Journal of Food Microbiology
,
Issue5,Year,
Winter
2016
کنترل باکتریهایی که از طریق غذا موجب بیماری میشوند یک بحث مهم است و به دلیل عوارض نگهدارندههای شیمیایی تمایل به استفاده از نگهدارندههای طبیعی از جمله ادویهجات برای این منظور بیشتر شده است. زعفران از جمله با ارزشترین ادویهجاتی است که به عنوان طعم دهنده و رنگ دهنده More
کنترل باکتریهایی که از طریق غذا موجب بیماری میشوند یک بحث مهم است و به دلیل عوارض نگهدارندههای شیمیایی تمایل به استفاده از نگهدارندههای طبیعی از جمله ادویهجات برای این منظور بیشتر شده است. زعفران از جمله با ارزشترین ادویهجاتی است که به عنوان طعم دهنده و رنگ دهنده در غذا استفاده میشود. هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضدمیکروبی عصارههای هیدروالکلی زعفران بر تعدادی از باکتریهای پاتوژن بخصوص عوامل مسمومیت و عفونت غذایی است. برای این منظور یک گرم از کلاله های خشک شده و پودر شده زعفران با ده میلیلیتر محلول آب- الکل (اتانول یا متانول) به نسبت حجم/حجم 8:2 مخلوط و به خوبی مخلوط شد. پس از گرمخانهگذاری در دمای اتاق و سانتریفیوژ مایع رویی حاصل جمعآوری و خشک گردید. دیسکهای استریل با محلولهای تهیه شده از عصارهها اشباع شد و اثر آنها بر شش گونه باکتری گرم مثبت و شش گونه باکتری گرم منفی در روش استاندارد انتشار دیسک بررسی شد. همزمان اثر ضد باکتریایی تعدادی از آنتیبیوتیکهای استاندارد نیز علیه باکتریهای مورد آزمون بررسی شد. نتایج نشان داد که باکتریهای استافیلوکوکوس آرئوس، باسیلوس آنتراسیس، باسیلوس سرئوس، لیستریا مونوسایتوژنز و بروسلا ملی تنسیس حساسترین گونهها در برابر عصارههای اتانولی و متانولی زعفران هستند در حالیکه پروتئوس میرابیلیس و سالمونلا تیفی نسبت به این عصارهها مقاومت نشان دادند. اثر ضد باکتریایی عصارهها در مقایسه با آنتیبیوتیکهای استاندارد قابل توجه بود. همه گونه-های حساس عوامل مهم بیماریهای غذایی هستند و میتوان زعفران را به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در صنایع غذایی جهت کنترل پاتوژنهای غذایی پیشنهاد نمود
Manuscript profile
Journal of Food Microbiology
,
Issue4,Year,
Winter
2014
چکیده آلیسایکلوباسیلوس باکتری اسپوردار و مقاوم به گرماست که موجب تغییر مزه و بوی آب میوه میشود و خسارات قابل توجهی را به صنایع آبمیوه سازی وارد می سازد. هدف از این تحقیق شناسایی این باکتری از آبمیوه های مختلف با واکنش زنجیرهای پلیمراز با استفاده از پرایمرهای اخ More
چکیده آلیسایکلوباسیلوس باکتری اسپوردار و مقاوم به گرماست که موجب تغییر مزه و بوی آب میوه میشود و خسارات قابل توجهی را به صنایع آبمیوه سازی وارد می سازد. هدف از این تحقیق شناسایی این باکتری از آبمیوه های مختلف با واکنش زنجیرهای پلیمراز با استفاده از پرایمرهای اختصاصی بود. برای این منظور،پس از انتقال به محیط کشت و گرمخانه گذاری،استخراج DNAوواکنش زنجیرهای پلی مرازبر روی نمونه ها صورت گرفت.نتایج حاکی از آلودگی 5 نمونه از مجموع 24 نمونه بررسی شده بود.پس از برش با آنزیم EcoR1و انجام الکتروفورز باندهایی واضح در نواحی 118 و 528 جفت بازی مشاهده شد که این حالت مطابق با الگویRFLPحاصل از باکتری آلیسایکلوباسیلوس اسیدوترستریس میباشد. با توجه به نتایج این تحقیق می توان بیان کرد که آلودگی به این باکتری در صنایع تولید آبمیوه مشکل ساز است و برای تشخیص آن تکنیک PCRبا دقت بالا، موجب کاهش هزینه ها و صرفه جویی در زمان می شود.
Manuscript profile
Journal of Food Microbiology
,
Issue5,Year,
Winter
2015
چکیده باکتری Alicyclobacillus acidoterrestris مهمترین باکتری عامل فساد آب میوه است و روشهای مناسب برای حذف این باکتری از آب میوه مورد توجه خاص میباشد. استفاده از فاژ در محصولات غذایی به تازگی برای کنترل باکتری های مواد غذایی به طور صنعتی مورد توجه قرار گرفته More
چکیده باکتری Alicyclobacillus acidoterrestris مهمترین باکتری عامل فساد آب میوه است و روشهای مناسب برای حذف این باکتری از آب میوه مورد توجه خاص میباشد. استفاده از فاژ در محصولات غذایی به تازگی برای کنترل باکتری های مواد غذایی به طور صنعتی مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این پژوهش جداسازی باکتریوفاژ اختصاصی باکتری A. acidoterrestris از خاک میباشد. در این مطالعه نمونه های جمع آوری شده از خاک اطراف درختان کنار (سدر) پس از سانتریفیوژ و فیلتر شدن برای جستجوی فاژ مورد بررسی قرار گرفتند. مقدار مشخصی از نمونه های محیطی به محیط کشت AAB واجد باکتری اضافه گردید و با روش آگار دو لایه جهت بررسی تشکیل پلاک مورد بررسی قرار گرفت.تشکیل پلاک وجود باکتریوفاژها در مایع فیلتر شده را تأیید کرد. نتایج حاصل ازاین پژوهش وجود باکتریوفاژ اختصاصی باکتری A.acidoterrestris را در نمونه خاک اطراف درخت کنار نشان داد. پایداری این باکتریوفاژها در آبمیوه ها، اختصاصی است و عدم صدمه به کیفیت آب میوه از جمله مزایای استفاده از این روش نسبت به سایر روش ها است.
Manuscript profile
Journal of Food Microbiology
,
Issue2,Year,
Autumn
2014
چکیده این تحقیق به منظور جداسازی وشناسایی باکتری هایی که قادر به تحمل شرایط پاستوریزاسیون آب پرتقال هستند، انجام شد. در این بررسی، 16 نمونه آب پرتقال تهیه و در شرایط استریل مورد مطالعه قرار گرفتند. مقدار 5/0 میلی لیتر از نمونه در محیط اورنج سرم آگار، تلقیح و در دمای More
چکیده این تحقیق به منظور جداسازی وشناسایی باکتری هایی که قادر به تحمل شرایط پاستوریزاسیون آب پرتقال هستند، انجام شد. در این بررسی، 16 نمونه آب پرتقال تهیه و در شرایط استریل مورد مطالعه قرار گرفتند. مقدار 5/0 میلی لیتر از نمونه در محیط اورنج سرم آگار، تلقیح و در دمای 43 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری گردید و سویه ها با استفاده از آزمون های بیوشیمیایی شناسایی شدند. نتایج نشان داد که از 16 نمونه آب پرتقال، 2 نمونه آلوده به باکتری بودند. باکتری جدا شده از این نمونه ها قادر به رشد در دمای 50 درجه سانتی گراد و تشکیل کیست در محیط اورنج سرم آگار بود. این جدایه پس از شناسایی با استفاده از آزمون های سیستم طبقه بندی لینه،گونهBacillus licheniformisتشخیص داده شد. باکتری مذکورعلی رغم بیماری زا نبودن، ممکن است در شناسایی اولیه با باسیل های موجود در آب میوه که عامل فساد هستند اشتباه گرفته شود، لذا باید آزمون های متمایز کننده ای را برای جداسازی آن از آلیسایکلویاسلوس ها انجام داد تا آب میوه تولیدی به اشتباه آلوده گزارش نشود. به علاوه جداسازی این باکتری نشان دهنده نامناسب بودن شرایط اعمال شده برای از بین بردن باکتریهای موجود در آب میوه است و ممکن است امکان رشد باکتری های عامل فساد آب میوه نیز فراهم شود.
Manuscript profile
Journal of Food Microbiology
,
Issue1,Year,
Winter
2014
این تحقیق به منظور جداسازی و شناسایی باکتریهایی که قادر به تحمل شرایط پاستوریزاسیون آب پرتقال هستند، انجام شد. در این بررسی، 16 نمونه آب پرتقال تهیه و در شرایط استریل مورد مطالعه قرار گرفتند. مقدار 5/0 میلی لیتر از نمونه در محیط اورنج سرم آگار، تلقیح و در دمای 43 درجه More
این تحقیق به منظور جداسازی و شناسایی باکتریهایی که قادر به تحمل شرایط پاستوریزاسیون آب پرتقال هستند، انجام شد. در این بررسی، 16 نمونه آب پرتقال تهیه و در شرایط استریل مورد مطالعه قرار گرفتند. مقدار 5/0 میلی لیتر از نمونه در محیط اورنج سرم آگار، تلقیح و در دمای 43 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری گردید و سویهها با استفاده از تستهای بیوشیمیایی شناسایی شدند. نتایج نشان داد که از 16 نمونه آب پرتقال، 2 نمونه آلوده به باکتری بودند. باکتری جدا شده از این نمونهها قادر به رشد در دمای 50 درجه سانتیگراد و تشکیل کیست روی محیط اورنج سرم آگار بود. این جدایه پس از شناسایی با استفاده از آزمونهای سیستم طبقهبندی لینه گونهBacillus licheniformisتشخیص داده شد. باکتری مذکورعلیرغم بیماریزا نبودن ولی ممکن است در شناسایی اولیه با باسیلهای موجود در آب میوه که عامل فساد هستند اشتباه گرفته شود. لذا باید تستهای متمایز کنندهای را برای جداسازی آن از آلیسایکلویاسلوسها انجام داد تا آب میوه تولیدی به اشتباه آلوده گزارش نشود. به علاوه جداسازی این باکتری نشان دهنده نامناسب بودن شرایط اعمال شده برای از بین بردن باکتریهای موجود در آب میوه است و ممکن است امکان رشد باکتریهای عامل فساد آب میوه نیز فراهم شود.
Manuscript profile
Journal of Medicinal Herbs, "J. Med Herb"(Formerly known as Journal of Herbal Drugs or J. Herb Drug)
,
Issue2,Year,
Winter
2018
Background & Aim: Foeniculum vulgare Mill. (Apiaceae) is a medicinal and aromatic plant. Various pharmacological experiments in vitro and in vivo models have convincingly showed F. vulgare ability in antifungal, antibacterial, antioxidant, antithrombotic and hepatop More
Background & Aim: Foeniculum vulgare Mill. (Apiaceae) is a medicinal and aromatic plant. Various pharmacological experiments in vitro and in vivo models have convincingly showed F. vulgare ability in antifungal, antibacterial, antioxidant, antithrombotic and hepatoprotective activities. Experimental: The purpose of this study was to evaluate the antibacterial activity of extracts of Foeniculum vulgare on the number of pathogen bacteria. For this purpose, ethanol, methanol and acetone extracts (through maceration method) of different parts of the Foeniculum vulgare (flowers, leaves and fruit) were prepared and antibacterial activity was tested against some gram positive (Staphylococcus aureus, Bacillus cereus) and gram negative (Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli) bacterial species through standard disc diffusion method. Results: The findings showed that the most sensitive bacteria to the extracts was Staphylococcus aureus and the most resistant bacteria was Pseudomonas aeruginosa. According to the gained results in the case of fennel flower and fruits extract, methanol and acetone extract showed the highest and lowest antibacterial activity, respectively, while in the case of fennel leaves ethanolic extract exhibited the most inhibitory effect. In general, the results of this study indicated that the extract of fennel flowers had more antibacterial properties in comparison with other parts of plant. Recommended applications/ industries: The antibacterial activity of fennel is due to the presence of terpenoids and phenolic compounds. These compounds are potentially effective on membrane permeability of bacteria and thereby cause the cell death. Therefore, fennel extract can be used to control bacteria resistant to several antibiotics.
Manuscript profile
Journal of Microbial World
,
Issue2,Year,
Autumn
2016
سابقه و هدف: زیست پالایی فناوری حذف آلودگی های نفتی می باشد. از میان تمامی روش های حذف آلودگی، زیست پالایی به کمک فرآیند های میکروبی با کمترین مقدار انرژی، ماده شیمیایی و زمان قادر به تبدیل آلاینده ها به مواد غیر سمی می باشند. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی باکتری More
سابقه و هدف: زیست پالایی فناوری حذف آلودگی های نفتی می باشد. از میان تمامی روش های حذف آلودگی، زیست پالایی به کمک فرآیند های میکروبی با کمترین مقدار انرژی، ماده شیمیایی و زمان قادر به تبدیل آلاینده ها به مواد غیر سمی می باشند. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی باکتری تجزیه کننده هیدروکربن های نفتی از مخازن نفتی آسماری اهواز انجام شد. مواد و روش ها: این پژوهش به صورت میدانی در مخازن نفتی آسمار اهواز انجام شد. با استفاده از محیط پایه نمکی، به وسیله غنی سازی چند مرحله ای جدایه ها جداسازی و میزان تحمل نمک آن ها بررسی شد. در نهایت با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی، میزان تجزیه وحذف ترکیبات هیدروکربنی توسط باکتری جداسازی شده مورد بررسی قرار گرفت. سپس سویه مورد نظر بر اساس آزمونهای بیوشیمیایی و توالی یابی ژن 16S rRNA در حد جنس شناسایی گردید. یافته ها: در این مطالعه یک سویه باکتریایی گرم مثبت هالوتولرانت از جنس استرپتومایسس جداسازی شد. این جدایه رشد قابل قبولی را در غلظت 7.5 درصد نمک نشان داد و قادر به استفاده از نفت به عنوان تنها منبع کربن بود. همچنین این جدایه قادر به کاهش 71.58 درصد هیدروکربنهای موجود در محیط پایه نمکی در مدت 10 روز بود. نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده می توان بیان کرد این جدایه قادر به تحمل غلظت بالای نمک و حذف مطلوب ترکیبات هیدروکربنی می باشد. این امر به دلیل تفاوت غلظت نمک مناطق آلوده یک مزیت محسوب می شود. بنابراین با این جدایه میتوان ورود آلاینده ها به محیط زیست و عوارض حاصل از آن را کاهش داد.
Manuscript profile
Journal of Microbial World
,
Issue4,Year,
Winter
2014
سابقه و هدف: توده زیستی میکروبی توانایی زیادی برای پالایش فلزات سنگین در محلول های آلوده دارند. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی باکتری های مقاوم به کادمیوم و نیکل از خاک آلوده به فلزات سنگین و ارزیابی میزان تجمع زیستی و جذب زیستی کادمیوم و نیکل توسط این باکتری ها در More
سابقه و هدف: توده زیستی میکروبی توانایی زیادی برای پالایش فلزات سنگین در محلول های آلوده دارند. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی باکتری های مقاوم به کادمیوم و نیکل از خاک آلوده به فلزات سنگین و ارزیابی میزان تجمع زیستی و جذب زیستی کادمیوم و نیکل توسط این باکتری ها در محلول های رقابتی حاوی غلظت های مختلف کادمیوم و نیکل انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی، از خاک آلوده به لجن فاضلاب مزارع مجاور تصفیه خانه غرب اهواز نمونه برداری گردید.باکتری های مقاوم به کادمیم و نیکل جداسازی و با آزمون های بیوشیمیایی شناسایی گردیدند. حداقل غلظت بازدارنده کادمیم و نیکل برای این باکتری ها تعیین شد. به منظور بررسی میزان تجمع زیستی و جذب زیستی کادمیم و نیکل، پس از آماده سازی باکتری های زنده یا غیرفعال و نیز محلول های حاوی غلظت مساوی از کادمیم و نیکل، مقادیر این فلزات سنگین به وسیله دستگاه جذب اتمی اندازه گیری شد.
یافته ها: در این مطالعه باکتری های جداسازی شده به جنس های باسیلوس، استافیلوکوکوس و اکتینومیست تعلق داشتند. از این میان اکتینومیست بیشترین مقدار تجمع زیستی را برای هر دو فلز نشان داد. در غلظت های کمتر مقدار تجمع زیستی کادمیم و نیکل بیشتر از جذب زیستی بود. اما در سطوح آلودگی بالا مقدار جذب زیستی بیشتر بود. در هر دو روش زیست پالایی، باکتری ها توانایی بیشتری برای پالایش کادمیم نسبت به نیکل داشتند.
نتیجه گیری: باکتری های موجود در خاک های آلوده به فلزات سنگین مقاومت زیادی در برابر غلظت زیاد این عناصر پیدا می کنند. هر دو روش تجمع زیستی و جذب زیستی پتانسیل بالایی برای پالایش محیط های آبی دارند. با این تفاوت که تجمع زیستی در غلظت های کم و جذب زیستی در غلظت های بالای فلزات کارایی بیشتری دارند.
Manuscript profile
Sanad
Sanad is a platform for managing Azad University publications