Manuscript ID : JVM-1910-1104 (R7)
Visit : 183
Page: 125 - 136
10.30495/jvm.2021.1881953.1104
20.1001.1.22518851.1399.16.2.10.6
Article Type:
Original Research
Subject Areas :
فاطمه جلال فرد
1
,
سیامک پارسایی
2
,
محمد هوشمند
3
,
رضا نقی ها نجف آبادی
4
1 - 1- دانش آموختهی کارشناسی ارشد تغذیه دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، ایران
2 - گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، ایران
3 - گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، ایران
4 - گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، ایران
Received: 2019-10-27
Accepted : 2021-04-18
Published : 2021-03-18
Keywords:
References:
آگاه، م. ج.، نصیری مقدم، ح.، گلیان، ا.، صالح، ح، میرکزهی، م. (1393). ارزیابی سیستم ایمنی و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی تغذیه شده با عصاره برگ زیتون. ششمین کنگره علوم دامی ایران. صفحات 67-54.
آموزمهر، ا. و ب. دستار. 1388 . تأثیر عصاره الکلی دو گیاه دارویی سیر و آویشن بر عملکرد و غلظت لیپیدهای خون جوجههای گوشتی. مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی، جلد شانزدهم، شماره اول. صفحات 342-350.
ثابتان شیرازی، ا. ع.، حسنآبادی، ا.، آگاه، م. ج.، نصیری مقدم، ح. (1396) تأثیر افزودن پودر برگ زیتون به جیره غذایی بر عملکرد، ریختشناسی روده کوچک و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجههای گوشتی. تولیدات دامی. دوره 2، صفحات 387-371.
حیدری، ع.، نوبخت، ع.، صفامهر، ع. ر.، مهدوی، س. (1389). ارزیابی اثرات استفاده از گیاهان دارویی گزنه، پونه و کاکوتی بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجههای بیوشیمیایی و یاختههای خون در جوجههای گوشتی. مجله دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز. دوره 3، صفحات 932-923.
منافی آذر، ق.، م. اخوان. ج. امینی و م. فجری. 1387 . مقایسه صفات رشد و لاشه سویههای مختلف جوجههای گوشتی در ایران. مجله پژوهش و سازندگی در امور آبزیان. امور دام و آبزیان. شماره 78. صفحات 89-94.
نوبخت، ع.، صفامهر، ع. ر.، نورانی، ج.، مقدم، م. (1390). اثرات استفاده از سطوح مختلف گیاه دارویی پونه بر عملکرد در جوجههای گوشتی و مرغهای تخمگذار. نشریه علوم دامی. دوره 92، صفحات 51-42.
Alçiçek, A., Bozkurt, M., Çabuk, M. (2004). The effect of a mixture of herbal essential oils, an organic acid or a probiotic on broiler performance. South African Journal of Animal Science, 34: 217-222.
Alp, M., Midilli, M., Kocabağlı, N., Yılmaz, H., Turan, N., Gargılı, A., Acar, N. (2012). The effects of dietary oregano essential oil on live performance, carcass yield, serum immunoglobulin G level, and oocyte count in broilers. Journal of Applied Poultry Research, 21: 630-636.
Baurhoo, B., Phillip, L., Ruiz-Feria, C. A. (2007). Effects of purified lignin and mannan oligosaccharides on intestinal integrity and microbial populations in the ceca and litter of broiler chickens. Poultry Science, 86:1070–1078.
Besra, S. E., Gomes, A., Chaudhury, L., Vedasiromoni, J. R., Ganguly, D. K. (2002). Antidiarrheal activity of seed extract of Albizzia lebbeck Phytotherapy Research: An International Journal Devoted to Pharmacological and Toxicological Evaluation of Natural Product Derivatives, 16: 529-533.
Souza, L., Araújo, D., Stefani, L., Giometti, I., Cruz-Polycarpo, V., Polycarpo, G., Burbarelli D, M. (2018). Probiotics on performance, intestinal morphology and carcass characteristics of broiler chickens raised with lower or higher environmental challenge, Austral Journal of Veterinary Sciences. 35: 41-50.
Cabuk, M., Bozkurt, M., Alcicek, A., Akbaþ, Y., Küçükyýlmaz, K. (2006). Effect of herbal essential oil mixture on growth and internal organ weight of broilers from young and old breeder flocks. South African Journal of Animal Science, 36: 135-141.
Castanon, J. I. R. (2007). History of the use of antibiotic as growth promoters in European poultry feeds. Poultry Science, 86: 2466-2471.
Craig, W. J. (1999). Health-promoting properties of common herbs. The American Journal of Clinical Nutrition, 70: 491s-499s.
Guo, F. C., Williams, B. A., Kwakkel, R. P., Li, H. S., Li, X. P., Luo, J. Y., Verstegen, M. W. A. (2004). Effects of mushroom and herb polysaccharides, as alternatives for an antibiotic, on the cecal microbial ecosystem in broiler chickens. Poultry Science, 83: 175-182.
Halle, I., Thomann, R., Bauermann, U., Henning, M., Köhler, P. (2004). Effects of a graded supplementation of herbs and essential oils in broiler feed on growth and carcass traits. Landbauforshung Volkenrode, 54: 219-229.
Hashemi, S. R., Zulkifli, I., Hair-Bejo, M., Karami, M., Soleimani, A. F. (2009). The effects of Euphorbia hirta and acidifier supplementation on growth performance and antioxidant activity in broiler chickens. In Proceedings of the 21st Veterinary Association Malaysia (VAM) Congress, 79: 215-217.
Hashemipour, H., H. Kermanshahi, A. Golian, A. Raji and M. M. Van. 2013. Effect of thymol + carvacorol by next enhance 150 on intestinal development of broiler chickens fed CMC containing diet. Journal of Applied Animal Science, 3: 567-576.
Huyghebaert, G., Ducatelle, R., VanImmerseel, F. (2011). An update on alternatives to antimicrobial growth promoters for broilers. The Veterinary Journal, 187: 182–188.
Keskin, T., Hallenbeck, P. C. (2012). Hydrogen production from sugar industry wastes using single-stage photo fermentation. Bio resource Technology, 112: 131-136.
Lee K. W., Everts, H., Beynen, A. C. (2004). Essential oils in broiler nutrition. International Journal of Poultry Science, 3: 738-752.
Lee, S., Eom, S., Kim, Y., Park, N., Park, S. (2009). Cucurbitane-type triterpenoids in Momordica charantia Linn. Journal of Medicinal Plants Research, 3: 1264-1269.
Lee, W., Oh, K., Kim, C. T. (2003) Berberine; a natural plant product, activates AMP-activated protein kinase with beneficial metabolic effects in diabetic and insulin-resistant states. Journal of Diabetes, 55: 2256-2264.
Mahboubi, M., Haghi, G. (2008). Antimicrobial activity and chemical composition of Mentha pulegium essential oil. Journal of Ethnopharmacology, 119: 325-327.
Mitsch, P., Zitterl-Eglseer, K., Köhler, B., Gabler, C., Losa, R., Zimpernik, I. (2004). The effect of two different blends of essential oil components on the proliferation of Clostridium perfringens in the intestines of broiler chickens. Poultry Science, 83: 669-675.
Tuck, K. L., Hayball, P. J. (2002). Major phenolic compounds in olive oil: metabolism and health effects. The Journal of Nutritional Biochemistry, 13: 636-644.
Yang, T., Wang, C. H., Chou, G. X., Wu, T., Cheng, X. M., Wang, Z. T. (2010). New alkaloids from Capparis spinosa: Structure and X-ray crystallographic analysis. Food Chemistry, 123: 705-710.
Zhang, C. (2013). Evolution of guar meal as a source of prebiotic galactomannans for laying hens. D. Thesis, Texas A&M University, 13: 14-25.
Alabi, OJ., Malik, AD., Ng’ambi, JW., Obaje, P., Ojo, BK., (2017). Effect of aqueous moringa oleifera (lam) leaf extracts on growth performance and carcass characteristics of hubbard broiler chicken. Brazilian Journal of Poultry Science, 19: 273-280.