اثر عصاره برگ کنگر وحشی بر تخمک های نابالغ در موش
Subject Areas : Journal of Medicinal Herbs, "J. Med Herb" (Formerly known as Journal of Herbal Drugs or J. Herb Drug)آزاده عابدی 1 , لیلا روحی 2 , عبداله قاسمی پیربلوطی 3
1 - گروه فیزیولوژی دام، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
2 - گروه فیزیولوژی دام، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
3 - گروه گیاهان دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
Keywords: آنتی اکسیدان, تخمک نارس, عصاره برگ کنگر, بلوغ آزمایشگاهی تخمک,
Abstract :
مقدمه و هدف: با توجه به اینکه آنتی اکسیدانها به عنوان مهارکنندگان رادیکالهای آزاد شناخته شدند، این امکان وجود دارد میزان بلوغ آزمایشگاهی تخمک را نیز بهبود بخشند. این مطالعه به منظور بررسی اثر عصاره برگ کنگر ( Gundelia Tournefortii leaves (GTE)) به عنوان یک منبع آنتی اکسیدانی، بر میزان بلوغ تخمکها در شرایط آزمایشگاهی طراحی شد. روش تحقیق: تخمک های نارس هسته دار (Germinal vesicle: GV) از تخمدانهای موش نژاد NMRI 6-8 هفته ای برداشت شدند. GV به مدت 24 ساعت در محیط بلوغ MEMα کامل شده با 51/7 واحد/میلی لیتر hCG، 100 واحد/میلی لیتر rhFSH، 5 درصد FCS (گروه کنترل) کشت داده شدند و دوزهای مختلف عصاره GTE (10 میکروگرم/میلی لیتر: گروه 1، 20 میکروگرم/میلی لیتر: گروه 2 و 40 میکروگرم/میلی لیتر: گروه 3) اضافه گردید و سپس مراحل بلوغ آزمایشگاهی و از سرگیری میوز در همه گروه ها بوسیله میکروسکوپ معکوس مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج و بحث: در گروه آزمایشی 1 میزان بلوغ نسبت به گروه کنترل بهبود یافته بود اما این تفاوت معنی دار نبود. در گروه آزمایشی 2 ، میزان بلوغ نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری را نشان داد (p<0/05 ). در گروه آزمایشی 3 نیز میزان بلوغ نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری را نشان داد (p<0/05). توصیه کاربردی/صنعتی: نتایج این تحقیقنشان داد کهتاثیر عصاره آبی برگ کنگر، دارای یک اثر مثبت وابسته به دوز در بلوغ تخمک می باشد، بطوریکه با افزایش میزان غلظت عصاره، میزان بلوغ تخمک های نارس نیز افزایش می یابد. به طور کلی ما نتیجه می گیریم که اضافه کردن مقادیر مناسب از عصاره های گیاهی مانند برگ کنگر به محیط کشت بلوغ، بلوغ اووسیتها را می تواند بهبود بخشد.
Apak, R., Guclu, K., Demirata, B. 2007. Comparative evaluation of various total antioxidant capacity assays applied to phenolic compounds with the CUPRAC assay. Molecules., 12(7): 1496-547.
Alpinar, K., Ozyurek, M., Kolak, U., Guclu, K., Aras, C., Altun, M., CeliK, SE., Berker, K.I., Bektasoglu, B., Apak, R. 2009. Antioxidant capacities of some food plants wildly grown in Ayvalik of Turkey. Food Sci Technol Res., 5: 59–64.
Aruoma, O.I. 2003. Methodological considerations for characterizing potential antioxidant actions of bioactive components in plant foods. Mutat Res., 523(524): 9–20.
Azeez, O.H. and Kheder, A.E. 2012. Effect of Gundelia tournefortii on some biochemical parameters in dexamethasone-induced hyperglycemic and hyperlipidemic mice. Iraqi Journal of Veterinary Sciences., 26(2): 73-79.
Banwell, K.M., Lane, M., Russell, D.L., Kind, K.L., Thompson, J.G. 2007. Oxygen concentration during mouse oocyte in vitro maturation affects embryo and fetal development. Hum Reprod., 22(10): 2768-2775.
Brand-Williams, W., Cuvelier, ME., Berset, C. 1995. Use of a free radical method to evaluate antioxidant activity. Lebenson Wiss Technol., 28: 25-30.
Dalman, A., Eimani, H., Sepehri, H., Ashtiani, SK., Valojerdi, MR., Eftekhari-Yazdi, P., Shahverdi, A. 2008. Effect of mono-(2-ethylhexyl) phthalate (MEHP) on resumption of meiosis, in vitro maturation and embryo development of immature mouse oocytes. Biofactors., 33(2): 149-55.
Eimani, H., Hassani, F., Haeri Rohani, S., Nasr Esfahani, M.H., Rezazadeh, M., Dalman, A. 2005. Effect of cysteamine on in vitro maturation, resumption of miosis and embryo development of immature mouse oocytes. Yakhteh., 7(1):1-6.
Eimani, H., Hassani, F., Nasresfahani, M.H., Dalman, A., Shahverdi, A.H., Eftekhari Yazdi, P. 2006. Effect of B-Mercaptoethanol with and without Bso (Dl-Buthionine Sulfoximine) on resumption of meiosis, iin vitro maturation and embryo development of immature mouse oocytes. Yakhteh., 7(4): 236-241.
Eimani, H., Hassani, F., Haeri Rohani, S., Nasr Esfahani, M.H., Rezazadeh, M., Dalman, A. 2005. Effect of Glutathion on resumption of meiosis in vitro maturation and development of immature mouse oocytes. Journal of Mazandaran University of Medical Sciences., 15: 1-10.
El, SN., Karakaya, S. 2004. Radical scavenging and iron-chelating activities of some greens used as traditional dishes in Mediterranean diet. Int J Food Sci Nutr., 55(1): 67-74.
Filipe, P., Haigle, J., Silva, JN. 2004. Anti-andpro-oxidant effects of quercetinin copper-induced low density lipoprotein oxidation. Quercetin as an effective ntioxidant against pro-oxidant effects of urate. Eur J Biochem., 271: 1991-99.
Golkar-Narenji, A., Eimani, H., Samadi, F., Hasani, S., Shahverdi, A., Eftekhari-Yazdi, P. 2010. Effect of Papaver rhoeas extract on in vitro maturation and developmental competence of immature mouse oocytes. Reproductive Medicine and Biology., 9(4): 211-215.
Goto, Y., Noda, Y., Mori, T., Nakano, M. 1993. Increased generation of reactive oxygen species in embryos cultured in vitro. Free Radic Biol Med., 15(1):69-75.
Gulzar Ismeal Ibrahim , Aveen Faidhalla Jalal , Banar Mahmed Ibrahim. 2013. Evaluation of antioxidant activity, phenolic, flavonoid and ascorbic acid contents of three edible plants from Erbil/Kurdistan. Tikrit Journal of Pure Science., 18 (3): 46-51
Halliwell, B., Aruoma, O.I. 1991. DNA damage by oxygen-derived species. Its mechanism and measurement in mammalian systems. FEBS Lett., 281(1-2):9-19.
Ka, H.H., Sawai, K., Wang, W.H., Im, K.S., Niwa K. 1997. Amino acids in maturation medium and presence of cumulus cells at fertilization promote male pronuclear formation in porcine oocytes matured and penetrated in vitro. Biol Reprod., 57(6): 1478-1483.
Kere, M., Siriboon, C., Lo, N.W., Nguyen, N.T., Ju, J.C. 2013. Ascorbic acid improves the developmental competence of porcine oocytes after parthenogenetic activation and somatic cell nuclear transplantation. J Reprod Dev., 59(1): 78-84.
Kitagawa, Y., Suzuki, K., Yoneda, A., Watanabe, T. 2004. Effects of oxygen concentration and antioxidants on the in vitro developmental ability, production of reactive oxygen species (ROS), and DNA fragmentation in porcine embryos. Theriogenology., 62(7): 1186-1197.
Marchal, R., Caillaud, M., Martoriati, A., Gerard, N., Mermillod, P., Goudet, G. 2003. Effect of growth hormone (GH) on in vitro nuclear and cytoplasmic oocyte maturation, cumulus expansion, hyaluronan synthases, and connexins 32 and 43expression, and GH receptor messenger RNA expression in equine and porcine species. Biol Reprod., 69(3): 1013-1022.
Marchal, R., Tomanek, M., Terqui, M., Mermillod, P. 2001. Effects of cell cycle dependent kinases inhibitor on nuclear and cytoplasmic maturation of porcine oocytes. Mol Reprod Dev., 60(1): 65-73.
Nasr-Esfahani, M.H., Johnson, M., Aitken, R.J. 1990. The effect of iron and iron chelators on the in vitro block to development of the mouse preimplantation embryo: BAT6 a new medium for improved culture of mouse embryos in vitro. Hum Reprod., 5: 997–1003.
Nasr-Esfahani, M.H., Winston, N.J., Johnson, M.H. 1992. Effects of glucose, glutamine, ethylene diamine tetra acetic acid and oxygen tension on the concentration of reactive oxygen species and on development of the mouse preimplantation embryo in vitro. J Reprod Fertil., 96: 219–31.
Salimi, M., Salehi, M., Masteri Farahani, R., Dehghani, M., Abadi, M., Novin, MG., Nourozian, M., Hosseini, A. 2014. The Effect of Melatonin on Maturation, Glutathione Level and Expression of H MGB1 Gene in Brilliant Cresyl Blue (BCB) Stained Immature Oocyte. Cell J., 15(4): 294-301.
Sutovsky, P., Schatten, G. 1997. Depletion of glutathione during bovine oocyte maturation reversibly blocks the decondensation of the male pronucleus and pronuclear apposition during fertilization. Biol Reprod., 56(6): 1503-1512.
Tatemoto, H., Muto, N., Sunagawa, I., Shinjo, A., Nakada, T. 2004. Protection of porcine oocytes against cell damage caused by oxidative stress during in vitro maturation: role of superoxide dismutase activity in porcine follicular fluid. Biol Reprod., 71(4): 1150-1157
Tavana, S., Eimani, H., Azarnia, M., Shahverdi, A., Eftekhari-Yazdi, P. 2012. Effects of Saffron (Crocus sativus L.) Aqueous Extract on In vitro Maturation, Fertilization and Embryo Development of Mouse Oocytes. Cell J., 13(4): 259-64.
Vermeiden, J.P., Bast, A. 1995. Antioxidants in IVF culture media. Hum Reprod., 10: 696–7.
Wang, Z.G., Yu, S.D., Xu, Z.R. 2007. Effect of supplementation of green tea polyphenols on the developmental competence of bovine oocytes in vitro. Braz J Med Biol Res., 40(8): 1079-85.
Wongsrikeao, P., Otoi, T., Taniguchi, M. 2006. Effects of hexoses on in vitro oocyte maturation and embryo development in pigs. Theriogenology., 65: 332–43.
Yoshida, M., Ishigaki, K., Nagai, T., Chikyu, M., Pursel, VG. 1993. Glutathione concentration during maturation and after fertilization in pig oocytes: relevance to the ability of oocytes to form male pronucleus. Biol Reprod., 49(1): 89-94.