گیاه چای (Camellia Sinesis L.) درختچه یا درختانی همیشهسبز و با عمر طولانی 100- 80 سال از تیره Theaceae است که ارتفاع آن در حالت وحشی تا 10 متر میرسد ولی در نمونههای پرورش یافته از 2 متر تجاوز نمیکند و چون برای برداشت محصول برگ چای همهساله آن را هرس میکنند بلندی بو چکیده کامل
گیاه چای (Camellia Sinesis L.) درختچه یا درختانی همیشهسبز و با عمر طولانی 100- 80 سال از تیره Theaceae است که ارتفاع آن در حالت وحشی تا 10 متر میرسد ولی در نمونههای پرورش یافته از 2 متر تجاوز نمیکند و چون برای برداشت محصول برگ چای همهساله آن را هرس میکنند بلندی بوته را تا 80 سانتیمتر نگه میدارند. تکثیر چای به روش قلمه متداولترین شیوه ازدیاد چای برای تولید بوتههایی مشابه پایه مادری میباشد. بیشترین تاثیر بر روی ریشهزایی قلمهها توسط اکسینها گزارش شده است. بنابراین این آزمایش در قالب فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با دو فاکتور ایندول بوتیریک اسید (IBA) و نفتالین استیک اسید (NAA) هر کدام در چهار سطح (0، 1000، 2000 و 3000 میلیگرم در لیتر) و اثرات متقابل آنها با سه تکرار انجام شد. در پایان آزمایش صفات درصد ریشهزایی، تعداد ریشه، طول ریشه و درصد ماده خشک ریشه مورد اندازهگیری قرار گرفتند. نتایج بدست آمده نشان داد که در صفت درصد ریشهزایی، تیمار IBA 2000 + NAA 2000 در تعدار ریشه، تیمار IBA 3000 + NAA 0 طول ریشه، تیمارIBA 3000 + NAA 2000 و در درصد ماده خشک ریشه، تیمار IBA 3000 + NAA 0 بهترین نتایج را نشان دادند.
پرونده مقاله
بذر اختر دارای جوانهزنی ضعیف و کند میباشد. پیشنهاد گردیده پوسته سخت دلیل این جوانهزنی ضعیف و کند میباشد. در پژوهش حاضر بهمنظور خراش دهی بذرهای اختر، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با بهکارگیری اسیدسولفوریک 98 درصد در مدتزمان 0، 1، 2، 3 و 4 ساعت در 4 تکرار روی چکیده کامل
بذر اختر دارای جوانهزنی ضعیف و کند میباشد. پیشنهاد گردیده پوسته سخت دلیل این جوانهزنی ضعیف و کند میباشد. در پژوهش حاضر بهمنظور خراش دهی بذرهای اختر، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با بهکارگیری اسیدسولفوریک 98 درصد در مدتزمان 0، 1، 2، 3 و 4 ساعت در 4 تکرار روی بذر اعمال گردید. صفاتی از قبیل درصد جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، طول ریشهچه، طول ساقهچه، وزن تر ریشهچه و وزن تر ساقهچه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بهدستآمده از بررسی اثر خراش دهی با اسیدسولفوریک نشان داد که با افزایش مدتزمان تیمار درصد جوانهزنی نیز افزایش یافت، بهطوریکه بیشترین درصد جوانهزنی با میانگین (90 درصد) از تیمار 4 ساعت اسید و کمترین آن از تیمار آب مقطر با میانگین (10 درصد) به دست آمد که ازلحاظ آماری اختلاف معنیداری را باهم نشان دادند. تغییرات درصد جوانهزنی در روزهای مختلف ارزیابی نشان داد که از ابتدای آزمایش تا روز نهم آزمایش افزایش سریعی نشان دادند ولی بعدازآن تا روز 15 درصد جوانهزنی در تیمارها متوقف یا بهکندی صورت گرفت. تیمار 3 و 4 ساعت اسید از ابتدا درصد جوانهزنی بهتری نسبت به دیگر تیمارها نشان دادند که در طی دوره ارزیابی، تیمار شاهد دارای پایینترین میزان درصد جوانهزنی بود. نتایج حاصل از تیمار اسیدسولفوریک در این تحقیق اثر مثبتی بر جوانهزنی بذر گل اختر به دنبال داشت. بهطوریکه بیشترین درصد جوانهزنی با میانگین (90 درصد) از تیمار 4 ساعت اسید و کمترین آن از تیمار آب مقطر با میانگین (10 درصد) به دست آمد که ازلحاظ آماری اختلاف معنیداری را باهم نشان دادند. تغییرات درصد جوانهزنی در روزهای مختلف ارزیابی نشان داد که از ابتدای آزمایش تا روز نهم آزمایش افزایش سریعی نشان دادند ولی بعدازآن تا روز 15 درصد جوانهزنی در تیمارها متوقف یا بهکندی صورت گرفت. تیمار 3 و 4 ساعت اسید از ابتدا درصد جوانهزنی بهتری نسبت به دیگر تیمارها نشان دادند که در طی دوره ارزیابی، تیمار شاهد دارای پایینترین میزان درصد جوانهزنی بود. نتایج حاصل از تیمار اسیدسولفوریک در این تحقیق اثر مثبتی بر جوانهزنی بذر گل اختر به دنبال داشت.
پرونده مقاله
با توجه به خودناسازگاری، پوکی بسیار بالای بذور و عدم یکنواختی گیاهان از نظر کیفیت گیاهچه و میزان شیرینی ریزازدیادی گیاه دارویی استویا از طریق روشهای نوین کشت بافت یک راهکار مناسب به منظور کشت انبوه این گیاه دارویی میباشد. در این مطالعه به منظور بررسی تفاوت پارمترهای چکیده کامل
با توجه به خودناسازگاری، پوکی بسیار بالای بذور و عدم یکنواختی گیاهان از نظر کیفیت گیاهچه و میزان شیرینی ریزازدیادی گیاه دارویی استویا از طریق روشهای نوین کشت بافت یک راهکار مناسب به منظور کشت انبوه این گیاه دارویی میباشد. در این مطالعه به منظور بررسی تفاوت پارمترهای رشد ریزنمونههای گیاه دارویی استویا در دو حالت کشت درون شیشهای و بیوراکتور TIS مقایسه شدند. با توجه به امکان تبادل co2 در بالای ظروف کشت در بیوراکتورTIS و تبادل عناصر غذایی در اثر فعالیت متناوب پمپها میتوانند از مهمترین دلایل برتری عملکرد بیوراکتور TIS نسبت به کشت درون شیشهای باشد. با توجه به کاهش معنیدار عملکرد و سرعت رشد نمونهها در روش کشت درون شیشهای به علت عدم تبادل عناصر غذایی محیط کشت به دلیل استفاده از آگار در کشت جامد میتوان با کشت ریزنمونهها در بیوراکتور TISسرعت و میزان رشد را به طور معنیداری افزایش داد. همچنین کشت نمونهها در بیوراکتور TIS به دلیل حجم مناسب ارلنها و شرایط غرقاب موقتی محیط کشت امکان بهرهوری ریزنمونهها را در شرایط نسبتا یکسان فراهم نموده به طوری که امکان کاهش واکشت گیاهچهها و نیز آلودگیهای پس از انتقال نیز کاهش یافت. عدم استفاده از آگار و کاهش واکشت نمونهها این روش میتواند به منظور تولید انبوه گیاهچههای استویا با بیشترین بازده استفاده گردد.
پرونده مقاله
این پژوهش به منظور بررسی اثرات استفاده از روغنهای ضروری اکالیپتوس و نعناع در جیرههای غذایی بر درصد قطعات لاشه و اندامهای ضمیمه جوجههای گوشتی انجام گرفت. لذا در این آزمایش تعداد 150 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در 15 واحد آزمایش (5 گروه آزمایشی و 3 تکرار) در قالب طرح چکیده کامل
این پژوهش به منظور بررسی اثرات استفاده از روغنهای ضروری اکالیپتوس و نعناع در جیرههای غذایی بر درصد قطعات لاشه و اندامهای ضمیمه جوجههای گوشتی انجام گرفت. لذا در این آزمایش تعداد 150 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در 15 واحد آزمایش (5 گروه آزمایشی و 3 تکرار) در قالب طرح کاملاً تصادفی توزیع شدند. در پایان دوره (42 روزگی) تفکیک لاشه انجام شد. یافتههای پژوهش نشان داد که افزودن این روغنها در جیره غذایی بر قطعات مختلف لاشه شامل درصدهای لاشه، سینه و ران اثر معنی داری داشت (05/0>p). به طوری که درصد لاشه، سینه و ران در جوجههای تغذیه شده با جیره غذایی حاوی سطوح مختلف روغنهای ضروری در مقایسه با گروه شاهد منفی (بدون افزودنی) افزایش یافت (05/0>p) که مقدار این افزایش مشابه مقدار افزایش یافته در گروه شاهد مثبت (آنتی بیوتیک) بود. به هرحال اثر سطح 30 میلی لیتر روغن در کیلوگرم در مقایسه با سایر سطوح در جیره غذایی بر افزایش درصد لاشه، سینه و ران جوجههای گوشتی بیشتر بود. همچنین، جیرههای حاوی سطوح مختلف روغنهای ضروری در مقایسه با جیرههای بدون افزودنی و آنتی بیوتیکی درصد کبد جوجههای گوشتی را کاهش دادند (05/0>p). اثر افزودن روغنهای ضروری به حیره غذایی حتی بیشتر از اثر افزودن آنتی بیوتیک بر این صفات بود. همچنین در بین مقادیر روغنهای ضروری، مقدار 30 میلی لیتر سبب بیشترین کاهش در درصد طحال و پانکراس جوجههای گوشتی شد (05/0>p). لذا به عنوان نتیجه گیری کلی، استفاده از روغنهای ضروری اکالیپتوس و نعناع در مقادیر مختلف بویژه 30 میلی لیتر در هر کیلوگرم در جیره غذایی میتواند افزودنی مناسبی در جیره غذایی برای بهبود قطعات لاشه و وضعیت اندامهای ضمیمه دستگاه گوارش جوجههای گوشتی باشد.
پرونده مقاله
به منظور بررسی اثر کاربرد اتانول و متانول بر کیفیت پس از برداشت و طول عمر گلهای شاخه بریده میخک(Dianthus caryophyllus)، آزمایشی به صورت طرح آماری کاملاً تصادفی با 8 تیمار، 3 تکرار و هر تکرار حاوی 5 شاخه گل و در مجموع 120 شاخه گل بریده میخک انجام گردید. تیمارها شامل اتا چکیده کامل
به منظور بررسی اثر کاربرد اتانول و متانول بر کیفیت پس از برداشت و طول عمر گلهای شاخه بریده میخک(Dianthus caryophyllus)، آزمایشی به صورت طرح آماری کاملاً تصادفی با 8 تیمار، 3 تکرار و هر تکرار حاوی 5 شاخه گل و در مجموع 120 شاخه گل بریده میخک انجام گردید. تیمارها شامل اتانول و متانول هر کدام با سه سطح 2، 4 و 6 درصد به همراه ساکارز 3 درصد بود. ساکارز 3 درصد و آب مقطر هم بعنوان شاهد در نظر گرفته شدند. صفات مورد ارزیابی شامل وزن تر نسبی، وزن خشک، جذب محلول، شاخص ثبات غشاء سلول، آنتوسیانین گلبرگ، کلروفیل کل برگ و عمر پس از برداشت گلها بود. نتایج نشان داد که تیمار اتانول 4 درصد به همراه ساکارز 3 درصد بیشترین تأثیر را بهبود صفات مورد ارزیابی مانند وزن تر نسبی، وزن خشک، جذب محلول، شاخص ثبات غشاء سلول و عمر پس از برداشت گلها داشت و تیمار متانول 4 درصد به همراه ساکارز 3 درصد بیشترین تأثیر را بهبود صفاتی مانند آنتوسیانین گلبرگ و کلروفیل کل برگ داشت. بیشترین عمر پس از برداشت گلها با 7/9 روز در تیمار اتانول 4 درصد به همراه ساکارز 3 درصد و کمترین با 2/5 روز در تیمار شاهد بود. نتایج آماری بیانگر معنیداری اثر ساده تیمار، زمان و اثر متقابل تیمار×زمان در وزن تر نسبی، وزن خشک، جذب محلول، شاخص ثبات غشاء سلول و عمر پس از برداشت گلها در سطح 1 درصد بود، ولی در آنتوسیانین گلبرگ و کلروفیل کل برگ، اثر ساده تیمار در سطح 1 درصد و اثر ساده زمان و اثر متقابل تیمار×زمان در سطح 5 درصد معنیدار بود. بنابراین میتوان بیان نمود که کاربرد پس از برداشت اتانول و متانول موجب بهبود عمر پس از برداشت و برخی صفات کمی و کیفی گل میخک، نسبت به تیمار شاهد و ساکارز گردید.
پرونده مقاله
این پژوهش به منظور بررسی تاثیر روش مصرف عناصر ریزمغذی بر روی صفات کمی وکیفی چغندر قند به صورت فاکتوریل بر پایه بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار در سال زراعی 1396 اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل نوع ریزمغذی در 8 سطح: (:M0 بدون مصرف ریزمغذی، M1: سولفات روی، M2: سولفات منگ چکیده کامل
این پژوهش به منظور بررسی تاثیر روش مصرف عناصر ریزمغذی بر روی صفات کمی وکیفی چغندر قند به صورت فاکتوریل بر پایه بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار در سال زراعی 1396 اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل نوع ریزمغذی در 8 سطح: (:M0 بدون مصرف ریزمغذی، M1: سولفات روی، M2: سولفات منگنز، M3: سولفات آهن، M4: سولفات روی+ سولفات منگنز، M5: سولفات منگنز+ سولفات آهن، M6: سولفات روی+ سولفات آهن، M7: سولفات روی+ سولفات منگنز+ سولفات آهن) و تیمار روش مصرف ریزمغذی در دو سطح: (T1: مصرف خاکی، T2: محلول پاشی) بودند. نوع ریزمغذی برروی عملکرد بیولوژیک، عملکرد غده، عیار قند و عملکرد قند خالص تاثیرمعنیدار داشت. روش مصرف ریزمغذی نیز بر روی عملکرد بیولوژیک، عملکرد غده، عیار قند، درصد قند قابل استحصال، عملکرد قند خالص و عملکرد قند ناخالص تاثیرمعنیدار داشت. حداکثر عملکرد غده (4/64 تن در هکتار) در تیمار مصرف سولفات روی+سولفات منگنز+سولفات آهن مشاهده شد. همچنین روش مصرف محلولپاشی، میزان عملکرد غده را نسبت به روش مصرف خاکی ،3/9 درصد افزایش داد. درصد قند نیز با استفاده از مصرف سولفات آهن+ سولفات روی+سولفات منگنز به میزان 7/8 درصد نسبت به بدون مصرف ریزمغذی (شاهد )افزایش نشان داد. درهردو روش مصرف، سولفات روی+سولفات منگنز+سولفات آهن ، منجر به افزایش عملکردریشه گردید ولی به طور کلی روش مصرف محلولپاشی نسبت به مصرف خاکی، میزان عیار قند را بیشتر ،افزایش داد.
پرونده مقاله