• Home
  • زینب خزائی کوهپر

    List of Articles زینب خزائی کوهپر


  • Article

    1 - نانوذرات مزوپوردارسیلیکا SBA-15 با عصاره هسته انگور به عنوان یک سیستم انتقال دارو: فعالیت ضد باکتریایی و مطالعات سینتیک آزادسازی
    Biotechnological Journal of Environmental Microbiology , Issue 3 , Year , Autumn 2022
    نانوذرات مزوپور سیلیکا (MSNs) به دلیل خواصی مانند ایمنی، پایداری، زیست سازگاری، مساحت سطح بالا و اندازه منافذ قابل کنترل با توزیع باریک و سطح آسان، به عنوان حاملی کارآمد برای تحویل مولکول‌های زیست فعال، پروتئین‌ها و داروها استفاده می‌شوند. تغییر MSN ها قابلیت کپسولاسی More
    نانوذرات مزوپور سیلیکا (MSNs) به دلیل خواصی مانند ایمنی، پایداری، زیست سازگاری، مساحت سطح بالا و اندازه منافذ قابل کنترل با توزیع باریک و سطح آسان، به عنوان حاملی کارآمد برای تحویل مولکول‌های زیست فعال، پروتئین‌ها و داروها استفاده می‌شوند. تغییر MSN ها قابلیت کپسولاسیون بالایی را برای داروهای آبدوست و آبگریز نشان می دهند. در این مطالعه، به روش هیدروترمال در محیط های اسیدی سنتز و با روش پس پیوند با استفاده از 3-آمینوپروپیل تری اتوکسی سیلان عامل دار شد. کارایی آمینو عاملدار SBA-15 MSN (SBA-15-NH2) برای بارگیری و آزادسازی عصاره دانه انگور (GSE) مورد بررسی قرار گرفت. سنجش انتشار دیسک نشان داد که GSE و GSE بارگذاری شده بر روی SBA-15-NH2 (SBA-15-NH2@GSE) در غلظت 32 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر عصاره در هر دیسک منجر به ایجاد ناحیه بازداری 24 میلی‌متر و 15 میلی‌متر برای S. aureus و 22 میلی متر و 13 میلی متر برای E. coli به ترتیب. اثر ضد باکتریایی با افزایش غلظت GSE بارگذاری شده در SBA-15-NH2 از 2 به 32 میلی گرم در میلی لیتر بهبود یافت. این نتایج نشان می‌دهد که SBA-15-.NH2@GSE دارای پتانسیل ضد باکتری قوی با ارزش برای صنعت داروسازی است. Manuscript profile

  • Article

    2 - مقایسه اثرات ضد باکتریایی دو نوع هیدروژل کیتوزانی و کربوکسی متیل سلولزی حاوی عصاره سیر بر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی و سودوموناس آئروژینوزا
    Journal of Innovation in Food Science and Technology , Issue 5 , Year , Winter 1402
    چکیده سیر (Garlic) با نام علمی Allium Sativum گیاهی ست متعلق به خانواده لیلیاسه که بومی آسیای میانه است. این گیاه از قرن ها قبل به عنوان ادویه و چاشنی غذا و نیز به عنوان دارو در طب گیاهی در درمان انواع مختلف بیماری ها استفاده می گردید. خاصیت ضد میکروبی عصاره سیر از طریق More
    چکیده سیر (Garlic) با نام علمی Allium Sativum گیاهی ست متعلق به خانواده لیلیاسه که بومی آسیای میانه است. این گیاه از قرن ها قبل به عنوان ادویه و چاشنی غذا و نیز به عنوان دارو در طب گیاهی در درمان انواع مختلف بیماری ها استفاده می گردید. خاصیت ضد میکروبی عصاره سیر از طریق تست آنتی بیوگرام بررسی گردید و همچنین حداقل غلظت کشندگی و حداقل غلظت بازدارندگی به روش Minimum bactericidal concentration (MBC) و Minimum inhibitory concentration (MIC) مطالعه شد. پس از آن هیدروژل بر پایه کیتوزان و همچنین هیدروژل بر پایه کربوکسی متیل سلولز سنتز شدند. ساختار هیدروژل ها توسط دستگاه های طیف سنج تبدیل فوریه-مادون قرمز ، میکروسکوپ الکترونی روبشی و سنجش توزین حرارتی بررسی شد. میزان تورم هیدروژل و رهایش عصاره از هیدروژل اندازه گیری شد. سپس خاصیت ضد میکروبی هیدروژل حاوی عصاره سیر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تست MIC عصاره برای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی به ترتیب 024/0 و 049/0 گرم بر میلی لیتر بود. همچنین MBC عصاره برای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی به ترتیب برابر با 049/0 و 098/0 گرم بر میلی لیتر به دست آمد. بدین ترتیب مشخص گردید فعالیت ضدمیکروبی گیاه سیر روی باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس بیشتر از باکتری گرم منفی اشریشیاکلی بود. عصاره بارگذاری شده در هر دو هیدروژل رهاسازی تدریجی بود. همچنین هیدروژل های حاوی عصاره خاصیت مهار رشد و مرگ را در باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی نشان دادند اما روی باکتری سودو موناس ائروژنوزا هیچ گونه اثری نداشتند. Manuscript profile