اثر سطوح مختلف تفاله دانه انار همراه با مولتی آنزیم بر عملکرد، تولید تخم مرغ و وضعیت آنتی اکسیدان سرم در مرغان تخمگذار
Subject Areas : CamelA.A. Saki 1 , M. Rabet 2 , P. Zamani 3 , A. Yousefi 4
1 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Bu Ali Sina University, Hamedan, Iran
2 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Bu Ali Sina University, Hamedan, Iran
3 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Bu Ali Sina University, Hamedan, Iran
4 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Bu Ali Sina University, Hamedan, Iran
Keywords: عملکرد, آنتی اکسیدان, مرغ تخمگذار, کیفیت تخم مرغ, تفاله دانه انار,
Abstract :
مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف تفاله دانه انار بر عملکرد و برخی فاکتورهای خونی در مرغان تخمگذار انجام گرفت. تعداد 96 مرغ تخمگذار سویههای لاین W-36 در سن 24 هفتگی به صورت تصادفی در 4 تیمار حاوی سطوح 0 (گروه کنترل)، 5، 10 و 15 درصد تفاله دانه انار و 4 تکرار (6 پرنده در هر تکرار) قرار داده شدند. نتایج نشان داد سطوح مختلف تفاله دانه انار بر مصرف خوراک، توده تخم مرغ تولیدی، وزن تخم مرغ تولیدی، ضریب تبدیل خوراک و افزایش وزن بدن اثر معنیداری نداشت. مکمل نمودن تفاله دانه انار در سطح 5 درصد تولید تخم مرغ را افزایش داد که با سطح 15 درصد تفاوت معنیدار دارد (05/0P<) اما تفاوتی بین این تیمار و گروه کنترل نشان داده نشد که نمایانگر اثر منفی سطوح بالای تفاله دانه انار در جیره مرغان تخمگذار است. واحد هاو، شاخص زرده و سفیده و همچنین وزن پوسته تخم مرغ، نسبت پوسته و مقاومت در برابر شکنندگی پوسته به طور معنیدار تحت تأثیر تفاله دانه انار در جیره قرار نگرفت. مکمل نمودن تفاله دانه انار اثر معنیداری بر تریگلیسیرید سرم، لیپوپروتئین با چگالی بالا و کل آنتی اکسیدان سرم نداشت. اما افزایش معنیداری (05/0P<) درغلظت مالون دی آلدهاید و کلسترول در سطح 5 درصد تفاله دانه انار در مقایسه با گروه کنترل نشان داده شد. نتایج نشان داد مکمل نمودن تفاله دانه انار تا سطح 15 درصد در بهبود تولید مؤثر است، اما سطوح بالاتر اثرات مخربی بر عملکرد مرغان تخمگذار دارد. مکمل نمودن تفاله دانه انار، سطح کلسترول را در خون مرغان تخمگذار افزایش داد.
Abbasi H., Rezaei K. and Rashidi L. (2008). Extraction of essential oils from the seeds ofpomegranate using organic solvents and supercritical CO2. J. Am. Oil. Chem. Soc. 85,83-89.
Afsharhamidi B. and Razeghi M.A. (2010). Determination of metabolizable energy and organic matter digestibility of food waste with method gas test. Pp. 1-12 in Proc. Natio. Conf. Agric. Waste Management and Waste Water. Iran.
Amoah J.K. and Martin E.A. (2010). Quail (Coturnix coturnix Japonica) layer diets based on rice bran and total or digestible amino acids. J. Appl. Bio. Sci. 26, 1647-1652.
Annison G. (1991). Relationship between the levels the soluble non starch polysaccharides and the apparent metabolizable energy of wheat assayed in broiler chickens. J. Agric. Food Chem. 9, 1252-1256.
AOAC. (1990). Official Methods of Analysis. Vol. I. 15th Ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA.
Du M. and Ahn D.U. (2003). Dietary CLA affects lipid metabolism in broiler chicks. J. Lipids. 38, 505-511.
El-Nemr S.E., Ismail I.A. and Ragab M. (1990). Chemical of juice and seeds of pomegranate fruit. Mol. Nutr. Food Res. 34, 601-606.
El-Shaarawy M. and Nahapetian A. (1983). Studies on pomegranate seed oil. Lipid Sci. Technol. 85, 123-126.
Esterbauer H., Schaur R.J. and Zollner H. (1991). Chemistry and biochemistry of 4-hydroxynonenal, malonaldehyde and related aldehydes. Free Rad. Biol. Med. 11, 118-128.
FAO. (2009). Food and Agriculture Organization of the United Nations the State of Food Insecurity in the World.
Guichardant M., Bacot S., Moliere P. and Lagarde M. (2006). Hydroxy-alkenals from the peroxidation of n-3 and n-6 fatty acids and urinary metabolites. Prostaglan. Leukot. Essent. Fatty Acid. 75, 179-182.
Guo C., Yang J., Wei J., Li Y., Xu J. and Jiang Y. (2003). Antioxidant activities of peel, pulp and seed fractions of common fruits as determined by FRAP assay. Nutr. Res. 23, 1719-1726.
Harms R.H. and Russell G.B. (2001). Evaluation of valine requirement of the commercial layer by using a corn soybean meal basal diet. Int. J. Poult. Sci. 80, 215-218.
Hernandez F., Melgarejo P., Olias J.M. and Artes F. (2002). Fatty acid composition and total lipid content of seed oil from three commercial pomegranate cultivars. CHEAM-Options Mediteranenes. 42, 205-209
Hong Y., Li C.H., Burgess J.R., Chang M., Salem A., Srikumar K. and Reddy C.C. (1989). The role of selenium dependent and selenium independent glutathione peroxidases in the formation of prostaglandin F2α. J. Biol. Chem. 264, 13793-13800.
Hora J.J., Maydem E.R., Lansky E.P. and Dwivedi C. (2003). Chemopreventive effect of pomegranate seed oil on skin tumor development in CD1 mice. J. Med. Food. 6, 157-161.
Jones S., Ma D.W.L., Robinson F.E., Field C.J. and Clandinin M.T. (2000). Isomers of conjugated linoleic acid (CLA) are incorporated into egg yolk lipids by CLA-fed laying hens. J. Nutr. 130, 2002-2005.
Kullkarni A.P. and Aradhya S.M. (2005). Chemical changes and antioxidant activity in pomegranate arils during fruit development. Food Chem. 93, 319-324.
Melgarejo P. and Arte F. (2000). Total lipid content and fatty acid composition of oil seed from lesser known sweet pomegranate clones. J. Sci. Food Agric. 80, 1452-1454.
Miguel G., Fontes C., Antunes D., Neves A. and Marthins D. (2004). Anthocyanin concertration of "Assaria" pomegranate fruits during different cold storage conditions. J. Biomed. Biotech. 5, 338-342.
Miller N.J., Rice Evans C., Davies M.J., Gopinathan V. and Milner A. (1993). Total antioxidant and status manual. Clinical Sci. 84, 407-412.
Modarresi S.J., Fathi M.H., Nasri M.H., Dayani O. and Rashidi L. (2010). The effect of pomegranate seed pulp feeding on dmi, performance and blood metabolites of southern khorasan crossbred goats. J. Anim. Sci. Res. 20, 23-31.
Moundras C., Behar S.R., Remensy C. and Demigne C. (1997). Fecal losses of sterols and bile acids induced by feeding rats guar gum are due to greater pool size and liver bile acid secretion. J. Nutr. 127, 1068-1976.
Rajabian T., Fallah Hoseini H., Karami M., Rasuli A. and Faghihzadeh S. (2007). Effects of pomegranate juice and seed oil on blood lipid levels and atherosclerosis in rabbits hypercho lestrolemic. J. Medicare. Plan. 25, 93-105.
Rajani J., Karimi Torshizi M.A. and Rahimi S. (2011). Control of ascites mortality and improved performance and meat shelf-life in broilers using feed adjuncts with presumed antioxidant activity. Anim. Feed Sci. Techol. 170, 239-245.
Salaheddin M.E. and Kader A.A. (1984). Post-harvest physiology and storage behaviour of pomegranate fruits. Sci. Hort. 24, 287-298.
Samli H.E., Senkoylu N., Akyurek H. and Agma A. (2006). Using rice bran in laying hen diets. J. Cent. Euro. Agric. 7, 137-140.
Sarkhosh A., Zamani Z., Fatahi R., Ghorbani H. and Hadian J. (2007). A review on medicinal characteristics of pomegranate (Punica granatum). J. Med. Plants. 6, 13-24.
SAS Institute. (2004). SAS®/STAT Software, Release 9.1. SAS Institute, Inc., Cary, NC.
Schubert S., Lansky E. and Neeman I. (1999). Antioxidant and eicosanoid enzyme in habitation properties of pomegranate seed oil and fermented juice flavonoids. J. Ethnpharm. 66, 11-17.
Singh P., Murthy N. and Jayaprakasha K. (2002). Studies on the antioxidant activity of pomegranate peel and seed extracts using in vitro of pomegranate peel and seed extracts using in vitro models. J. Agric. Food Chem. 50, 81-86.
Stangl G.I., Mueller H. and Kirchgessner M. (1999). Conjugated linoleic acid effects on circulating hormones, metabolites and lipoproteins, and its proportion in fasting serum and erythrocyte membranes of swine. Eurpean J. Nutr. 38, 271-277.
Yamasaki M., Kitagawa T., Koyanagi N., Chujo H., Maeda H., Kohno Murase J., Imamura J., Tachibana H. and Yamada K. (2006). Dietary effect of pomegranate seed oil on immune function and lipid metabolism in mice. Nutr. 22, 54-59.