• Home
  • اسماعیل باباخانزاده سجیرانی

    List of Articles اسماعیل باباخانزاده سجیرانی


  • Article

    1 - بررسی جوانه‌زنی بذر و تغییرات فیتوشیمیایی دو توده گل گاوزبان ایرانی (Echium amuenum Fisch & C.A.Mey) تحت تاثیر منطقه کشت
    Journal of Plant Environmental Physiology , Issue 5 , Year , Winter 2019
    گل گاو زبان (Echium amoenum) از مهمترین گیاهان تیره Boragicaceae است. به منظور تعیین مناسب‌ترین روش برای شکستن خواب بذر، تحقیق حاضر در قالب دو آزمایش انجام شد. آزمایش اول با بذور دو جمعیت گل گاوزبان جمع آوری شده از مشهد و جواهرده در قالب آزمایش فاکتوریل با 3 تکرار انجا More
    گل گاو زبان (Echium amoenum) از مهمترین گیاهان تیره Boragicaceae است. به منظور تعیین مناسب‌ترین روش برای شکستن خواب بذر، تحقیق حاضر در قالب دو آزمایش انجام شد. آزمایش اول با بذور دو جمعیت گل گاوزبان جمع آوری شده از مشهد و جواهرده در قالب آزمایش فاکتوریل با 3 تکرار انجام شد. تیمارهای پیش رویشی استفاده شده در این تحقیق عبارتنداز: تیمار بذور مرطوب شده در دمای 4 درجه سانتی‌گراد به‌مدت ۷، ۱۴ و ۲۱ روز متوالی در دمای یخچال، تیمار بذور با اسید جیبرلیک 500 پی پی ام به مدت ۲۴ ساعت و تیمار بذور با اسید سولفوریک ۵۰ درصد به مدت ۱۰ دقیقه. آزمایش دوم در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در مکان و زمان در دو فصل زراعی با چهار تکرار، با استفاده از دو توده به صورت همزمان در گرگان و مشهد کشت شد تا اثر اقلیم بر خصوصیات کمی و کیفی گل مورد بررسی قرار گیرد. نتایج نشان داد که خواب بذر گل گاوزبان ایرانی از نوع فیزیولوژیک است، زیرا بیشترین درصد جوانه زنی بذرها در اثر اعمال تیمار پیش سرمای مرطوب در ۷ روز به دست آمد. مقایسه توده های مذکور در دو منطقه نشان داد که عملکرد گل و میزان متابولیت های ثانویه (آنتوسیانین، فعالیت آنتی اکسیدانی، فنل و فلاونوئید) گیاهان کشت شده در مشهد نسبت به گرگان مطلوب تر بود. لذا با توجه به مقاومت نسبی گیاه به کم آب پیشنهاد می گردد که گسترش کشت این گیاه در خراسان رضوی مورد ارزیابی بیشتری قرار گیرد. همچنین پیش تیمار 7 روز سرمادهی مرطوب برای تسهیل و یکنواختی جوانه زنی پیشنهاد می ‌گردد. Manuscript profile

  • Article

    2 - بررسی فیتوشیمیایی و آنتی‌اکسیدانی عصاره میوه گیاه دارویی سنجدL. Elaeagnus angustifolia در رویشگاه‌های مختلف منطقه شاهرود
    Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants , Issue 5 , Year , Winter 2017
    گیاه سنجد (Elaeagnus angustifolia L.) به علت وجود متابولیت‌های ثانوی فلاونوئید و فنول از خواص آنتی اکسیدانی برخوردار است و به این جهت دارای عملکردهای دارویی فراوان است. از آنجایی که کمیت و کیفیت آن مواد در شرایط آب و هوایی مختلف متغیر می‌شود، این تحقیق با هدف بررسی تغیی More
    گیاه سنجد (Elaeagnus angustifolia L.) به علت وجود متابولیت‌های ثانوی فلاونوئید و فنول از خواص آنتی اکسیدانی برخوردار است و به این جهت دارای عملکردهای دارویی فراوان است. از آنجایی که کمیت و کیفیت آن مواد در شرایط آب و هوایی مختلف متغیر می‌شود، این تحقیق با هدف بررسی تغییرات فیتوشیمیایی و آنتی‌اکسیدانی عصاره میوه‌های گیاه سنجد در رویشگاه‌های مختلف منطقه شاهرود (مجن، میامی و کلامو 1000 - 1400 متر) انجام گرفت. عصاره متانولی میوه‌ها با استفاده از روش خیساندن، میزان فنل و فلاونویید کل در عصاره‌ها با استفاده از روش‌های اسپکتروفوتومتری، ارزیابی و مقایسه عملکرد آنتی‌اکسیدانی با استفاده از روش DPPH انجام گرفت . نتایج نشان داد با افزایش ارتفاع در منطقه کوهستانی مجن (1400 متر)، میزان ترکیبات فنولی، فلاونوییدی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی میوه گیاه افزایش معنی‌داری پیدا می‌کند و این موضوع در تایید اثر متقابل تنش‌های محیطی موجود در ارتفاعات مختلف رویشگاهی، بر کمیت و کیفیت مواد موثره دارویی گیاهی قابل بحث است. Manuscript profile

  • Article

    3 - بررسی اثر پوشش خوراکی ژل آلوئه ورا و اسانس به لیمو روی ویژگی های فیزکوشیمیایی و میکروبی کلم بروکلی
    Developmental Biology , Issue 4 , Year , Winter 2022
    چکیده در این تحقیق اثر پوشش‌ دهی کلم بروکلی با ژل آلوئه‌ورا (%w/w 25) به عنوان یک ترکیب هیدروکلوئیدی همراه غلظت‌های مختلف اسانس به‌لیمو (%v/w 3، 2، 1، 0) برای 9 روز در 4 درجه‌سانتی‌گراد از نظر ویژگی‌های فیزکوشیمیایی و میکروبی مورد بررسی قرار گرفت. در پژوهش حاضر اسانس به More
    چکیده در این تحقیق اثر پوشش‌ دهی کلم بروکلی با ژل آلوئه‌ورا (%w/w 25) به عنوان یک ترکیب هیدروکلوئیدی همراه غلظت‌های مختلف اسانس به‌لیمو (%v/w 3، 2، 1، 0) برای 9 روز در 4 درجه‌سانتی‌گراد از نظر ویژگی‌های فیزکوشیمیایی و میکروبی مورد بررسی قرار گرفت. در پژوهش حاضر اسانس بهلیمو به عنوان یک افزودنی برای آماده‌سازی پوشش آلوئه‌ورا مورد استفاده قرار گرفت. اسانس به‌لیمو توسّط کلونجر استخراج شد و سپس به ژل آلوئه‌ورا افزوده شد. نتایج نشان داد که افزودن اسانس به پوشش‌های خوراکی سبب کاهش معنی‌دار باکتری‌ها مزوفیل در طول زمان نگهداری شد. پوشش‌های ژل آلوئه‌ورا/اسانس به‌لیمو اثر معنی‌داری بر روی کاهش افت وزن داشتند. هم-چنین پوشش‌دهی نمونه‌ها با ژل آلوئه‌ورا/اسانس به‌لیمو باعث حفظ خواصّ آنتی‌اکسیدانی در نمونه ها گردید. این ویژگی‌ها نشان می‌دهد که پوشش‌ها بر پایه ی ژل آلوئه‌ورا/اسانس به‌لیمو یک انتخاب مناسب برای توسعه ی پوشش خوراکی است. واژه ‌ها‌ی کلیدی آنتی اکسیدان، اسانس، به‌لیمو، آلوئه‌ورا،کاهش وزن. Manuscript profile