Journal of Plant Environmental Physiology
,
Issue1,Year,
Spring
2021
هدف از این پژوهش بررسی برهمکنش کلریدسدیم با کروم بر صفات رویشی، فیزیولوژیکی و جذب و تجمع سدیم و کروم در ریشه و اندامهای هوایی خرفه میباشد. بمنظور بررسی آن، در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار و 4 سطح شوری (0، 4، 8 و 12 دسیزیمنس بر متر) با استفاده از کلریدسدیم هر More
هدف از این پژوهش بررسی برهمکنش کلریدسدیم با کروم بر صفات رویشی، فیزیولوژیکی و جذب و تجمع سدیم و کروم در ریشه و اندامهای هوایی خرفه میباشد. بمنظور بررسی آن، در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار و 4 سطح شوری (0، 4، 8 و 12 دسیزیمنس بر متر) با استفاده از کلریدسدیم هر 4 روز از طریق آبیاری و 5 سطح کروم (0، 7، 14، 21 و 28 میلیگرم بر کیلوگرم وزن خشک خاک) در شرایط گلدانی آزمایش انجام شد و قبل از کشت بذر در خاک با افزایش دی کرومات پتاسیم به خاک سطوح مختلف تیمار کروم تهیه شد. سدیم ریشه و بخشهای هوایی، طول ریشه و ساقه، قطر و سطح ریشه، شاخص سبزینگی، فاکتور انتقال و تجمع زیستی پس از 60 روز از کشت آنها اندازهگیری و سنجش شدند. نتایج نشان داد افزایش سطوح مختلف شوری با افزایش معنیداری محتوای سدیم و کروم ریشه، بخشهای هوایی و فاکتور تجمع زیستی همراه بود. بیشترین میزان کروم، سدیم و فاکتور تجمع زیستی در سطوح شوری 12 دسیزیمنس بر متر و کروم 28 میلیگرم بر کیلوگرم مشاهده گردید. برهمکنش شوری و کروم معنیدار بود. با افزایش شوری میزان فاکتور انتقال ریشه گیاه روند افزایشی نشان داد و با افزایش کروم فاکتور انتقال کاهش یافت. طول، قطر و سطح ریشه و طول ساقه و شاخص سبزینگی کاهش معنیداری در گیاهان تحت تیمار کروم و شوری نشان داد. تنش ترکیبی سطح بالای کروم و شوری، باعث کاهش بیشتر غلظت و تجمع مواد معدنی نسبت به دو تنش به تنهایی شد. اگرچه شوری و کروم سبب کاهش رشد گیاه خرفه شد اما بنظر میرسد با انباشتگی مقادیر قابل توجه سدیم و کروم در ریشه از انتقال بیش از حد آنها به اندام هوایی و کاهش بیشتر رشد جلوگیری میشود.
Manuscript profile
Journal of Plant Environmental Physiology
,
Issue1,Year,
Spring
2022
هدف از پژوهش حاضر، بررسی برهمکنش تنش شوری و کروم بر برخی شاخصهای مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاه خرفه بود. در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار و 4 سطح شوری (0، 4، 8 و 12 دسیزیمنس بر متر) با استفاده از کلریدسدیم هر 4 روز از طریق آبیاری و 5 سطح کروم (0، 7، 14، 21 و 28 More
هدف از پژوهش حاضر، بررسی برهمکنش تنش شوری و کروم بر برخی شاخصهای مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاه خرفه بود. در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار و 4 سطح شوری (0، 4، 8 و 12 دسیزیمنس بر متر) با استفاده از کلریدسدیم هر 4 روز از طریق آبیاری و 5 سطح کروم (0، 7، 14، 21 و 28 میلیگرم بر کیلوگرم وزن خشک خاک) آزمایش انجام شد و قبل از کشت بذر در خاک با افزایش دی کرومات پتاسیم به خاک سطوح مختلف تیمار کروم تهیه شد. مقادیر نشت یونی، وزن تر و خشک و سطح برگها، کلروفیل a، b و کل، ضریب ثبات کلروفیل، کارتنوئید، کارایی فتوسیستم II و مقدار آب نسبی برگها پس از 60 روز از کشت گیاهان اندازهگیری و سنجش شدند. نتایج نشان داد با افزایش سطوح مختلف کروم و شوری روند کاهشی معنیداری (05/0P≤) در وزن تر و خشک، سطح برگ، کلروفیل a، b و کل، کارتنوئید، کارایی فتوسیستم II مشاهده شد. کمترین میزان کارایی فتوسیستم II و بیشترین میزان نشت یونی در سطوح شوری 12 دسیزیمنس بر متر و کروم 28 میلیگرم بر کیلوگرم مشاهده گردید. برهمکنش شوری و کروم بر مقادیر کلروفیل و وزن تر و خشک و سطح برگ اثر کاهشی معنیداری داشت، همچنین تنش ترکیبی بالاترین سطح کروم و شوری (شوری 12 دسیزیمنس بر متر و کروم 28 میلیگرم بر کیلوگرم)، باعث کاهش بیشتر نسبت به دو تنش به تنهایی شد. اگرچه شوری و کروم سبب کاهش رشد برگهای خرفه گردید.
Manuscript profile
Journal of Plant Environmental Physiology
,
Issue1,Year,
Autumn
2024
هدف از پژوهش حاضر، بررسی برهمکنش تنش شوری و کروم بر برخی شاخصهای بیوشیمیایی گیاه خرفه بود. این پژوهش درقالب طرح کاملا تصادفی گلخانهای و با 3 تکرارانجام شد. 4 سطح شوری (0، 4، 8 و 12 دسیزیمنس بر متر) بااستفاده از کلریدسدیم هر 4 روز ازطریق آبیاری و سطوح تیمار کروم (0 More
هدف از پژوهش حاضر، بررسی برهمکنش تنش شوری و کروم بر برخی شاخصهای بیوشیمیایی گیاه خرفه بود. این پژوهش درقالب طرح کاملا تصادفی گلخانهای و با 3 تکرارانجام شد. 4 سطح شوری (0، 4، 8 و 12 دسیزیمنس بر متر) بااستفاده از کلریدسدیم هر 4 روز ازطریق آبیاری و سطوح تیمار کروم (0، 7، 14، 21 و 28 میلیگرم بر کیلوگرم وزن خشک خاک) فراهم شد و قبل از کشت بذر در خاک، سطوح مختلف تیمار کروم با افزایش دی کرومات پتاسیم به خاک، تهیه شد. مقادیر کربوهیدراتهای محلول و نامحلول در الکل، پروتئینها، پرولین، مالون دآلدئید و پراکسیدهیدروژن پس از 60 روز از کشت گیاهان اندازهگیری و سنجش شدند. نتایج نشان داد با افزایش سطوح مختلف کروم و شوری مقادیر پرولین، پراکسید، مالون دآلدئید، کربوهیدرات محلول روند افزایشی داشت، اما کربوهیدراتهای نامحلول و پروتئینها روند کاهشی داشت. کمترین میزان کربوهیدراتهای نامحلول و پروتئینها و بیشترین میزان پرولین، پراکسید، مالون دآلدئید، کربوهیدرات محلول در الکل در تنش ترکیبی سطوح شوری 12 دسیزیمنسبرمتر و کروم 28 میلیگرم بر کیلوگرم مشاهده گردید. تنش ترکیبی شوری و کروم باعث کاهش بیشتری در کربوهیدراتهای نامحلول و پروتئینها خرفه گردید.
Manuscript profile
Sanad
Sanad is a platform for managing Azad University publications