• XML

    isc pubmed crossref medra doaj doaj
  • فهرست مقالات


      • دسترسی آزاد مقاله

        1 - بررسی اثر پلاسمای سرد بر جوانه زنی بذر نخود و تغییرات رنگ آن با استفاده از مدل‌ فازی عصبی
        محسن فریدونی حسین حاجی آقاعلیزاده
        مقدمه: امروزه فنآوری های مختلفی در حوزه کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. فناوری پلاسما یکی از روش هایی است که می تواند جوانه زنی را بدون صدمه جانبی به بذر بهبود بخشد. در این مقاله، هدف بررسی تأثیر پلاسمای سرد بر پایه تخلیه کرونا بر جوانه زنی ارقام نخود عادل، منصور و آ چکیده کامل
        مقدمه: امروزه فنآوری های مختلفی در حوزه کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. فناوری پلاسما یکی از روش هایی است که می تواند جوانه زنی را بدون صدمه جانبی به بذر بهبود بخشد. در این مقاله، هدف بررسی تأثیر پلاسمای سرد بر پایه تخلیه کرونا بر جوانه زنی ارقام نخود عادل، منصور و آزاد است. مواد و روش ها: نمونه های پیش تیمار با پلاسمای سرد به مدت 30 و 60 ثانیه به همراه نمونه های شاهد در شرایط یکسان برای جوانه زنی و ارزیابی تغییرات رنگ مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: نتایج نشان داد بذرهای ارقام عادل و آزاد در تیماردهی 30 ثانیه و رقم منصور در تیماردهی 60 ثانیه با پلاسمای سرد، دارای طول ریشه بیشتری نسبت به نمونه های شاهد بودند. پس از تجزیه و تحلیل آماری، مشخص شد که طول ریشه در شرایط یکسان، در مدت زمان های تیماردهی با پلاسمای سرد، دارای اختلاف معنی داری در سطح 5% نسبت به شاهد می باشد. از طرفی با بررسی مؤلفه های شاخص رنگ در نمونه های مورد آزمایش، تغییر معنی داری در نمونه ها مشاهده نگردید. بیشترین تغییرات در نسبت شاخص اختلاف رنگ در نمونه های رقم عادل دارای مواجهه 60 ثانیه با پلاسمای سرد نسبت به نمونه های دارای 30 ثانیه مواجهه به میزان 1/48% محاسبه گردید. همچنین برای مشاهده تغییرات رنگ نمونه ها در اثر پلاسما، مدل درجه سوم در محیط فازی عصبی در 8 ناحیه طراحی گردید که تغییرات جزیی رنگ را پس از یادگیری، با خطای کمتر از 0/01 نمایش داد.نتیجه گیری: نتایج نشان داد استفاده از تیمار پلاسمای سرد می تواند بدون ایجاد عوارض جانبی بر جوانه زنی و بهبود رشد اولیه بذر نخود مؤثر باشد. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        2 - بررسی تاثیر دوره نوردهی بر خصوصیات سینتیک رشد اسپیرولینا پلاتنسیس و تولید رنگدانه‌های طبیعی در فتوبیوراکتور همزن دار
        سجاد ترابی مهشید جهادی نفیسه قاسمی سپرو مریم اعرج شیروانی
        مقدمه: امروزه، اسپیرولینا پلاتنسیس یکی از محبوب‌ترین ریزجلبک‌هاست که حاوی مقادیر قابل‌توجهی از مولکول‌های فعال‌زیستی و منبع غنی از رنگدانه‌هایی مانند فیکوسیانین است.مواد و روش‌ها: در این پژوهش تاثیر دوره نوردهی بر کشت جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس و تولید رنگدانه‌های (کلروفی چکیده کامل
        مقدمه: امروزه، اسپیرولینا پلاتنسیس یکی از محبوب‌ترین ریزجلبک‌هاست که حاوی مقادیر قابل‌توجهی از مولکول‌های فعال‌زیستی و منبع غنی از رنگدانه‌هایی مانند فیکوسیانین است.مواد و روش‌ها: در این پژوهش تاثیر دوره نوردهی بر کشت جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس و تولید رنگدانه‌های (کلروفیل، فیکوسیانین، آلوفیکوسیانین و کاروتنوئید) در شرایط دمای 28 درجه سلسیوس، شدت نور 150 (µmol/m-2/s-1)، در محیط کشت زاروک،pH برابر 9، در کشت غوطه وری در فرمانتور همزن دار مورد مطالعه قرار گرفت. یافته‌ها: نشان داد افزایش زمان نوردهی به‌عنوان یک محرک رشد در اسپیرولینا می‌باشد و با افزایش زمان نوردهی غلظت زیست-توده، کلروفیل، فیکوسیانین، آلوفیکوسیانین و کاروتنوئید به صورت معنا‌داری افزایش می‌یابد (05/0p≤). در روزهای پایانی افزایش تراکم سلولی اثر سایه‌زنی سطح بر عمق را افزایش داد و نفوذ نور به عمق کشت کاهش‌ یافت و بر میزان کلروفیل تاثیر منفی گذاشت. دوره نوردهی 24 ساعته بیشترین غلظت زیست‌توده، فیکوسیانین، آلوفیکوسیانین به ترتیب 46/1 گرم در لیتر، 145 و 57/39 میلی گرم در لیتر را نشان داد این درحالی بود که دوره نوردهی 16 ساعته بیشترین غلظت کلروفیل و کارتنوئید به ترتیب 62/8 و 05/3 میلی گرم در لیتر بود.نتیجه‌گیری: به طور کلی استفاده از دوره نوردهی 24 ساعته، تولید رنگدانه‌ها و زیست‌توده را افزایش می‌دهد اما تولید رنگدانه‌های کلروفیل و کاروتنوئید در اواخر دوره کشت به دلیل افزایش غلظت زیست‌توده و کاهش نفوذ نور در تیمار ۲۴ ساعت روشنایی کاهش یافت. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        3 - شناسایی ترکیبات شیمیایی و مقدار کربوهیدرات های محلول در مان شکر تیغال (Trehala manna)
        فرزانه دریکوند مهرداد قوامی مصطفی قنادیان مسعود هنرور
        چکیدهمقدمه: یکی از چالش برانگیزترین مسائل در صنایع غذایی و دارویی، یافتن ساکاریدهای موثر و ایمن از منابع طبیعی، در مقایسه با نمونه های مصنوعی آن است که می توانند عوارض جانبی داشته باشند. در این راستا، مان شکر تیغال(Trehala manna) منبع امیدوار کننده ای در نظر گرفته شد که چکیده کامل
        چکیدهمقدمه: یکی از چالش برانگیزترین مسائل در صنایع غذایی و دارویی، یافتن ساکاریدهای موثر و ایمن از منابع طبیعی، در مقایسه با نمونه های مصنوعی آن است که می توانند عوارض جانبی داشته باشند. در این راستا، مان شکر تیغال(Trehala manna) منبع امیدوار کننده ای در نظر گرفته شد که از اصلی ترین مانهای طبیعی تولید شده در طبیعت است و توسط برخی از گونه های شکر تیغال Echinopes در پاسخ به فعالیت حشرات تولید می شود.مواد و روش ها: نمونه‌های مان شکر تیغال از مناطق شیراز، جهرم، بنارویه، تهران، سبزوار و مهریز جمع‌آوری شد و دی ساکاریدهای محلول در آب و سایر اجزای شیمیایی آن تعیین شد.یافته ها: بیشترین درصد پروتئین (97/2% )، چربی (87/0 % )، رطوبت (83/۰ %)، فیبر (83/0 %) و خاکستر (5۱/3% ) به ترتیب مربوط به نمونه‌های جهرم، سبزوار، مهریز، جهرم، بنارویه بود. نمونه بنارویه دارای بیشترین نسبت ترهالوز (11/17 درصد) بود. اما نمونه شیراز دارای بیشترین میزان قند کل (115 میلی گرم در گرم) و قند محلول در آب (45 میلی گرم در گرم) در بین سایر نمونه ها بود. مقدار ساکارز، گلوکز و فروکتوز به ترتیب ۱/۴-۸/۲، ۶/۷- ۵/۴ و ۶/۴- ۱/۲ میلی گرم بر گرم بود. در همه موارد اختلاف معنی‌دار بود (05/0>p) .نتیجه گیری: منشأ مان های شکر تیغال در مناطق مختلف ایران بر ترکیبات شیمیایی آن به ‌ویژه ترهالوز تأثیر بسزایی داشت. در این راستا، مان شکر تیغال از منطقه بنارویه می تواند به عنوان منبع مناسب ترهالوز (17.11 درصد) برای مصارف صنعتی و تولید غذای کاربردی مورد استفاده قرار گیرد. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        4 - تعیین ضریب نفوذ مؤثر رطوبت و مدل‌سازی ریاضی خشک‌کردن صمغ دانه بالنگو با فروسرخ
        نوید گودینی اشرف گوهری فخرالدین صالحی
        مقدمه: امروزه، خشک‌کردن محصولات کشاورزی روشی توسعه‌یافته است که با حذف بخشی از رطوبت منجر به پایداری فیزیکوشیمیایی محصول شده و همچنین باعث تولید محصولات مختلف با خواص کیفی جدید و با ارزش غذایی و اقتصادی متفاوت می‌شود. ضریب نفوذ رطوبت مهمترین ویژگی در محاسبات خشک‌کردن اس چکیده کامل
        مقدمه: امروزه، خشک‌کردن محصولات کشاورزی روشی توسعه‌یافته است که با حذف بخشی از رطوبت منجر به پایداری فیزیکوشیمیایی محصول شده و همچنین باعث تولید محصولات مختلف با خواص کیفی جدید و با ارزش غذایی و اقتصادی متفاوت می‌شود. ضریب نفوذ رطوبت مهمترین ویژگی در محاسبات خشک‌کردن است. مواد و روش‌ها: در این پژوهش مدل‌سازی سینتیک خشک شدن صمغ دانه بالنگو در یک خشک‌کن فروسرخ بررسی شد. تأثیر فاصله نمونه‌ها از لامپ پرتودهی در سه سطح 5، 5/7 و 10 سانتی‌متر و اثر ضخامت صمغ درون ظرف در سه سطح 5/0، 0/1 و 5/1 سانتی‌متر بر سرعت انتقال جرم و ضریب نفوذ مؤثر رطوبت در طی فرآیند خشک شدن صمغ دانه بالنگو بررسی شد. مدل‎های استاندارد (ونگ و سینگ، هندسون و پابیس، تقریب انتشار، پیج، پیج اصلاح‌شده، نیوتن، میدیلی و لگاریتمی) جهت بررسی سینتیک خشک شدن بر داده‎های آزمایشی برازش داده شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج نشان‌داد فاصله نمونه‌ها از لامپ پرتودهی و ضخامت نمونه‌ها بر سرعت انتقال جرم هنگام خشک شدن این صمغ اثر معنی‌داری دارند. با افزایش فاصله نمونه‌ها از منبع حرارتی از 5 به 5/7 سانتی‌متر و از 5/7 به 10 سانتی‌متر، زمان خشک شدن صمغ دانه بالنگو به ترتیب 49/21 درصد و 20/15 درصد افزایش یافت. اثر فاصله نمونه از لامپ حرارتی فروسرخ و ضخامت نمونه بر تغییرات ضریب نفوذ مؤثر رطوبت صمغ دانه بالنگو بررسی و نشان‌داد که با کاهش فاصله و افزایش ضخامت نمونه‌ها مقادیر این ضریب افزایش می‌یابد. با کاهش فاصله نمونه از لامپ از 10 به 5 سانتی‌متر، مشاهده گردید که ضریب نفوذ مؤثر رطوبت از m2s-1 9-10×82/4 به m2s-1 9-10×05/7 افزایش یافت. نتیجه‌گیری: در مدل‌سازی فرآیند خشک‌کردن صمغ دانه بالنگو مدل پیج نسبت به سایر مدل‎ها با بزرگ‌ترین مقدار ضریب تبیین و کوچک‌ترین خطا، نتایج نزدیک‎تری به داده‌های آزمایش را داشت. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        5 - بررسی فاکتورهای بیوشیمیایی و آنتی اکسیدان های برگرفته از چای ایرانی کلون 100 و مطالعه آن بر سرطان روده بزرگ رده سلولی HCT-116 در موش BALB/c
        شهرزاد رهنما آسا ابراهیمی فروزنده محجوبی محمود خسروشاهلی مهدی رهایی
        مقدمه:چای یک محصول فراغذایی جهت پیشگیری و درمان بیماری های مختلف است.هدف از بررسی خواص آنتی اکسیدانها و پلی فنلها و میزان اثر بخشی عصاره هیدرومتانولی چای سفید بر روند رشد تومور سرطان کولون در موشBALB/c می باشد. مواد و روش ها: جهت سنجش میزان پلی فنل وآنتی اکسیدانهای موجو چکیده کامل
        مقدمه:چای یک محصول فراغذایی جهت پیشگیری و درمان بیماری های مختلف است.هدف از بررسی خواص آنتی اکسیدانها و پلی فنلها و میزان اثر بخشی عصاره هیدرومتانولی چای سفید بر روند رشد تومور سرطان کولون در موشBALB/c می باشد. مواد و روش ها: جهت سنجش میزان پلی فنل وآنتی اکسیدانهای موجود در انواع چای آزمایشی انجام شد.عصاره برگ انواع چای با روشهای مختلف استخراج بدست آمد و برای تعیین ظرفیت مهار رادیکال آزاد به وسیله دستگاه HPLC آنتی اکسیدانهای جدا شده توسط DPPH مورد ارزیابی قرار گرفت و همچنین محتوای فنلی عصاره ها با استفاده از فولین سیوکالتو سنجیده شد.در ادامه موشهای BALB/cبا وزن اولیه یکسان با استفاده از رده سلولی HCT-116 مدل سرطان کولون در آنها القاء شد، کلیه گروها تحت تیمار عصاره با دو دوز غلظت،کمترین دوز با میزانmg/kg 15و بیشترین با میزان mg/kg 150 قرارگرفتند.صفات مختلف در موش مورد بررسی قرار گرفت سپس آنالیزداده ها توسط مقایسه میانگین و آزمون یکطرفه انجام شد.یافته ها: نتایج نشان داد عصاره انواع چای با روش استخراج هیدرومتانولی موثرترین عصاره از نظر میزان آنتی اکسیدانی می باشد و اختلاف معنی داری با سایر روشهای عصاره گیری داشت، عصاره چای سفید بیشترین و قویترین خاصیت آنتی اکسیدانی و بالاترین میزان مهارکنندگی رادیکالهای آزاد را نشان داد،نتایج مطالعات حیوانی مشخص شد اختلاف وزن ثانویه از اولیه درموشهای دریافت کننده عصاره دوز بالانسبت به موشهای دریافت کننده دوز کم افزایش معنی داری (05/0>P) دارد. اما اندازه تومور و مساحت و وزن تومور در دوز بالا نسبت به دوز پایین کاهش معنی داری داشته است. نتیجه گیری: در میان روشهای مختلف عصاره گیری روش هیدرومتانولی چای سفید بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی و بالاترین کاتچین های اختصاصی را دارد و با توجه به نتایج عصاره چای سفید اثرات کاهش دهنده ای در روند وکنترل سرطان روده بزرگ در موش های مبتلا می تواند داشته باشد. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        6 - مطالعه‌ی تاثیر عصاره گیاه سیاه شور مصری Suaeda aegyptiaca بر روی باکتری‌های آغازگر ماست و بررسی خواص آنتی اکسیدانی و ارگانولپتیکی آن
        سحر ذوالقدر شبنم حقیقت خواجوی
        مقدمه: با تغییر ذائقه افراد جامعه، تولیدکنندگان به تولید محصولات جدید با ارزش غذایی بالا سوق داده شده‌اند. امروزه استفاده از سبزیجات در طعم‌دار کردن ماست مقبولیت زیادی در بین مصرف کنندگان پیدا کرده است. مواد و روش‌ها: در این پژوهش عصاره الکی گیاه سیاه‌شور مصری تهیه و در چکیده کامل
        مقدمه: با تغییر ذائقه افراد جامعه، تولیدکنندگان به تولید محصولات جدید با ارزش غذایی بالا سوق داده شده‌اند. امروزه استفاده از سبزیجات در طعم‌دار کردن ماست مقبولیت زیادی در بین مصرف کنندگان پیدا کرده است. مواد و روش‌ها: در این پژوهش عصاره الکی گیاه سیاه‌شور مصری تهیه و در سطوح 05/0، 1/0، 2 و 5/2 درصد (وزنی/وزنی) در فرمولاسیون تهیه ماست کم چرب استفاده شد. ابتدا خواص آنتی‌اکسیدانی، ضد میکروبی عصاره‌ها بررسی و سپس خصوصیات فیزیکی و شیمیایی، میکروبی و اُرگانولپتیکی تیمارهای تهیه شده طی 28 روز نگهداری در یخچال °C 4 ارزیابی شدند. یافته‌ها: عصاره‌ها در تمامی سطوح فعالیت ضد اکسیدانی نشان دادند و میزان MIC تمامی غلظت‌ها بر باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس‌، اشرشیاکلی و آسپرژیلوس نایجر برابر 500 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و MBC عصاره روی باکتری‌ها بر به ترتیب 1000، 2000 و 2000 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود. نتایج نشان داد افزودن عصاره به همراه باکتری‌های آغازگر ماست موجب جلوگیری از رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و همچنین کاهش رشد باکتری اشرشیاکلی و کپک آسپرژیلوس نایجر گردید بدون اینکه تاثیر منفی بر رشد باکتری‌های آغازگر داشته باشد. افزایش ترکیبات فنولی و آنتی‌اکسیدانی در ماست با افزایش غلظت عصاره افزایش اما با گذشت زمان کاهش یافتند (05/0< p). افزایش اسیدیته و کاهشpH در طول دوره نگهداری مشاهده شد (05/0< p). با افزایش غلظت عصاره در ماست میزان آب اندازی بطور معنی‌داری افزایش، ظرفیت نگهداری آب و ویسکوزیته کاهش یافت (05/0< p). همچنین افزایش عصاره در تیمارها کاهش شاخص L* ،a* و b* را به دنبال داشت (05/0< p). از نظر ارزیابی حسی ماست‌های حاوی 05/0 و 1/0 درصد عصاره گیاه سیاه شور با نمونه شاهد اختلاف معنی‌داری نداشتند و از نظر مصرف کننده مورد تایید بودند. نتیجه‌گیری کلی: افزودن 05/0 و 1/0 درصد از عصاره گیاه سیاه شور مصری به ماست جهت بهبود ویژگی‌های فیزیکی وشیمیایی، حسی و میکروبی ماست توصیه می‌گردد. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        7 - بررسی مقادیر فلزات سنگین و ریز مغذی های مهم در شیر خشک و غذای کودک متداول در سطح بازار تهران
        مهدیه خزایی شیوا دهقان آبکنار نازنین خاکی پور
        مقدمه: در حال حاضر شیر خشک یا مواد غذایی کمکی علیرغم اهمیت تغذیه با شیر مادر، در تامین غذای کودکان در جهان نقش قابل توجهی دارند. هدف از این مطالعه اندازه گیری میزان فلزات سنگین و ریز مغذی ها در شیر خشک و غذای کودک می باشد. فلزات سنگین کادمیوم، سرب، آرسنیک بالاترین عوارض چکیده کامل
        مقدمه: در حال حاضر شیر خشک یا مواد غذایی کمکی علیرغم اهمیت تغذیه با شیر مادر، در تامین غذای کودکان در جهان نقش قابل توجهی دارند. هدف از این مطالعه اندازه گیری میزان فلزات سنگین و ریز مغذی ها در شیر خشک و غذای کودک می باشد. فلزات سنگین کادمیوم، سرب، آرسنیک بالاترین عوارض را در انسان بویژه در کودکان ایجاد می کنند و Fe، Mg،Ca و Zn از ریزمغذی های مهم هستند که در صورت کمبود در مواد غذایی منجر به اثرات سوئی بر سلامت کودکان می شوند. مواد وروشها: این مطالعه بر روی 8 نمونه غذای کودک از 6 محصول تجاری رایج در بازارانجام شد. نمونه ها توسط اسید نیتریک هضم و سپس مقدار عناصر موجود در آن ها آنالیز و به طور کمی اندازه گیری شد .نمونه برداری به روش سرشماری و اندازه گیری به روش های نشر القایی پلاسما انجام شد. نتایج با روش آمار توصیفی گزارش گردید. نتایج نشان داد که دامنه آرسنیک از 8- 1/2میکروگرم بر گرم بوده و در همه نمونه ها مقدار آن بیش از حد مجاز بوده است. مقدار کادمیوم ناچیز و دامنه سرب از 103/0 - 012/0 میکروگرم بر گرم و در حد مجاز می باشد. دامنه مقدار کلسیم 6409- 3195 میکروگرم بر گرم می باشد و تنها در تیمارهای شماره 3 و4 در حد استاندارد بوده است. دامنه آهن در نمونه ها 115- 19 و منیزیم 949- 385 میکروگرم بر گرم بوده و هر دو عنصر در حد استاندارد می باشد، دامنه روی 26- 0 میکروگرم بر گرم و کمتر از حد ضروری بوده است. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این تحقیق مقادیر آرسنیک در نمونه های شیر خشک و غذای کودک بالاتر از حد مجاز تعیین شده است و برخی تیمارهای کلسیم و روی کمتر از حد استاندارد هستند که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        8 - سنجش اثرات ضدسرطانی و ضدمیکروبی عصاره های زنجبیل بر رده سلول های سرطانی معده ( AGS)و برخی باکتریهای پاتوژن
        فاطمه عبداللهی فرانک عالی علی شریف زاده
        زنجبیل با نام علمی Zingiber officinale از جمله گیاهان دارویی است که در طب سنتی مطرح بوده و از دیرباز به عنوان مکمل غذایی کاربرد فراوانی داشته است . هدف از این بررسی سنجش اثر ضدمیکروبی عصار ه های آبی و هیدروالکلی زنجبیل بر برخی از باکتری های بیماریزا و اثر سمیت سلولی زنج چکیده کامل
        زنجبیل با نام علمی Zingiber officinale از جمله گیاهان دارویی است که در طب سنتی مطرح بوده و از دیرباز به عنوان مکمل غذایی کاربرد فراوانی داشته است . هدف از این بررسی سنجش اثر ضدمیکروبی عصار ه های آبی و هیدروالکلی زنجبیل بر برخی از باکتری های بیماریزا و اثر سمیت سلولی زنجبیل بر رده سلولی سرطان معده (AGS) بود.ابتدا عصاره های آبی و هیدروالکلی استخراج و سپس سوسپانسیون های میکروبی تهیه و استاندارد گردید . رده سلولهای سرطانی معده نیز در محیط ،کشت گردید . رطوبت قرار گرفت. اثر ضدمیکروبی عصاره ها به روش میکرو براث دایلوشن آزمونMIC سنجش گردید . از روش استانداردMTT نیز برای برآورد توانایی زیستی سلول های سرطانی AGS در مجاورت عصاره آبی زنجبیل در غلظت های 750، 1250، 1750 و 2250 میکروگرم در هر میلی لیتر در مدت زمان های 24، 48 و 72 ساعت بهره گرفته شد . بر اساس یافته های این تحقیق ، عصاره هیدروالکلی زنجبیل توانست رشد باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، کلبسیلا پنومونیه و اشریشیا کلای مورد آزمایش را مهار نماید . بیشترین مقدارMIC ، برای باکتری E.Coli 31/0گرم بر میلی لیتر ، برای باکتری کلبسیلا پنومونیه 28/0 گرم بر میلی لیتر و برای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس 29/0 گرم برمیلی لیتر بود . همچنین بر اساس نتایج آزمون MTT، عصاره آبی زنجبیل بر حسب غلظت و زمان دارای اثر ضدسرطانی و بیش از 50 درصد کاهش تراکم سلولی بر رده سلولی AGS بود . مقدار IC50 نمونه ها که بیانگر غلظتی از نمونه است که موجب 50 درصد مهار رشد سلولهای سرطانی میشود، 2250 میکروگرم بر میلی لیتر محاسبه شد .با توجه به یافته های این تحقیق می توان پیشنهاد نمود که عصاره آبی زنجبیل با غلظت مناسب قابلیت استفاده به عنوان یک مکمل غذایی مناسب برای مهار رشد برخی سلول های سرطانی را دارا می باشد. پرونده مقاله