اثر سطوح متفاوت ویتامین E در جیره مرغ مادر گوشتی بر تولید و کیفیت تخممرغ
محورهای موضوعی : پژوهش های بالینی دام های بزرگ
کلید واژه: ویتامین E, مرغ مادر گوشتی, تولید تخم مرغ و کیفیت تخم مرغ,
چکیده مقاله :
در این تحقیق اثر سطوح مختلف ویتامین E در جیرة مرغ مادر گوشتی آرین بر تولید تخم مرغ و کیفیت درونی تخم مرغ قابل جوجه کشی مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 280 قطعه مرغ مادر گوشتی آرین و 28 خروس به صورت تصادفی در 28 واحد آزمایشی توزیع شدند. هفت سطح ویتامین E (0، 20، 40، 60، 80، 100 و 120 واحد بین المللی در کیلوگرم جیرة مرغ مادر گوشتی آرین) به عنوان هفت تیمار آزمایشی از هفته 27 تا 35 درنظر گرفته شد. جیره های آزمایشی تأثیر معنیداری (05/0≤P) بر تولید تخم مرغ در کل دوره نداشتند، ولی تولید تخم مرغ گروه شاهد از بقیه گروه ها کمتر بود. سطوح مختلف ویتامین E در جیرة مرغ مادر بر واحد هاو (هفته 31)، pH سفیده، ضخامت پوسته و رنگ زرده (فقط هفته 35) اثر نداشت، اما در هفته 35، مرغ هایی که سطوح 40، 60، 80، 100 و 120 واحد بین المللی ویتامین E در کیلوگرم جیره را دریافت کردند، واحد هاو بیشتری (05/0≤P) نسبت به گروه شاهد داشتند (به ترتیب 21/92، 89/93، 25/93، 61/94 و 09/93 در مقابل 06/87). نتایج این تحقیق نشان داد که سطوح بالای ویتامین E در جیرهی مرغهای مادر گوشتی میتواند موجب بهبود نسبی کیفیت درونی تخم مرغ های قابل جوجه کشی شود.
In this experiment, the effect of different levels of vitamin E (vit E) in Arian broiler breeder diet on egg production and hatching egg quality were investigated. Two hundred and eighty broiler breeders and twenty eight males were allocated at random to one of seven experimental diets containing graded levels of supplementary vit E (0, 20, 40, 60, 80, 100 and 120 IU/kg diet) from 26 to 35 weeks of age. Egg production did not significantly (P≥0.05) influence by the level of vit E in the breeder diet, but total egg production of control group was lower than other groups. Dietary treatments did not influence haugh unit of albumen (at 31 weeks of age), albumen pH, shell thickness and egg yolk color (35 weeks of age only), but, in week 35, hens receiving supplemental vit E higher than 40 IU/kg diet, had greater (P≤0.05) haugh unit than control group (92.21, 93.89, 93.25, 94.61 and 93.09 vs. 87.06 respectively). The results of this experiment indicated that high levels of vit E in broiler breeder diet can improve hatching egg quality.
_||_