• Home
  • بهروز بابایی نژاد

    List of Articles بهروز بابایی نژاد


  • Article

    1 - اثر دگرآسیبی کاکوتی بر شاخص‎های جوانه‏‏ زنی و رشد گیاهچه نخود و سویا
    Agroecology Journal , Issue 4 , Year , Winter 2016
    به منظور تعیین اثر دگرآسیبی عصاره آبی کاکوتی بر شاخص‎های جوانه زنی و رشد گیاهچه نخود و سویا در شرایط آزمایشگاهی، آزمایشی در قالب طرح کاملأ تصادفی با چهار تکرار شامل عصاره آبی کاکوتی با غلظت های 0، 5/2، 5، 5/7، 10و 15% در مجتمع آموزش عالی شیروان در سال 1393 انجام شد. More
    به منظور تعیین اثر دگرآسیبی عصاره آبی کاکوتی بر شاخص‎های جوانه زنی و رشد گیاهچه نخود و سویا در شرایط آزمایشگاهی، آزمایشی در قالب طرح کاملأ تصادفی با چهار تکرار شامل عصاره آبی کاکوتی با غلظت های 0، 5/2، 5، 5/7، 10و 15% در مجتمع آموزش عالی شیروان در سال 1393 انجام شد. درصد و سرعت جوانه زنی، طول ساقه چه و ریشه چه، ورن خشک ساقه چه و ریشه چه نخود و سویا تحت تأثیر غلظت های مختلف عصاره آبی کاکوتی قرار گرفتند. با افزایش غلظت عصاره کاکوتی، درصد و سرعت جوانه زنی به طور معنی‎داری کاهش یافت. بیشترین اثر بازدارندگی بر درصد جوانه‎زنی مربوط به عصاره آبی 15% بود که درصد جوانه زنی نخود و سویا در آن به ترتیب 5/17 و 5/23% نسبت به شاهد کاهش نشان داد. تأثیر بازدارنده عصاره آبی کاکوتی بر سرعت جوانه‎زنی دو گیاه نخود و سویا نسبت به درصد جوانه‎زنی بیشتر بود و عصاره آبی کاکوتی به طور معنی داری باعث تأخیر در جوانه زنی بذور این دو گیاه شد. با افزایش غلظت عصاره، طول ساقه چه و ریشه چه نخود نسبت به سویا بیشتر تحت تأثیر بازدارندگی عصاره آبی کاکوتی قرار گرفت. حساسیت وزن خشک ساقه چه و ریشه چه سویا نسبت به نخود بیشتر بود به طوری که وزن خشک ساقه چه و ریشه چه سویا نسبت به شاهد به ترتیب 2/82 و 67% کاهش نشان داد، در حالی که کاهش وزن خشک ساقه چه و ریشه چه نخود نسبت به شاهد به ترتیب 60 و 2/53% بود. با توجه به اثر بازدارندگی کاکوتی بر شاخص‌های رشد نخود و سویا، کاشت این گیاهان در مزارعی که کاکوتی چند ساله رویش داشته باشد، توصیه نمی‌گردد. Manuscript profile