اثرات تغذیه زردچوبه، دارچین، زنجبیل و پودر سیر بر وضعیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی و هورمونهای مؤثر بر متابولیسم انرژی در جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی
Subject Areas : Camel
1 - Department of Animal Science, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
2 - Department of Animal Science, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
Keywords: گیاهان دارویی, سیستم ایمنی, تنش اکسیداتیو, سلامتی, دمای محیط,
Abstract :
آزمایش حاضر به منظور تعیین اثرات زردچوبه، دارچین، زنجبیل و پودر سیر بر عملکرد، وضعیت آنتیاکسیدانی و هورمونهای تیروئیدی سرم خون در جوجههای گوشتی سویه کاب-500 جنس مخلوط انجام گردید. تنش حرارتی در 42-31 روزگی از ساعت 12 صبح الی 16 بعدازظهر به وسیله افزایش طبیعی دمای هوای محیطی ایجاد گردید. نمونههای سرم خون از 6 جوجه 42 روزه برای هر تیمار تهیه گردیدند و برای سنجش فعالیت آنتیاکسیدانی آنزیمهای کبدی و هورمونهای تیروئیدی مورد استفاده قرار گرفتند. همه جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیرههای حاوی گیاهان دارویی افزایش وزن روزانه و وزن طحال بیشتری نسبت به تیمار شاهد داشتند. مکملهای گیاهان دارویی سبب افزایش فعالیت آنزیمهای سوپراکسیداز دیسموتاز (SOD) در دارچین، گلوتایتون پراکسیداز (GPX) در زنجبیل، کاتالاز (CAT) در دارچین و پودر سیر، ظرفیت تام آنتیاکسیدانی (TAC) در دارچین، آلکالین فسفاتاز (ALP) در پودر سیر و کورتیکواستروئید (CE) در دارچین شدند. همچنین مکمل دارچین سبب کاهش غلظت مالون دی آلدئید (MDA) گردید (05/0>P). غلظت هورمونهای تیروئیدی (THs) در جوجههای گوشتی 42 روزه تغذیه شده با مکملهای گیاهان دارویی نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت (05/0>P). مکملهای زردچوبه و زنجبیل سبب کاهش معنیدار ضریب تبدیل غذایی، بهبود عملکرد، و مصرف دارچین سبب افزایش فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی گردیدند. همچنین، مصرف زردچوبه و زنجبیل، هورمونهای تیروئیدی در جوجههای گوشتی را افزایش دادند.
Aebi H. (1973). Catalase in vitro. Methods Enzymol. 105, 121-126.
Campbell T.W. and Coles E.H. (1986). Avian clinical pathology. Pp. 279-301 in Veterinary Clinical Pathology. E.H. Coles, Ed. WB Saunders, Philadelphia, Pennsylvania, USA.
Clark J.D., Gebhart G.F., Gonder J.C., Keeling M.E. and Kohn D.F. (1997). Guide for the care and use of laboratory animals. Inst. Lab. Anim. Res. 38, 41-48.
Decuypere E., Vega C., Bartha T., Buyse J., Zoons J. and Albers G. (1994). Increased sensitivity to triiodothyronine (T3) of broiler lines with a high susceptibility for ascites. Br. Poult. Sci. 35(2), 287-297.
Flohé L. and andOtting F. (1984). Superoxide dismutase assays. Methods Enzymol. 105, 93-104.
Hassanzadeh M., Fard M.B., Buyse J., Bruggeman V. andDecuypere E. (2004). Effect of chronic hypoxia during embryonic development on physiological functioning and on hatching and post-hatching parameters related to ascites syndrome in broiler chickens. Avian Pathol. 33(6), 558-564.
Hengge U.R., Ruzicka T., Schwartz R.A. and Cork M.J. (2006). Adverse effects of topical glucocorticosteroids. J. Am. Acad. Dermatol. 54(1), 1-15.
Hopkins J. and Tudhope G. (1973). Glutathione peroxidase in human red cells in health and disease. Br. J. Haematol. 25(5), 563-575.
Hughes J. and Rustin M. (1997). Corticosteroids. Clin. Dermatol. 15(5), 715-721.
Katzung B.G., Masters S.B. and Trevor A.J. (2011). Basic and Clinical Pharmacology. McGraw-Hill, New York City, New York.
Kota N., Krishna P. and Polasa K. (2008). Alterations in antioxidant status of rats following intake of ginger through diet. Food Chem. 106(3), 991-996.
Mujahid A., Yoshiki Y., Akiba Y. and Toyomizu M. (2005). Superoxide radical production in chicken skeletal muscle induced by acute heat stress. Poult. Sci. 84, 307-314.
Nan J.X., Park E.J., Kang H.C., Park P.H., Kim J.Y. and Sohn D.H. (2001). Anti fibrotic effects of a hot water extract from Salvia miltiorrhiza roots on liver fibrosis induced by biliary obstruction in rats. J. Pharm. Pharmacol. 53(2), 197-204.
Pirmohammadi A., Daneshyar M. and Farhoomand P. (2016). Effect of Thymus vulgaris and Menthapulegium powders on performance, carcass characteristics and some blood parameters of broilers under heat stress condition. Iranian Vet J. 11(4), 12-25.
Rudas P. and Pethes G. (1984). The importance of the peripheral thyroid hormone deiodination in adaptation to ambient temperature in the chicken (Gallus domesticus). Comp. Biochem. Physiol. 77(3), 567-571.
SAS Institute. (2001). SAS®/STAT Software, Release 9.1. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA.
Sinurat A., Balnave D. and McDowell G. (1987). Growth performance and concentrations of thyroid hormones and growth hormone in plasma of broilers at high temperatures. Australian J. Biol. Sci. 40(4), 443-450.
Sumida S., Tanaka K., Kitao H. and Nakadomo F. (1989). Exercise-induced lipid peroxidation and leakage of enzymes before and after vitamin E supplementation. Int. J. Biochem. 21(8), 835-838.
Tan G.Y., Yang L., Fu Y.Q., Feng J.H. and Zhang M.H. (2010). Effects of different acute high ambient temperatures on function of hepatic mitochondrial respiration, antioxidative enzymes, and oxidative injury in broiler chickens. Poult. Sci. 89(1), 115-122.
Tao X., Zhang Z., Dong H., Zhang H. and Xin H. (2006). Responses of thyroid hormones of market-size broilers to thermoneutral constant and warm cyclic temperatures. Poult. Sci. 85(9), 1520-1528.
Thomas M.J. (2000). The role of free radicals and antioxidants. Nutrition. 16(7), 716-718.
Tietz N.W. (1986). Clinical Guide to Laboratory Tests. WB Saunders, Philadelphia, Pennsylvania, USA.
Viveros A., Brenes A., Arija I. and Centeno C. (2002). Effects of microbial phytase supplementation on mineral utilization and serum enzyme activities in broiler chicks fed different levels of phosphorus. Poult. Sci. 81(8), 1172-1183.
Wang L., Piao X., Kim S., Piao X., Shen Y. and Lee H. (2008). Effects of Forsythia suspensa extract on growth performance, nutrient digestibility, and antioxidant activities in broiler chickens under high ambient temperature. Poult Sci. 87(7), 1287-1294.
Wayner D., Burton G., Ingold K. and Locke S. (1985). Quantitative measurement of the total, peroxyl radical-trapping antioxidant capability of human blood plasma by controlled peroxidation. The important contribution made by plasma proteins. FEBS Lett. 187(1), 33-37.
Windisch W., Schedle K., Plitzner C. and Kroismayr A. (2008). Use of phytogenic products as feed additives for swine and poultry. J. Anim. Sci. 86(14), 140-148.
Zhang G., Yang Z., Wang Y., Yang W., Jiang S. and and Gai G. (2009). Effects of ginger root (Zingiber officinale) processed to different particle sizes on growth performance, antioxidant status, and serum metabolites of broiler chickens. Poult. Sci. 88(10), 2159-2166.