• Home
  • فرزین سعیدزاده

    List of Articles فرزین سعیدزاده


  • Article

    1 - پاسخ عملکرد و برخی صفات فیزیولوژیکی بادام زمینی (Arachis hypogaea L.) به برهمکنش سطوح مختلف گوگرد و روی
    Journal of Plant Environmental Physiology , Issue 1 , Year , Autumn 2024
    بادام‌زمینی یکی از مهمترین گیاهان خانواده حبوبات و غنی از روغن و پروتئین است. به منظور بررسی اثر سطوح مختلف کود گوگرد (S) و محلول‌پاشی روی (Zn) بر عملکرد و غلظت روغن و پروتئین بادام‌زمینی آزمایش مزرعه‌ای به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک-کامل تصادفی با سه تکرار به مدت د More
    بادام‌زمینی یکی از مهمترین گیاهان خانواده حبوبات و غنی از روغن و پروتئین است. به منظور بررسی اثر سطوح مختلف کود گوگرد (S) و محلول‌پاشی روی (Zn) بر عملکرد و غلظت روغن و پروتئین بادام‌زمینی آزمایش مزرعه‌ای به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک-کامل تصادفی با سه تکرار به مدت دو سال زراعی (1398 و 1399) در اراضی اطراف شهرستان آستانه‌اشرفیه، استان گیلان، اجرا شد. عامل‌های مورد بررسی شامل کود گوگرد (از منبع گچ) در چهار سطح (صفر، 20، 40 و 60 کیلوگرم در هکتار) و محلول‌پاشی کود ‌روی (از منبع کلات روی) در سه سطح (صفر، 1 و 2 در هزار) بود. نتایج نشان داد اثر برهمکنش کود گوگرد و روی اثر معنی‌دار بر عملکرد غلاف، عملکرد دانه، تعداد دانه و غلاف، غلظت پروتئین و روغن داشتند. مقایسه میانگین صفات مورد بررسی نیز نشان بیشترین عملکرد غلاف (1/156 گرم در بوته) و عملکرد دانه (3/92 گرم در متر مربع) در تیمار گوگرد 60 کیلوگرم + روی یک در هزار، به‌دست آمد. بیشترین وزن هزار دانه‌ (‌6/1283 گرم)‌ متعلق به تیمار عدم استفاده از گوگرد + روی یک در هزار، بود. بالاترین غلظت پروتئین (‌94/17 درصد) از تیمار محلول‌پاشی روی دو در هزار + عدم استفاده از کود گوگرد، و غلظت روغن (09/46 درصد) در تیمار کود گوگرد 60 کیلوگرم در هکتار + محلول‌پاشی روی یک در هزار، مشاهده شد. بر اساس نتا‌یج این آزمایش می‌توان اظهار داشت که مصرف هم‌زمان کود گوگرد و محلول‌پاشی روی به‌طور چشمگیری باعث افز-ایش عملکرد دانه و بهبود صفات مرتبط با عملکرد در گیاه بادام‌زمینی می‌شود و می‌تواند برای شرایط اقلیمی گیلان قابل توصیه باشد. Manuscript profile

  • Article

    2 - مطالعه اثر پرایمینگ بذر بر رشد و عملکرد اسانس همیشه‌بهار (Calendula officinalis L) تحت سطوح مختلف ورمی کمپوست
    Journal of Ornamental Plants , Issue 14 , Year , Summer 2024

    مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر سطوح مختلف ورمی‌کمپوست بر بر رشد و عملکرد اسانس گیاه همیشه‌بهار تحت پرایمینگ بذر با آزوسپریلوم و هیومیک اسید تحت سطوح مختلف ورمی‌کمپوست بر رشد و عملکرد اسانس همیشه‌بهار، به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‌های More

    مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر سطوح مختلف ورمی‌کمپوست بر بر رشد و عملکرد اسانس گیاه همیشه‌بهار تحت پرایمینگ بذر با آزوسپریلوم و هیومیک اسید تحت سطوح مختلف ورمی‌کمپوست بر رشد و عملکرد اسانس همیشه‌بهار، به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واجد آستارا، انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل پرایمینگ بذر شامل باکتری آزوسپریلوم (Azospirillum brazilense)، هیومیک اسید، آزوسپریلوم + هیومیک اسید و شاهد و سطوح مختلف ورمی‌کمپوست ( صفر، 5 و 10 تن در هکتار)، بود. نتایج نشان داد که برخی از صفات مانند کلروفیل a، آنتوسیانین، عملکرد اسانس و عملکرد بیولوژیک تحت تاثیر برهمکنش ورمی‌کمپوست و پرایمینگ بذر، قرار گرفتند. اما ارتفاع بوته، تعداد دانه و گل، وزن گل، وزن دانه، مقدار اسانس و کلروفیل کل تحت تاثیر اثر اصلی ورمی‌کمپوست قرار گرفت اما پرایمینگ بذر روی برخی از این صفات معنی‌دار نبود. بیشترین مقدار کلروفیل a و کل، عملکرد بیولوژیک، عملکرد اسانس و وزن خشک گل‌ها از تیمار اسید هیومیک + آزوسپریلوم تحت کاربرد 10 تن در هکتار ورمی‌کمپوست، به دست آمد.

    Manuscript profile