• Home
  • Gholam Reza Najafi

    List of Articles Gholam Reza Najafi


  • Article

    1 - بررسی خواص ضدمیکروبی عصاره‌های الکلی و هیدروالکلی گیاه شیرسگ (Euphorbia Helioscopia L.) از منطقه قم
    Applied Biology , Issue 4 , Year , Summer 2013
    ساقه گیاه فرفیون هلیوسکوپیا (Ephorbia helioscopia L.) در بهار 1392 از روستای طینوج واقع دراستان قم جمع آوری شد. عصاره گیری بر روی گیاه Ephorbia helioscopia L. با حلال های مختلف و با استفاده از دستگاه سوکسله و همچنین روش خیساندن انجام شد. عصاره گیری توسط حلال های متانول- More
    ساقه گیاه فرفیون هلیوسکوپیا (Ephorbia helioscopia L.) در بهار 1392 از روستای طینوج واقع دراستان قم جمع آوری شد. عصاره گیری بر روی گیاه Ephorbia helioscopia L. با حلال های مختلف و با استفاده از دستگاه سوکسله و همچنین روش خیساندن انجام شد. عصاره گیری توسط حلال های متانول- اتانول- هگزان- آب مقطر و اتانول و آب صورت گرفت. در این پژوهش فعالیت ضد میکروبی عصاره های گیاهی موردنظر در مقابل 4 باکتری و 1 نوع قارچ اندازه گیری می شود که عبارتند از: استافیلوکوکوس اورئوس 25923 ATCC ، اشرشیاکلی 25922 ATTCC کاندیدا البیکنس 10231ATCC، سالمونلاتیفی4 19430 ATCC سودموناس آئروژینوز5 27853 ATCC . فعالیت ضد باکتری و ضد قارچی برای عصاره های استخراج شده بوسیله روش انتشار چاهک در سطح محیط کشت مولرهینتون ارزیابی می شود.وهمچین با استفاده از روش لوله ای حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC) عصاره ها تعیین شد.با توجه به پژوهش انجام شده میتوان نتیجه گرفت عصاره های ساقه گیاه Ephorbia helioscopia L. فعالیت ضد میکروبی نسبتا"بالایی دارد. Manuscript profile

  • Article

    2 - بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره اسطوخدوس استخراج شده به روش سوکسله
    Applied Biology , Issue 2 , Year , Autumn 2018
    اسطوخدوس (Lavandula angustifolia) جزء گیاهان دارویی اسانس دار از خانواده نعناع و بومی ایران می باشد و بصورت سنتی در درمان مفاصل، دل پیچه و ذکام کاربرد دارد. پس از شناسایی و جمع آوری، گیاه اسطوخدوس در شرایط مناسب خشک گردید. سپس با استفاده از دستگاه سوکسله و با حلال های آ More
    اسطوخدوس (Lavandula angustifolia) جزء گیاهان دارویی اسانس دار از خانواده نعناع و بومی ایران می باشد و بصورت سنتی در درمان مفاصل، دل پیچه و ذکام کاربرد دارد. پس از شناسایی و جمع آوری، گیاه اسطوخدوس در شرایط مناسب خشک گردید. سپس با استفاده از دستگاه سوکسله و با حلال های آب، هگزان و مخلوط آب و اتانول، عصاره گیاه استخراج شد. عصاره‌ها پس از تغلیظ با دستگاه روتاری، اسپکتروفوتومتر و در آخر با دستگاه GC-MS مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت. سپس در عصاره هگزانی این گیاه به ترتیب بیشترین درصد دکان، دودکان، کامفور، تترا دکان، 3-متیل نونان 1و8-سینئول هستند. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی به روش DPPH بیشترین حساسیت را در، عصاره آبی نشان داد. سپس با استفاده از دستگاه سوکسله و با حلال های آب، هگزان و مخلوط آب و اتانول، عصاره گیاه استخراج شد. عصاره‌ها پس از تغلیظ با دستگاه روتاری، اسپکتروفوتومتر و در آخر با دستگاه GC-MS مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت. سپس در عصاره هگزانی این گیاه به ترتیب بیشترین درصد دکان، دودکان، کامفور، تترا دکان، 3-متیل نونان 1و8-سینئول هستند. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی به روش DPPH بیشترین حساسیت را در، عصاره آبی نشان داد. Manuscript profile

  • Article

    3 - تهیه روغن اسانسی نعناء و کپسوله کردن آن با استفاده از پلیمرهای سدیم آلژینات، نشاسته و مالتودکسترین
    Applied Biology , Issue 5 , Year , Winter 2019
    در این پژوهش اسانس نعناء تهیه و میکرو یا نانوکپسول‌های محتوی اسانس نعناء با دو روش هم‌رسوبی(Coacervation) و خشک کردن انجمادی(Freeze Drying) با استفاده از پلیمرهای مختلفی مثل سدیم آلژینات، نشاسته و مالتو دکسترین تهیه شدند. کپسول‌های تهیه شده برای ارزیابی مورد مطالعه و آز More
    در این پژوهش اسانس نعناء تهیه و میکرو یا نانوکپسول‌های محتوی اسانس نعناء با دو روش هم‌رسوبی(Coacervation) و خشک کردن انجمادی(Freeze Drying) با استفاده از پلیمرهای مختلفی مثل سدیم آلژینات، نشاسته و مالتو دکسترین تهیه شدند. کپسول‌های تهیه شده برای ارزیابی مورد مطالعه و آزمایش قرار گرفتند. ارزیابی اندازه کپسول‌ها که با میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM) انجام شد، نشان ‌داد که هم نانو و هم میکروکپسول تشکیل شده است. به نظر می‌رسد، کپسول‌های حاصل از روش هم‌رسوبی در ابعاد میکرو و کپسول‌های تشکیل شده به روش فریزدرایر هم در اندازه‌های میکرو و هم نانو تشکیل شده‌اند.نوع پلیمر مورد استفاده، غلظت پلیمر و سرعت هم زدن از جمله عواملی هستند که بر روی نوع کپسول و چگونگی رهایش اسانس نعناء تاثیر می‌گذارند. تعیین میزان کل اسانس بارگیری شده بیانگر این مطلب است که بیشترین بارگیری اسانس در روش هم‌رسوبی با نشاسته 2% و سدیم آلژینات2% انجام شده است(به میزان 80%). همچنین در روش فریز درایر بیشترین مقدار بارگیری اسانس توسط نشاسته 2% اتفاق افتاده است(به میزان 70%). ارزیابی میزان رهایش اسانس نشان می‌دهد که کپسول‌های تهیه شده از نشاسته کمترین مقدار رهایش و بیشترین نگهداری اسانس تا یک هفته را دارند(89/38 درصد اسانس در کپسول‌ها باقی مانده است.). همچنین کپسول‌های سدیم آلژینات یک درصد از دو درصد آن رهایش کمتری دارند. هر سه پلیمر پس از دو هفته تقریبا تمام اسانس را آزاد می‌کنند. Manuscript profile

  • Article

    4 - بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی در عصاره دانه، پوست و آب چند نمونه انار ایرانی
    Applied Biology , Issue 4 , Year , Autumn 2021
    هدف: در این تحقیق، مطالعه بر روی چند جمعیت انار از شهرهای مختلف ایران ازجمله: قم، ساوه، خراسان و یزد (انار قجاق و دانه سیاه قم، ملس ساوه، میخوش یزد و شیشه گپ خراسان) انجام شد. بدین منظور، ویژگی هایی چون، میزان و نوع ترکیبات موجود در عصاره، فعالیت آنتی اکسیدانی و ارزیابی More
    هدف: در این تحقیق، مطالعه بر روی چند جمعیت انار از شهرهای مختلف ایران ازجمله: قم، ساوه، خراسان و یزد (انار قجاق و دانه سیاه قم، ملس ساوه، میخوش یزد و شیشه گپ خراسان) انجام شد. بدین منظور، ویژگی هایی چون، میزان و نوع ترکیبات موجود در عصاره، فعالیت آنتی اکسیدانی و ارزیابی میزان مواد مؤثره تانن و فلاونوئید مورد توجه قرار گرفت.مواد و روش ها: به منظور استخراج عصاره، آب و پوست خشک شده گیاه به طور جداگانه در آب و متانول خیسانده شد. سپس حلال با استفاده از روتاری جدا و پس از خشک شدن عصاره توسط آون خلاء، نمونه‌ها در آزمون ضداکسیدانی روش‌های احیاء رادیکال آزاد DPPH)) مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج: یافته های حاصل از آزمون ضداکسیدانی نشان گر این بود که عصاره پوست انار گونه ملس ساوه در حلال متانول بیشترین اثر آنتی اکسیدانی را دارد. تست تانن بر روی اناردانه سیاه قم و یزد انجام شده و مشخص گردید که دانه سیاه قم بیشترین میزان ترکیبات تانن را دارد. بر اساس نتایج حاصل از تست فلاونوئید، این انار بیشترین مقدار را به خود اختصاص داد. درآخر ترکیب شیمیایی آب انار دانه سیاه استان قم شناسایی شد . نتیجه گیری: این نتایج نشان داد که انار دانه سیاه قم دارای مقادیر زیادی قندهای طبیعی است. هم چنین با مقایسه مقدار تانن در نمونه ها، مشاهده شد که مقدار کل آن در نمونه انار میخوش یزد بیشتر از دانه سیاه قم بوده، اما مقدار فلاونوئید موجود در دانه سیاه قم بیشتر از یزد است. Manuscript profile