میکرومولار سرب، کاهش میزان پرولین نسبت به گیاهان تحت تیمار سرب در همان غلظت دیده شد. در تیمار توام سرب با پوترسین در سه غلظت 125 و 250 و 500 میکرومولار سرب کاهش درصد مهارکنندگی نسبت به تیمار های سرب در همان غلظت دیده شد. غلظت 1000 میکرومولار سرب باعث افزایش درصد مهار کنندگی گردید. میزان فنل کل تحت تیمارهای سرب و پوترسین تفاوت معنی دار نداشت. گیاه شاهی جهت مقابله با تنش سرب آنزیم پلی فنل اکسیداز و کاتالاز فعال شده، میزان پرولین افزایش می یابد. استفاده از پوترسین با کاهش اثرات تنش تولید پرولین را کنترل کرده است Manuscript profile