• Home
  • Mohammad Rahnama

    List of Articles Mohammad Rahnama


  • Article

    1 - بررسی میزان آلودگی سمبوسه‌های عرضه‌شده در استان سیستان و بلوچستان به سالمونلا و اشریشیا کولای و مقاومت آنتی‌بیوتیکی جدایه‌ها
    Food Hygiene , Issue 2 , Year , Autumn 2021
    سالمونلا و اشریشیا کولای از مهم ترین پاتوژن های آلوده کننده مواد غذایی هستند. وجود این میکروارگانیسم ها در مواد غذایی و ورود آن ها به بدن انسان، از عوامل ایجادکننده التهاب معده و روده است. هدف از این پژوهش، بررسی میزان آلودگی سمبوسه های ارائه شده در استان سیستان و بلوچس More
    سالمونلا و اشریشیا کولای از مهم ترین پاتوژن های آلوده کننده مواد غذایی هستند. وجود این میکروارگانیسم ها در مواد غذایی و ورود آن ها به بدن انسان، از عوامل ایجادکننده التهاب معده و روده است. هدف از این پژوهش، بررسی میزان آلودگی سمبوسه های ارائه شده در استان سیستان و بلوچستان به سالمونلا و اشریشیا کولای و مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها می باشد. تعداد 104 نمونه سمبوسه شامل سمبوسه های قارچ، مرغ، گوشت و سبزی، از مناطق مختلف استان سیستان و بلوچستان به صورت تصادفی تهیه شد و در شرایط استریل به آزمایشگاه منتقل شد و نمونه ها از نظر آلودگی به سالمونلا و اشریشیا کولای مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که 3/43 درصد (45 از 104) آلوده به سالمونلا و 5/12درصد (13 از 104) آلوده به اشریشیا کولای بودند. جدایه های سالمونلا بیشترین مقاومت را نسبت به آمپی سیلین ( 77 درصد)، امی پنم ( 59 درصد) و سیپروفلوکساسین ( 41 درصد) داشتند. در مورد اشریشیا کولای بیشترین مقاومت به‌ترتیب مربوط به امی پنم ( 77 درصد)، آمپی سیلین ( 46 درصد) و تتراسایکلین( 38 درصد) بود. بر اساس نتایج به‌دست آمده، شیوع آلودگی سالمونلا و اشریشیا کولای در سمبوسه های عرضه شده در استان سیستان و بلوچستان بالا است و آموزش کارکنان اغذیه فروشی ها از نظر رعایت اصول بهداشتی در تمامی مراحل تهیه و عرضه ضروری است. Manuscript profile

  • Article

    2 - مطالعه اثر ضدمیکروبی نیسین و عصاره الکلی سیر بر فعالیت استافیلوکوکوس اورئوس ATCC1113 تلقیح شده در فیله چرخ شده‌ ماهی تیلاپیا در 4 درجه سلسیوس
    Food Hygiene , Issue 4 , Year , Winter 2021
    استافیلوکوکوس اورئوس علاوه بر مسمومیت غذایی عامل ایجاد بسیاری از عفونت ها در انسان می باشد و برای صنعت غذایی خطری جدی محسوب می شود. این مطالعه به‌منظور ارزیابی عصاره الکلی سیر (Allium sativum) و اثرات ضد باکتریایی آن در مهار باکتری استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus a More
    استافیلوکوکوس اورئوس علاوه بر مسمومیت غذایی عامل ایجاد بسیاری از عفونت ها در انسان می باشد و برای صنعت غذایی خطری جدی محسوب می شود. این مطالعه به‌منظور ارزیابی عصاره الکلی سیر (Allium sativum) و اثرات ضد باکتریایی آن در مهار باکتری استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus) به‌تنهایی و توأم با نیسین در گوشت چرخ شده ماهی تیلاپیا انجام گردید. استخراج عصاره الکلی سیر با روش تبخیر در خلأ و توسط دستگاه روتاری صورت پذیرفت. اثر غلظت‌های مختلف عصاره الکلی سیر (0، 1، 5/2، 5/3، 5 درصد) و نیسین (0، 5/0، 5/2 میکروگرم برگرم) و ترکیب مقادیر مختلف نیسین (میکروگرم برگرم ) و عصاره (درصد) (25/0+5/3)، (25/0+5)، (5/0+1)، (5/0+5/2)، (5/2+1)، (5/2+5/2) بر رفتار رشد باکتری مذکور در دمای 4 درجه سلسیوس طی 21 روز بررسی گردید. نتایج نشان داد که رشد باکتری در غلظت‌های 5/3 و 5 درصد عصاره سیر به ترتیب از روزهای 12 و 9 به بعد و نیسین 5/0، 5/2 به ترتیب از روزهای 9 و 6 به بعد متوقف شد. غلظت‌های پایین عصاره سیر (1 و 5/2 درصد) باکتری را مهار نکرد. تیمارهای ترکیبی عصاره به همراه نیسین توانستند از روز 6 به بعد رشد باکتری را متوقف نمایند. با توجه به یافته های این تحقیق می‌توان گفت عصاره سیر و باکتریوسین نیسین به‌تنهایی دارای خاصیت مهارکنندگی بوده و به‌عنوان یک نگه‌دارنده طبیعی مواد غذایی به‌جای انواع شیمیایی و صنعتی آن معرفی می شوند. به‌کارگیری توأم این ترکیبات اثرات سینرژیست آن‌ها را در کنار هم به اثبات رساند. Manuscript profile