• Home
  • مجید رستمی

    List of Articles مجید رستمی


  • Article

    1 - واکنش صفات مورفولوژیک گیاه دارویی زوفا به شرایط کم‌آبیاری در شرایط گلخانه
    Agroecology Journal , Issue 2 , Year , Autumn 2016
    تنش خشکی عامل اصلی محدود کننده رشد و عملکرد گیاهان در مناطق خشک و نیمه خشک محسوب می‌شود. زوفا از مهمترین گیاهان دارویی خانواده نعناعیان بوده و مصارف دارویی متعددی دارد. به منظور تعیین اثر شرایط کم آبیاری بر صفات موروفولوژیک شامل ارتفاع بوته، وزن برگ، اندام هوایی، وزن سا More
    تنش خشکی عامل اصلی محدود کننده رشد و عملکرد گیاهان در مناطق خشک و نیمه خشک محسوب می‌شود. زوفا از مهمترین گیاهان دارویی خانواده نعناعیان بوده و مصارف دارویی متعددی دارد. به منظور تعیین اثر شرایط کم آبیاری بر صفات موروفولوژیک شامل ارتفاع بوته، وزن برگ، اندام هوایی، وزن ساقه، وزن ریشه و حجم ریشه گیاه، آزمایشی در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی مجتمع عالی آموزشی شیروان در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار اجرا گردید. سطوح مختلف آبیاری شامل آبیاری 100، 75، 50 و 25% ظرفیت زراعی اعمال شد. تشدید شرایط کم آبیاری کاهش ارتفاع بوته، وزن برگ، وزن ساقه و اندام هوایی، وزن و حجم ریشه حادث شد ولی نسبت وزن خشک ریشه به اندام هوایی با افزایش سطح تنش خشکی افزایش پیدا کرد. نتایج آزمایش بیانگر تحمل نسبی گیاه زوفا در مواجهه با تنش ملایم کمبود آب بود. با توجه به تحمل گیاه زوفا به تنش های ملایم، در مناطق خشک و نیمه خشک که دارایی تنش های ملایم هستند کاشت گیاه زوفا در این مناطق توصیه می‌گردد. Manuscript profile

  • Article

    2 - اثر دگرآسیبی کاکوتی بر شاخص‎های جوانه‏‏ زنی و رشد گیاهچه نخود و سویا
    Agroecology Journal , Issue 4 , Year , Winter 2016
    به منظور تعیین اثر دگرآسیبی عصاره آبی کاکوتی بر شاخص‎های جوانه زنی و رشد گیاهچه نخود و سویا در شرایط آزمایشگاهی، آزمایشی در قالب طرح کاملأ تصادفی با چهار تکرار شامل عصاره آبی کاکوتی با غلظت های 0، 5/2، 5، 5/7، 10و 15% در مجتمع آموزش عالی شیروان در سال 1393 انجام شد. More
    به منظور تعیین اثر دگرآسیبی عصاره آبی کاکوتی بر شاخص‎های جوانه زنی و رشد گیاهچه نخود و سویا در شرایط آزمایشگاهی، آزمایشی در قالب طرح کاملأ تصادفی با چهار تکرار شامل عصاره آبی کاکوتی با غلظت های 0، 5/2، 5، 5/7، 10و 15% در مجتمع آموزش عالی شیروان در سال 1393 انجام شد. درصد و سرعت جوانه زنی، طول ساقه چه و ریشه چه، ورن خشک ساقه چه و ریشه چه نخود و سویا تحت تأثیر غلظت های مختلف عصاره آبی کاکوتی قرار گرفتند. با افزایش غلظت عصاره کاکوتی، درصد و سرعت جوانه زنی به طور معنی‎داری کاهش یافت. بیشترین اثر بازدارندگی بر درصد جوانه‎زنی مربوط به عصاره آبی 15% بود که درصد جوانه زنی نخود و سویا در آن به ترتیب 5/17 و 5/23% نسبت به شاهد کاهش نشان داد. تأثیر بازدارنده عصاره آبی کاکوتی بر سرعت جوانه‎زنی دو گیاه نخود و سویا نسبت به درصد جوانه‎زنی بیشتر بود و عصاره آبی کاکوتی به طور معنی داری باعث تأخیر در جوانه زنی بذور این دو گیاه شد. با افزایش غلظت عصاره، طول ساقه چه و ریشه چه نخود نسبت به سویا بیشتر تحت تأثیر بازدارندگی عصاره آبی کاکوتی قرار گرفت. حساسیت وزن خشک ساقه چه و ریشه چه سویا نسبت به نخود بیشتر بود به طوری که وزن خشک ساقه چه و ریشه چه سویا نسبت به شاهد به ترتیب 2/82 و 67% کاهش نشان داد، در حالی که کاهش وزن خشک ساقه چه و ریشه چه نخود نسبت به شاهد به ترتیب 60 و 2/53% بود. با توجه به اثر بازدارندگی کاکوتی بر شاخص‌های رشد نخود و سویا، کاشت این گیاهان در مزارعی که کاکوتی چند ساله رویش داشته باشد، توصیه نمی‌گردد. Manuscript profile