محصولات لبنی مناطق مختلف می توانند منبعی برای سویه های جدید لاکتوباسیلوس باشند، بنابراین شناسایی مولکولی و بررسی تنوع ژنتیکی آنها می تواند گام موثری در شناسایی ذخیره لاکتوباسیلوس های بومی با خصوصیات عملکردی ویژه و به کارگیری آنها در محصولات لبنی صنعتی شود. هدف از این تح More
محصولات لبنی مناطق مختلف می توانند منبعی برای سویه های جدید لاکتوباسیلوس باشند، بنابراین شناسایی مولکولی و بررسی تنوع ژنتیکی آنها می تواند گام موثری در شناسایی ذخیره لاکتوباسیلوس های بومی با خصوصیات عملکردی ویژه و به کارگیری آنها در محصولات لبنی صنعتی شود. هدف از این تحقیق جداسازی لاکتوباسیلوس ها از فلور موجود در شیر گاو شهرستان نرماشیر و بررسی تنوع ژنتیکی آنها می باشد. بدین منظور تعداد 21 نمونه شیر از مناطق مختلف این شهرستان جمع آوری و با روش های مرسوم فنوتیپی و بیوشیمیایی لاکتوباسیلوس ها جداسازی شدند. به منظور غربالگری و بررسی تنوع ژنتیکی لاکتوباسیلوس های جدا شده، پنج پرایمر RAPD به طور تصادفی انتخاب گردید و پس از PCR، تجزیه و تحلیل تنوع ژنتیکی و فیلوژنتیکی با استفاده از نرم افزار Pyelph انجام و درخت فیلوژنی رسم شد. تجزیه خوشه ای داده های مولکولی توانست جدایه ها را در فاصله ژنتیکی 10 به هفت گروه مجزا تقسیم بندی کند. جدایه های K3 و K4 در گروه یک و جدایه های K21 و K13 و K11 در گروه چهار قرار گرفتند. بقیه جدایه ها در گروه های مجزا قرار گرفتند. از آنجائیکه جدایه های K3 و K4 از یک ناحیه و جدایه های K21 و K13 نیز از یک ناحیه جمع آوری شده اند، قرار گرفتن آنها در یک گروه منطقی به نظر می رسد. نتایج بدست آمده از این تحقیق بیانگر تنوع ژنتیکی بالای جدایه های بومی شهرستان نرماشیر و مناسب بودن تکنیک RAPD-PCR برای مطالعات مشابه می باشد.
Manuscript profile
امروزه کاربرد کودهای زیستی به عنوان جانشین کود های شیمیایی مورد توجه قرار گرفته است. استفاده از برخی گونه های انتروباکتر با قدرت افزایش رشد گیاهی به صورت مستقیم و غیرمستقیم، در کودهای زیستی گزارش شده اند. تحقیق حاضر با هدف جدا کردن انتروباکترهای محلول کننده فسفات و ارزی More
امروزه کاربرد کودهای زیستی به عنوان جانشین کود های شیمیایی مورد توجه قرار گرفته است. استفاده از برخی گونه های انتروباکتر با قدرت افزایش رشد گیاهی به صورت مستقیم و غیرمستقیم، در کودهای زیستی گزارش شده اند. تحقیق حاضر با هدف جدا کردن انتروباکترهای محلول کننده فسفات و ارزیابی اثر آن ها بر رشد ذرت صورت پذیرفت. بر این اساس پس از جداسازی کلنی های خالص، آزمایش های شناسایی بیوشیمیایی در محیط های اسپربر و اکسید روی انجام و در ادامه سایر ویژگی ها مانند تولید آمونیاک و سیانید هیدروژن، تثبیت نیتروژن، احیاء نیترات و میزان مقاومت آن ها در برابر عوامل محیطی نیز ارزیابی گردید. بر این اساس، 42 جدایه باکتری قابلیت محلول سازی فسفات را داشتند. 5 نژاد با بهترین نتایج از آزمون های برون تنی و درون تنی جهت ادامه تحقیق مدنظر قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل اطلاعات حاصل از16SrRNA نژاد های فوق، تحت عناوین انتروباکتر کلواکه، انتروباکتر هرموچی و گونه ای از انتروباکتر شناسایی شدند. همه نژاد ها توانایی انحلال فسفات و روی و توانایی تحمل نمک تا 7% و رشد در اسیدیته 5 تا 9 و قابلیت رشد در دماهای 4 تا 40 درجه سانتی گراد را دارا بودند و بر اساس آزمون گلدان به طور قابل ملاحظه ای باعث افزایش ارتفاع ساقه و طول ریشه گردیدند. با توجه به نتایج حاصل از آزمون های فوق، ظرفیت قابل توجه ایزوله های ریزوسفری ذرت مشهود می باشد و نمایانگر پتانسیل زیاد این نژاد ها جهت کاربرد در تولید کود های زیستی است.
Manuscript profile
لیستریا مونوسیتوژنز باکتری گرم مثبت و عامل بیماری لیستریوز در انسان و حیوان است و در بیشتر مواد غذایی از جمله لبنیات و شیر حضور دارد. این باکتری در گاو موجب سقط جنین و ورم پستان و در انسان منجر به مسمومیت غذایی شده و می تواند در افراد پرخطر مانند زنان باردار، جنین و نوز More
لیستریا مونوسیتوژنز باکتری گرم مثبت و عامل بیماری لیستریوز در انسان و حیوان است و در بیشتر مواد غذایی از جمله لبنیات و شیر حضور دارد. این باکتری در گاو موجب سقط جنین و ورم پستان و در انسان منجر به مسمومیت غذایی شده و می تواند در افراد پرخطر مانند زنان باردار، جنین و نوزاد تازه متولد شده به صورت مننژیت سپتی سمی مشاهده گردد. وجود این باکتری به عنوان شاخص بهداشتی و آلودگی در شیر تلقی می شود. در این تحقیق 50 نمونه شیر خام و غیرپاستوریزه موجود در سطح شهر کرمان جمع آوری و با رعایت زنجیره سرد به آزمایشگاه منتقل گردید. کشت بر روی محیط کشت اختصاصی لیستریا انجام و شناسایی فنوتیپی صورت پذیرفت. جهت شناسایی مولکولی، DNA باکتری های شناسایی شده به روش فنوتیپی، با استفاده از کیت تجاری استخراج گردید و تشخیص لیستریا مونوسیتوژنز با کاربرد کیت IGF اختصاصی شناسایی این باکتری از شرکت ایرانیان ژن فن آوران صورت پذیرفت. محصول پی سی آر با ژل یک درصد الکتروفورز گردید و باندهای اختصاصی مشاهده گردید. نتایج نشان داد 30 و 27 نمونه از شیرهای غیرپاستوریزه به ترتیب بر اساس روشهای انجام شده، کشت و پیسیآر نسبت به لیستریا مونوسیتوژنز آلودگی نشان دادند. این امر توجه و رعایت شرایط بهداشتی را در طی مراحل تولید و تهیه شیر و ضرورت استفاده از شیر پاستوریزه را نشان میدهد.
Manuscript profile
فلور میکروبی خمیرترش عموماً حاوی مخمرها و باکتری های اسید لاکتیک بوده و اثر متقابل این میکروارگانیسم ها حائز اهمیت است. باکتری های اسید لاکتیک در طی تخمیر خمیرترش متابولیت های بی شماری را همچون اسیدهای آلی، آنزیم ها و اگزوپلی ساکاریدها را تولید می کنند که بر ساختار و خص More
فلور میکروبی خمیرترش عموماً حاوی مخمرها و باکتری های اسید لاکتیک بوده و اثر متقابل این میکروارگانیسم ها حائز اهمیت است. باکتری های اسید لاکتیک در طی تخمیر خمیرترش متابولیت های بی شماری را همچون اسیدهای آلی، آنزیم ها و اگزوپلی ساکاریدها را تولید می کنند که بر ساختار و خصوصیات رئولوژیکی خمیر و در نتیجه کیفیت بافت و بیاتی نان حاصل اثر مثبت دارند. هدف از تحقیق حاضر، شناسایی و مقایسه فلور میکروبی خمیر نان های سنتی شهرستان های مختلف استان کرمان به روش کشت و مولکولی بود. محیط کشت های ام آر اس و سابرودکستروزآگار به ترتیب جهت جداسازی باکتری های اسیدلاکتیک و مخمرها استفاده گردید. آزمون های بیوشیمیایی و ضد میکروبی انجام شد. 4 جدایه از باکتری ها و 4 جدایه از مخمرها به ترتیب با استفاده از روش مولکولی و مقایسه توالی های حاصل باتوالی های موجود در بانک ژن شناسایی گردید. گونه های باکتری عبارت بودند از ویسلاسیبریا، آسینتوباکتربائومانی، پدیوکوکوس پنتوزئوس و استافیلوکوکوس گالیناروم و مخمرها ساکارومایسس سرویزیه و کاندیدا تروپیکالیس بودند. بر اساس نتایج حاصله می توان میکرواورگانیسم های شناسایی شده در این تحقیق را جهت بالا بردن کیفیت نان و ایجاد طعم و آرومای بهتر نان پیشنهاد نمود.
Manuscript profile
آزمایشی به منظور بررسی اثر سطوح مختلف (0، 1، 2 و 3 درصد) پودر آویشن باغی بر عملکرد تولیدی، ویژگی های کیفی تخممرغ، برخی فراسنجه های تخمدان، میزان مالون دی آلدئید کبد و مایع فولیکولی مرغ های تخم گذار هایلاین W-36 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار به مدت 14 هفته انج More
آزمایشی به منظور بررسی اثر سطوح مختلف (0، 1، 2 و 3 درصد) پودر آویشن باغی بر عملکرد تولیدی، ویژگی های کیفی تخممرغ، برخی فراسنجه های تخمدان، میزان مالون دی آلدئید کبد و مایع فولیکولی مرغ های تخم گذار هایلاین W-36 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار به مدت 14 هفته انجام گرفت. در دوره 26 تا 33 هفتگی، اثر تیمار ها بر تخممرغ بدون پوسته، درصد تولید، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی معنیدار نبود؛ اما تیمار 2% پودر آویشن باغی بر وزن توده تخممرغ و وزن تخممرغ روزانه اثر معنی دار داشت (05/0>P). در دوره 34 تا 39 هفتگی نیز اثر تیمار ها بر تولید تخممرغ بدون پوسته، درصد تولید تخممرغ و راندمان خوراک معنی دار نبود، اما تیمار 2% پودر آویشن بر مصرف خوراک، وزن توده تخممرغ و وزن تخممرغ روزانه اثر معنی دار داشت (05/0>P). صفات کیفی تخم مرغ در پایان هفته های 26، 30، 34 و 38 اندازه گیری و مشخص شد تنها واحدها و در هفته 26 تحت تاثیر تیمار های 2 و 3 (حاوی 1 و 2 درصد پودر آویشن باغی) افزایش یافت (05/0>P). شمارش تعداد فولیکول های سفید، زرد کوچک و زرد بزرگ و نیز اندازه گیری مالون دی آلدئید کبد و مایع فولیکولی در پایان دوره نشان داد که هیچ یک از تیمار ها اثر معنی داری بر این صفات نداشتند. در مجموع نتایج آزمایش نشان داد که استفاده از سطح 2% پودر آویشن باغی در جیره مرغ تخم گذار سبب بهبود وزن توده تخم مرغ و میانگین وزن تخم مرغ شده و نیز واحد هاو را در دوره پیک تولید افزایش می دهد.
Manuscript profile
به منظور مطالعه تاثیر سطوح مختلف غلظت منیزیم آب آبیاری بر ویژگی های رویشی نهالهای پسته، آزمایشی گلخانهای به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی، با دو فاکتور و در سه تکرار در پژوهشکده پسته کشور واقع در شهرستان رفسنجان اجرا شد. فاکتور اول (اصلی) شامل: پای More
به منظور مطالعه تاثیر سطوح مختلف غلظت منیزیم آب آبیاری بر ویژگی های رویشی نهالهای پسته، آزمایشی گلخانهای به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی، با دو فاکتور و در سه تکرار در پژوهشکده پسته کشور واقع در شهرستان رفسنجان اجرا شد. فاکتور اول (اصلی) شامل: پایههای پسته در دو سطح بادامی زرند و قزوینی و فاکتور دوم (فرعی) شامل سطوح مختلف غلظت منیزیم آب آبیاری در پنج سطح (صفر، 5/0، 1، 2 و 3 میلیمولار منیزیم از منبع سولفات منیزیم) بود. قبل از شروع اعمال تیمارها (پایان هفته هشتم) و بعد از گذشت 6 ماه از شروع تیمارها، برخی صفات رویشی نهالهای پسته شامل ارتفاع ساقه، قطر ابتدایی و انتهایی ساقه، وزن خشک کل نهالها اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که بیشترین افزایش رشد رویشی طول و قطر ابتدایی و انتهایی ساقه نهالها در غلظت 5/0 و 1 میلیمولار منیزیم آب آبیاری رخ داده و با افزایش غلظت منیزیم به بالاترین سطح آن (3 میلیمولار منیزیم)، مقدار صفات یادشده بهترتیب 44/1 سانتیمتر و 16/0 و 22/0 میلیمتر نسبت به بالاترین حد رشد کاهش نشان داد. در هر دو پایه پسته، بیشترین وزن خشک کل در غلظت 5/0 و 1 میلیمولار منیزیم مشاهده شد. با افزایش غلظت منیزیم به 3 میلیمولار، وزن خشک کل کاهش یافت. یافته های این پژوهش روشن ساخت که غلظت 5/0 تا 1 میلیمولار، بهترین حد غلظت منیزیم در آب آبیاری برای رشد بهینه دانهال های دو پایه پسته مورد مطالعه است.
Manuscript profile
خلیج فارس مهمترین محیط دریایی در جهان است. زیرا سالانه حدود 25000 تانکر انتقال نفت در این خلیج فارس انجام می شود و نشت و آلودگی نفت در این منطقه بسیار زیاد است. رابطه بین جانوران دریایی و باکتری های تجزیه کننده به خوبی درک نشده است. هدف از این مطالعه توصیف باکتری های تج More
خلیج فارس مهمترین محیط دریایی در جهان است. زیرا سالانه حدود 25000 تانکر انتقال نفت در این خلیج فارس انجام می شود و نشت و آلودگی نفت در این منطقه بسیار زیاد است. رابطه بین جانوران دریایی و باکتری های تجزیه کننده به خوبی درک نشده است. هدف از این مطالعه توصیف باکتری های تجزیه کننده نفت خام همزیست در شکم پایان خلیج فارس است. این جانداران دریایی از جزیره خارک در خلیج فارس جمع آوری شدند. باکتری های تجزیه کننده نفت خام همزیست پس از 4 دوره کشت با استفاده از غنی سازی در محیط ONR7a از جانداران جمع آوری شده جدا شدند. باکتری های جدا شده با روش های بیوشیمیایی و مولکولی شناسایی شدند. تجزیه نفت خام و اسپکتوفتومتری برای هر سویه تعیین شد. اثر کاهش سمیّت فلزات سنگین و مقدار کل هیدروکربن های نفتی بر روی گوشت ماهی و میگو پرورشی توسط باکتری تجزیه کننده بررسی شد. در این مطالعه، 2 سویه تجزیه کننده نفت خام IAUK3585 و IAUK3586 از نمونه شکم پا جداسازی شد. این سویه ها مربوط به جنس و گونهThalassospira profundimaris بودند و سویه IAUK3586 بیشترین میزان تجزیه نفت خام را داشت. نتایج حاصل از اثر کاهش سمیّت فلزات سنگین و مقدار کل هیدروکربن های نفتی ثابت کرد که مقدار کل هیدروکربن های نفتی و فلزات سنگین در حوضچه با باکتری تجزیه کننده در مقایسه با حوضچه بدون باکتری تجزیه کننده و واجد آلودگی نفتی و حوضچه بدون هیچ یک از این شرایط بطور قابل توجهی کاهش داشت. این نتیجه ثابت می کند که باکتری تجزیه کننده همزیست با شکم پا اثر قابل توجهی روی افزایش کیفیت گوشت ماهی و میگو دارد.
Manuscript profile