• Home
  • پریسا ریاحی دهکردی

    List of Articles پریسا ریاحی دهکردی


  • Article

    1 - بررسی وضعیت تقلبات در شیرهای خام عرضه شده در فصول گرم و سرد در شهرستان شهرکرد، ایران در سال 1402
    Food Hygiene , Issue 53 , Year , Spring 2024

    شیر یک م More

    شیر یک ماده غذایی سالم و مغذی است که در سراسر جهان مورداستفاده قرار می­گیرد. تقلب در شیر همواره کیفیت آن را کاهش می­دهد و ممکن است مواد خطرناکی را وارد زنجیره تأمین لبنیات کند که سلامت مصرف‌کنندگان را به خطر می­اندازد. در همین راستا هدف از مطالعه حاضر، بررسی وضعیت تقلبات در شیرهای خام عرضه شده در شهرستان شهرکرد در فصول سرد و گرم می­باشد. در این مطالعه تعداد 100 نمونه شیر خام از مراکز عرضه این محصول در شهرستان شهرکرد در فصول سرد و گرم نمونه­گیری و به آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی دانشگاه آزاد شهرکرد انتقال داده شد. پارامترهای شیمیایی و میزان آب، سدیم بی­کربنات، نمک، فرمالین، هیپوکلریت، دترجنت­ها، نشاسته، و هیدروژن پراکسید در فصل سرد و گرم ردیابی شدند. نتایج نشان داد که بین پارامترهای شیمیایی در فصل­ سرد و گرم فقط برای لاکتوز معنی­دار بود و در سایر پارامترها، اختلاف آماری معنی­داری وجود نداشت. همچنین ارزیابی­ها نشان داد که تقلبات در فصل گرم بیشتر از فصل سرد و اختلاف معنی­دار بود. در نمونه­های شیر خام میانگین میزان تقلبات در دو فصل برای آب 54 درصد، نمک 35 درصد، دترجنت­ها 34 درصد، نشاسته 25 درصد، فرمالین 14 درصد، سدیم بی­کربنات 6 درصد، هیپوکلریت 4 درصد و هیدروژن پراکسید 4 درصد ردیابی شد. لذا توصیه می­شود جهت جلوگیری از تقلبات، سازمان­های مربوطه با دقت بیشتری به این امر توجه کنند تا سلامت مردم مورد مخاطره قرار نگیرد.

    Manuscript profile