• Home
  • حورا آزادی

    List of Articles حورا آزادی


  • Article

    1 - استخراج و اندازه‌گیری باقی‌مانده برخی از آفلاتوکسین‌ها در نمونه‌های ذرت با روش کچرز تلفیق شده با میکرواستخراج مایع-مایع پخشی جفت‌شده به کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
    Food Hygiene , Issue 53 , Year , Spring 2024

    More

    قارچ‌های تولیدکننده مایکوتوکسین‌ها می‌توانند گروه وسیعی از غلات و علوفه را آلوده کرده و از این طریق وارد بدن انسان ‌شوند. آفلاتوکسین‌ها مواد سرطان‌زای بالقوه‌ای هستند و همچنین می‌توانند اثرات مخربی از جمله اختلالات عصبی، نارسایی کبد و کلیه را به همراه داشته باشند بنابراین کنترل مقدار آن‌­ها در فرآورده­های غذایی توسط متولیان سلامت کشور از اهمیت زیادی برخوردار است. در این کار پژوهشی از تلفیق روش کچرز با میکرواستخراج مایع-مایع پخشی به منظور استخراج افلاتوکسین‌های B1، B2، G1 و G2 از نمونه‌های ذرت استفاده شده و اندازه‌گیری آن‌ها با HPLC-FLD انجام شده است. برای این منظور تاثیر عوامل موثر در دو مرحله روش استخراج پیشنهادی بررسی و بهینه‌سازی شد. همچنین اعتبارسنجی روش توسعه داده شده با محاسبه ارقام شایستگی مانند محدوده خطی، حدود تشخیص و اندازه‌گیری، تکرارپذیری و راندمان استخراج ارزیابی گردید. محدوده خطی روش پیشنهادی (با ضریب تعیین بالاتر از 996/0) در محدوده 23/0 تا 200 نانوگرم در گرم و حداندازه‌گیری پایین در محدوده 38/0-23/0 نانوگرم در گرم (کمتر از حد مجاز قابل قبول برای باقیمانده آفلاتوکسین‌های هدف در ذرت) حاصل شد. بر اساس نتایج تکرارپذیری روش توسعه داده شده در محدوده 9/3 تا 1/7 و همچنین بازده استخراج بین 60 تا 73 درصد بدست آمد. به‌علاوه اجرای روش مذکور بر روی نمونه‌های ذرت وجود آفلاتوکسین B1 در تمامی نمونه‌ها در محدوده 1/1 تا 2/11 نانوگرم در گرم را نشان داد. در مجموع روش پیشنهادی دقیق و قابل اعتماد بوده و از کارایی بالایی در تجزیه و شناسایی آنالیت‌های هدف در نمونه ذرت برخوردار است.

    Manuscript profile