اثر سرکه قارچ خوراکی (Agaricus bisporus) بر متابولیسم چربی در رت های چاق حاصل پرخوری
محورهای موضوعی : بیوتکنولوژیفرهنگ مراقبی 1 , حمیدرضا صمدی خواه 2
1 - دانش آموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز ،دانشکده علوم پایه، گروه علوم و فناوری های زیستی
2 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز ،دانشکده علوم پایه، گروه علوم و فناوری های زیستی
کلید واژه: چاقی, رت نژاد ویستار, ژن PPAR, ژن GLUT4, ژن Adiponectin, ژن LPL,
چکیده مقاله :
چکیده:مقدمه: چربی یکی از مهمترین ترکیبات رژیم غذایی انسان به شمار میآیند. بدن انسان برای انجام فعالیتهای روزانه خود به مصرف چربیها نیاز دارد. در صورت تغذیه زیاد با کربوهیدرات ها، کم تحرکی یا عوامل ژنتیکی برخی افراد دچار چاقی می شوند. چاقی و اضافه وزن یک بیماری نسبتا خطرناک است. تولید سرکه از مواد مختلف از دیرباز مورد توجه بوده و به عنوان یک نوشیدنی موثر در لاغری مورد استفاده قرار می گیرد.هدف این پژوهش بررسی اثر سرکه تهیه شده از قارچ دکمه ای روی چاقی است.روش ها: 12 سر رت نر نژاد ویستار هشت هفته ای طی 4 هفته با تغذیه زیاد و تحرک کم چاق شدند. تاثیر سرکه قارچ خوراکی طی 2 هفته بر روی چاقی با سه تیمار (گروه شاهد(VS) گروه سرکه جوشیده ml2 V1))، گروه سرکه جوشیده ml 1(V2) و گروه سرکه خام ml 2 (V3) به ازای هر کیلوگرم وزن) مورد بررسی قرار گرفت. تیمار سرکه به کمک سوزن های بلند گاواژ مستقیم به معده رت ها وارد گردید.نتایج: تمام تیمار ها باعث کاهش وزن معنی دار (p<0.01) شد. تعدادی از ژن های موثر در ساخت چربی در کبد مورد بررسی قرار گرفت. افزایش بیان ژن GLUT4 در جلوگیری از لیپوژنز در همه تیمار های رت های چاق با پر خوری موثر بودند . افزایش بیان ژن PPARمعنی دار نبود. افزایش بیان ژن Adiponectin موثر در افزایش لیپولیز در همه تیمار های رت های چاق با پر خوری موثر بودند. در حالی که افزایش بیان ژن LPL معنی دار نبود. هر 3 تیمار سرکه قارچ نقش مثبتی روی کاهش آنزیم های کلیه ای ALT وALP داشت. تیمار V2 سرکه قارچ سبب کاهش کلسترول و تری گلیسیرید شد.بحث: مشخص گردید که سرکه قارچ خوراکی سبب لاغری شده ضمنا اثرات حفاظتی مثبتی روی کبد نیز دارد.
Abstract Introduction:Fat is one of the most important components of human diet. The human body needs fats to perform its daily activities. In case of eating a lot of carbohydrates, inactivity or genetic factors, some people have obesity problem. Obesity and overweight are relatively dangerous diseases. The production of vinegar from various materials has been of interest for a long time, and it is used as an effective drink for weight loss. The purpose of this research is to investigate the effect of vinegar prepared from button mushrooms on obesity. Methods: 12 eight-week-old male Wistar rats became obese during 4 weeks with high feeding and low exercise. The effect of edible mushroom vinegar during 2 weeks on obesity with three treatments (control group (VS) boiled vinegar group ml2 (V1), boiled vinegar group ml 1 (V2) and raw vinegar group ml 2 (V3) per kilogram of weight) was investigated. Vinegar treatment was directly entered into the stomach of rats with the help of long gavage needles. Results: All treatments caused significant (p<0.01) weight loss. A number of genes effective in the production of fat in the liver were investigated. Increasing GLUT4 gene expression was effective in preventing lipogenesis in all treatments of obese rats with overeating. The increase in PPAR gene expression was not significant. Increasing the expression of Adiponectin gene was effective in increasing lipolysis in all treatments of obese rats with overeating, While the increase in LPL gene expression was not significant. All 3 mushroom vinegar treatments had a positive effect on the reduction of renal enzymes ALT and ALP. V2 treatment of mushroom vinegar reduced cholesterol and triglycerides. Discussion: It was found that edible mushroom vinegar causes weight loss and also has positive protective effects on the liver.
_||_