• Home
  • رها رودشتیان

    List of Articles رها رودشتیان


  • Article

    1 - تاثیر پوشش‌دهی فعال با کربوکسی متیل سلولز و کتیرا حاوی عصاره میخک بر برخی ویژگی‌های کیفی تخم مرغ در طول دوره نگهداری
    Journal of Food Technology and Nutrition , Issue 70 , Year , Spring 2021
    مقدمه: در میان مواد غذایی تخم‌مرغ به علت داشتن میزان پروتئین بالا، اسیدهای آمینه ضروری و ویتامین‌های محلول در چربی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در تخم‌مرغ مقداری آب و گاز دی‌اکسید کربن وجود دارد که موجب حفظ کیفیت و تازگی تخم‌مرغ می‌شوند. این دو طی دوره نگهداری تخم‌مرغ More
    مقدمه: در میان مواد غذایی تخم‌مرغ به علت داشتن میزان پروتئین بالا، اسیدهای آمینه ضروری و ویتامین‌های محلول در چربی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در تخم‌مرغ مقداری آب و گاز دی‌اکسید کربن وجود دارد که موجب حفظ کیفیت و تازگی تخم‌مرغ می‌شوند. این دو طی دوره نگهداری تخم‌مرغ، از منافذ موجود در پوسته خارج شده، به ‌این ‌ترتیب کیفیت تخم‌مرغ اُفت می‌کند. یکی از روش‌های کاهش میزان خروج این دو جز، مسدود کردن منافذ موجود در پوسته با پوشش‌های بیوپلیمری مقاوم به رطوبت است. مواد و روش ها: در این پژوهش، تاثیر پوشش دهی با بیوپلیمر کربوکسی متیل سلولز به همراه کتیرا حاوی عصاره میخک، بر روی ویژگی‌های داخلی (درصد کاهش وزن، pH و شاخص های هاو و زرده) و مقاومت پوسته تخم مرغ در دمای 25 درجه سلسیوس در طی 30 روز نگهداری مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: بررسی نتایج از نظر ویژگی های داخلی نشان دهنده وجود اختلاف معنی داری (05/0p <) بین تیمارهای تحت بررسی با نمونه شاهد بود و بهترین غلظت جهت تولید مناسب ترین فرمولاسیون بر اساس کمینه سازی درصد کاهش وزن، شاخص هاو و شاخص زرده، pH آلبومین غلظت 5/1 درصد کربوکسی متیل سلولز، 5/1 درصد کتیرا و 10 درصد عصاره میخک تعیین گردید. نتیجه گیری: نتایج بیانگر این بود که پوشش دهی تاثیر شایانی بر حفظ کیفیت داخلی و افزایش مقاومت پوسته تخم مرغ داشت و ماندگاری را در دمای اتاق بین سه تا چهار هفته افزایش داد. Manuscript profile