• Home
  • منیر رستم آبادی

    List of Articles منیر رستم آبادی


  • Article

    1 - اثرات جنگلکاری توسکای ییلاقی ( Alnus subcordata) بر عناصر غذایی و تنوع زیستی گیاهی رویشگاه طبیعی انجیلی-ممرز
    Journal of Renewable Natural Resources Research , Issue 15 , Year , Spring 2014
    در این تحقیق اثرات جنگل کاری گونه توسکای ییلاقی (Alnus subcordata) بر روی عناصر غذایی و تنوع زیستی رویشگاه طبیعی انجیلی-ممرز (Parrottia Carpinetum) در منطقه کلوده شهرستان آمل بررسی شد. ابتدا در هر توده 6 رلوه 20 × 20 متری انتخاب شد و ویژگی های هر توده شامل میزان More
    در این تحقیق اثرات جنگل کاری گونه توسکای ییلاقی (Alnus subcordata) بر روی عناصر غذایی و تنوع زیستی رویشگاه طبیعی انجیلی-ممرز (Parrottia Carpinetum) در منطقه کلوده شهرستان آمل بررسی شد. ابتدا در هر توده 6 رلوه 20 × 20 متری انتخاب شد و ویژگی های هر توده شامل میزان جذب، بازگشت و بازجذب عناصر وخصوصیات خاک آنها مشخص گردید و سپس اثرات پارامترهای توده ای (قطر، ارتفاع، ضخامت لاشبرگ و درصد تاج پوشش) بهمراه خصوصیات خاک روی تنوع زیستی گونه های گیاهی بررسی شد. بدین منظور، نمونه های برگ سبز و لاشبرگ های درون تله های مرکز هر رلوه جمع آوری و میزان عناصر غذایی آنها تعیین شد. در داخل این رلوه ها نمونه های خاک از عمق صفر تا 10 سانتی متری گرفته شد. همچنین میزان وفور یا چیرگی گونه ها در درون این رلوه ها به تفکیک فرم چوبی و علفی ثبت گردید. به طور کلی نتایج جذب، بازگشت، بازجذب عناصر و خصوصیات خاک توده های توسکا و طبیعی نشان داد که در نتیجه بازگشت بیشتر نیتروژن و بازجذب کمتر نیتروژن در برگ های توسکا موجب افزایش نیتروژن و کاهش نسبت کربن به نیتروژن خاک شده بود. همچنین نتایج تاثیر پارامترهای توده ای و خصوصیات خاک روی تنوع زیستی نشان داد در نتیجه ضخامت کمتر لاشبرگ و تاج پوشش سبک تر و خاک با نیتروژن بیشتر و نسبت کربن به نیتروژن کمتر توسکا در مقایسه با توده طبیعی سبب افزایش غنای علفی شده بود. با توجه به نتایج این تحقیق در رویشگاه های طبیعی و مخروبه انجیلی-ممرز در مناطق جلگه ای که خاک آنها از زهکشی ضعیف برخوردار است می توان با جنگل کاری توسکای ییلاقی نیتروژن و غنای علفی چنین رویشگاه هایی را بهبود بخشید. Manuscript profile

  • Article

    2 - بررسی تأثیر جایگزین‌های چربی صمغ زدو و بادام بر رفتار جریانی و ویژگی‌های حسی دسر لبنی وانیلی کم چرب
    Journal of Food Technology and Nutrition , Issue 62 , Year , Summer 2019
    مقدمه: به دلیل تمایل مصرف کنندگان به مصرف غذاهای سالم تر، استفاده از جایگزین های چربی برای توسعه فرمولاسیون های غذایی کم چرب روز به روز در حال افزایش است. هدف از انجام پژوهش پیش رو، بررسی امکان استفاده از صمغ های بومی زدو و بادام به عنوان جایگزین چربی در فرمولاسیون دسره More
    مقدمه: به دلیل تمایل مصرف کنندگان به مصرف غذاهای سالم تر، استفاده از جایگزین های چربی برای توسعه فرمولاسیون های غذایی کم چرب روز به روز در حال افزایش است. هدف از انجام پژوهش پیش رو، بررسی امکان استفاده از صمغ های بومی زدو و بادام به عنوان جایگزین چربی در فرمولاسیون دسرهای لبنی کم چرب می باشد. مواد و روش ها: تأثیر سطوح مختلف صمغ زدو و بادام (1/0، 2/0 و 3/0 درصد وزنی/وزنی) بر رفتار جریانی و ویژگی های حسی دسر لبنی وانیلی کم چرب در مقایسه با نمونه شاهد کم چرب و پرچرب مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: رفتار جریانی نمونه ها با همبستگی بالایی به مدل اوستوالد دویل برازیده شد (99/0<2R). همگی نمونه ها از یک رفتار جریانی رقیق شونده با برش پیروی کردند؛ با این حال، کاهش چربی، منجر به کاهش چشمگیر ویسکوزیته ظاهری، شاخص قوام و افزایش اندیس جریان شد (p<0.05). حضور صمغ زدو یا بادام در فرمولاسیون دسرهای لبنی کم چرب، باعث نزدیک شدن اندیس جریان به صفر و تقویت رفتار رقیق شوندگی با برش گردید. دسرهای کم چرب حاوی 2/0 % صمغ زدو و یا 3/0 % صمغ بادام، از نقطه نظر پارامترهای رئولوژیک مورد بررسی، تفاوت معنی داری با نمونه شاهد پرچرب نشان ندادند (p≥0.05). نمونه کم چرب حاوی 3/0 % صمغ زدو، علی رغم رفتار رقیق شوندگی با برش قوی تر نسبت به نمونه شاهد پرچرب، به گونه قابل ملاحظه ای کمتر مورد پسند مصرف کنندگان واقع شد (p<0.05). نتیجه گیری: با استفاده از سطوح 2/0 % صمغ زدو یا 3/0 % صمغ بادام، می توان دسر لبنی کم چربی با ویژگی های رئولوژیک و حسی قابل قبول تولید کرد. Manuscript profile

  • Article

    3 - بررسی اثر صمغ‌های فارسی و بادام به‌عنوان جایگزین چربی بر ویژگی‌های بافتی و ریزساختار پنیر فراپالوده کم‌چرب
    Journal of Food Technology and Nutrition , Issue 55 , Year , Autumn 2017
    مقدمه: طی سال های اخیر، افزایش تقاضای مواد غذایی کم چرب از سوی مصرف‌کنندگان منجر به تحقیقات گسترده‌ای در زمینه تولید این محصولات با همان ویژگی‌های نمونه‌های پرچرب آن شده است. پژوهش پیش رو با هدف بهینه سازی فرمولاسیون پنیر سفید ایرانی فراپالوده کم چرب با استفاده از جایگ More
    مقدمه: طی سال های اخیر، افزایش تقاضای مواد غذایی کم چرب از سوی مصرف‌کنندگان منجر به تحقیقات گسترده‌ای در زمینه تولید این محصولات با همان ویژگی‌های نمونه‌های پرچرب آن شده است. پژوهش پیش رو با هدف بهینه سازی فرمولاسیون پنیر سفید ایرانی فراپالوده کم چرب با استفاده از جایگزین‌های چربی صورت پذیرفت. مواد و روش ها: بهینه سازی با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM) و در قالب طرح سه متغیره در سه سطح توسط طرح باکس‌بنکن انجام گرفت. متغیرهای فرآیند شامل درصد چربی (10-3%)، صمغ فارسی (2/0-0) و صمغ بادام (2/0-0) و پاسخ ها شامل ویژگی های بافتی بودند. یافته ها: یافته ها حاکی از آن بود که با افزایش مقادیر چربی (01/0p<) و صمغ فارسی (05/0p<) بافت پنیر بطور معنی‌داری نرم‌تر ‌گردید و به علاوه مقادیر سفتی، پیوستگی، ارتجاع‌پذیری، مقاومت به جویدن و حالت صمغی نمونه‌های پنیر کاهش و مقدار چسبندگی آن‌ها به‌طور معنی‌داری (05/0p<) افزایش یافت. اگرچه افزودن صمغ بادام نتایج مشابهی به همراه داشت اما تأثیر آن بر تمامی پارامترهای مذکور معنی‌دار نبود. بررسی ریزساختار توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) نیز نشان داد که نمونه بهینه و شاهد پرچرب از شبکه بازتر و درنتیجه ساختار ضعیف تری نسبت به نمونه شاهد کم چرب برخوردار بودند. نتیجه گیری: بر اساس نتایج بهینه سازی، نمونه ی کم چرب محتوی 10 درصد چربی، 20/0 درصد صمغ فارسی و 14/0 درصد صمغ بادام به عنوان نمونه بهینه برگزیده شد. در نتیجه، با افزودن هیدروکلوئیدهای بومی در فرمولاسیون پنیر کم چرب می توان نقایص بافتی مربوط به کاهش چربی را بهبود بخشید. Manuscript profile